mahomaho napsal:
Tohle vlákno nesleduji, třeba to tu už někde bylo. V Modřanech se na zdi kousek od Geneze objevil už před vánocemi trefný nápis:
Corona není nemoc, je to ovladač.
Souhlasím.
jakoze ty lidi v nemocnicich zabiji ovladac ? neco jako "Akumulator 19" ?
a ovladac na co podle tebe ? na lidi ?
a kdo co tim a jako proc ovlada ? vlada, aby jsme byli doma ?
a co tim jako ziska ? nasranej elektorat a posranou ekonomiku ?
tak to je ovladac za vsechny prachy, sen kazdeho ovladajiciho ...
nerikam ze se lecos vlade nehodi a ze je to banda ****u, ale regulerne tu je nejaka nemoc, ktera neni uplne chripicka a neco se s tim musi delat ...
co presne do detailu nevim, i kdyz nejaky nazor mam, ale co vim urcite je, ze kecy na zdi o ovladaci to nevyresi ani o setinu mrtvyho ...
Nepochopil jsi. To není o tom že by ti mrtví neexistovali. Ti mrtví jsou prostředek k ovládání toho zbytku. To že ty kecy na zdi nepomůžou neznamená že nemůžou být pravdivé.
mozna nepochopil protoze ty nevysvetlil ...
pokud pripustim ze nas diky covidu/prostrednictvim strachu z nej vlada ovlada, tak ja se ptam, co z toho ze nas zavrela doma/zavrela zivnosti/atd, tak co z toho jako ma ? kde je ten benefit ovladani ?
a neberu argument ze si muzou kupovat rousky kde a za kolik chteji (marginalie), nebo ze na situaci nekdo vydelava, ano vydelava, ale na kazde situaci vzdycky nekdo vydelava a bude, to je normalni ...
mozna mam malo fantazie, nebo sem naivni, ale myslim ze vlada by se tehle situace, aka ovladani, setsakra rychle a rada zbavila, takze porad nechapu co by z toho ovladani mela mit ...
je to uplne to samy jako to rozdelovani spolecnosti, v americe i u nas
tajemne konspirace jak je to desne rizeny a prvni co Biden udela je ze "vsechny" Trumpovy delici prusery rusi, nebo zehli
Trump nerozdeloval spolecnost s nejakym planem, ale proste proto ze to je d_ebil
a to same je u nas, jen mame ty hlavni d_ebily dva
Upravil xylem dne 08.02.2021 23:39
VojtechPolicky napsal:
proč všichni tam jednou skončíme... každý je nesmrtelný dokud neumře...
proc se teda nejdes zkompostovat rovnou, kdyz je to fuk...?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
VojtechPolicky napsal:
No a teď si vem že mě sere víc to že z důvodu omezení péče nemaj čas vyšetřit mého tátu... prostě na to nemaj teď prioritu,... a teď mi řekni.. je tohle snad fér?
nebo jak to mám brát? Jako že... ok covid má přednost, a můj táta má s nálezem čekat a třeba možná se toho dožije??
ale vzdyt Ty na tom mas taky podil. Tim nesmyslnym zlehcovanim samozrejme motivujes dalsi lidi, aby KASLALI NA OPATRENI PROTI COVIDU (respiratory, rousky)
...no a pak jsou ucpany nemocnice..
...tak nevim, co pistis...
...tohle je TVUJ svet....
(mmch moje rodina v tech nemocnicich dela)
17 cm
xylem napsal:
Trump nerozdeloval spolecnost s nejakym planem, ale proste proto ze to je d_ebil
tvl Xyleme... ja jsem nevedel, ze tolik inklinujes k levici...
17 cm
No a teď si vem že mě sere víc to že z důvodu omezení péče nemaj čas vyšetřit mého tátu... prostě na to nemaj teď prioritu,... a teď mi řekni.. je tohle snad fér?
nebo jak to mám brát? Jako že... ok covid má přednost, a můj táta má s nálezem čekat a třeba možná se toho dožije??
jako tvl vůbec jsi nepochopil o čem tu mluvíme.. ne o tom aby ty lidi neléčili... ale aby se to bralo tka jak to přijde... a to se neděje... tka mi ty teĎ můžeš jít na oči... covid a vše kolem je víc a víc habaďůra a smrt lidí, kteři umřeli se prostě jako páka používá ke krocení společnosti, a kdo tvrdí opak, tak netuší jak ty čísla vznikají...
zapadoevropske zdravotnictvi je zalozene na principu solidarity, nikoliv na principu spravedlnosti, je to ted tak ze covid je priorita, ale neverim ze pokud by tatovi bylo neco zavazneho (beru to obecne, vubec to neber osobne) ze by ho nikde nevysetrili
ale zdravotnictvi neni nafukovaci a o priorite rozhoduje doktor na zaklade aktualni situace, to plati i za necovid stavu, tisickrat se stalo ze mas v cekarne frontu a cekas i s akutnimi stavy, je to uplne bezny
a jaky/proc kroceni spolecnosti ? opet se ptam - co z toho kroceni vlada krome nasranyho elektoratu, posrany ekonomiky a blbejch deti jako ma ????
...možná Tě to překvapí, ale že Tvůj táta teďka nemůže na vyšetření, které potřebuje a možná by mu pak díky tomu něco dalšího zlepšilo kvalitu života a bude na to čekat do nikdo neví kdy ... ...mě sere taky a není v tom sám. Ale jinak si stojím za svým předchozím příspěvkem.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
VojtechPolicky napsal:
proč všichni tam jednou skončíme... každý je nesmrtelný dokud neumře...
proc se teda nejdes zkompostovat rovnou, kdyz je to fuk...?
protože mě asi baví se tady o tom s Vámi bavit...
tvl tohle je zase žblecht mě voser... to jsi víc nevymyslel?
každej má nějakej osud, neboj, třeba mě za 4 hodiny přejede auto... a umřu a budeš mít klid.. a neboj bude to úmrtí s covidem..
já nic nezlechčuju, nejsem anitrouškař atp... jen nesouhlasím se současným trendem všechno omezovat a zakazovat... nesouhlasím se zkomolováním a kroucením dat... např evidovat lidi, kteří umřeli protože prostě byl jejich čas a oni je prostě do tej statistiky s COVIDEM napsali, a ty s tím nic neuděláš... chápeš o čem mluvím?? Nejde o ten COVID, ale o to překrucování dat...
Na tebe to asi nemá žádnej vliv... jak jsem už říkal asi sedíš doma zavřenej se svým pašíkem a jsi v pohodě... já v pohodě fakt nejsem...má to na mě vliv...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Věřím v RACIONALITU, a pokud jsou nějáká doporučení od odborníků, budu se jimi řídit... ale nevidím důvod, aby mi někdo přikazoval, a zakazoval, si jít koupit boty, bundu... rohlíky...atp... tvl, je v tom obchodě narváno? tak počkám, to se dá... Ale proč ti lidi nesmí podnikat? Oni jsou pro to dodržovat pravidla a pohlídají si to. To samé i hospody atp. Pokud někdo do toho rizika jde, jde do restaurace nbeo hospody, tka si musí uvědomit, že je tam riziko... ale to je a bylo i předtím - víš kolik lidí s HIV/AIDS chodí po ulicích? A nakazíš se.. rychle.. ani nevíš jak...nebo žloutenka.. to je hned...
Kde jsou opatření a karantény? hm%
Věřím v RACIONALITU, a pokud jsou nějáká doporučení od odborníků, budu se jimi řídit... ale nevidím důvod, aby mi někdo přikazoval, a zakazoval, si jít koupit boty, bundu... rohlíky...atp... tvl, je v tom obchodě narváno? tak počkám, to se dá... Ale proč ti lidi nesmí podnikat? Oni jsou pro to dodržovat pravidla a pohlídají si to. To samé i hospody atp. Pokud někdo do toho rizika jde, jde do restaurace nbeo hospody, tka si musí uvědomit, že je tam riziko... ale to je a bylo i předtím - víš kolik lidí s HIV/AIDS chodí po ulicích? A nakazíš se.. rychle.. ani nevíš jak...nebo žloutenka.. to je hned...
s botama a spol. souhlas, opakoval bych se s tim ze nase vlada je tragedie ...
kolik HIV, ano vim - necelych 3.500, celkem ! .... covid narust x-tisic denne, fakt to chces srovnavat ?
nehlede na to, nazor, ze chtnes na ulici HIV je teda, decentne receno, tezce, ale fakt tezce neinformovany nazor ...
Upravil xylem dne 09.02.2021 00:30
s botama a spol. souhlas, opakoval bych se s tim ze nase vlada je tragedie ...
kolik HIV, ano vim - necelych 3.500, celkem ! .... covid narust x-tisic denne, fakt to chces srovnavat ?
nehlede na to, nazor, ze chtnes na ulici HIV je teda, decentne receno, tezce, ale fakt tezce neinformovany nazor ...
jen příklad... možná blbej, to uznávám.. ale to riziko je...ale je jich víc a víc o kterých nevís.... spíš ta žloutenka atp... a to mi věř to sranda určitě není, léčení je horší a zanechá ti víc následků...
další věc je zavřená škola... to je další tragedie tyhle ty situace "COVID"
Kolik lidí umře za rok na následky kouření? Tisíce. Řeší to někdo takhle razantně? Takže z korony ste pos.raní a cígo v klidu dáte? Nebo bůček,lahvinku nějaké dobroty.... Jak mužete jezdit na motorkách,víte kolik lidí na nich dá kůžu?
To by člověk nemohl dělat nic.
A ano,opravdu se na cokoliv ostatniho krom korony se.re a jak k tomu ty lidi přijdou? To jsou tisíce odloženejch operací. Přežijou to? Dost z nich asi né.
VojtechPolicky napsal: spíš ta žloutenka atp... a to mi věř to sranda určitě není, léčení je horší a zanechá ti víc následků...
další věc je zavřená škola... to je další tragedie tyhle ty situace "COVID"
nejsem doktor, neumim posoudit nasledky zloutenky/covidu a skoro bych rek ze na covid ani zadny statistiky nasledku nejsou, urcite ne dlouhodoby, logicky ....
a se skolama souhlas, i kdyz ani to neni uplne jasny, polovicka uci a treba na praze 12 je 18 materskych skol a 12 je v karantene, protoze nakazeny deti ... tezko rict ze maji i tak deti chodit do skoly ... respektive - posli svoje dite do skoly kdyz vis ze tam celkem pravdepodobne jsou nakazeny spoluzaci, ja bych neposlal ...
Upravil xylem dne 09.02.2021 09:37
Ale zpravidla, ti co to- ten virus odnesou, jsou nadměrně obézní, nesportující kuřáci. Dobrovolně tomu také šli naproti. Druhá skupina jsou senioři. Ano. Tam je to blbý. Ale pokud je senior “zdravý” tak to zpravidla přežije. Třetí skupina jsou lidé střeního věku - třeba co přišli o slezinu atp. Tam je to průser. Ale těch taky není moc.
Hold některé statistické informace se prostě nezveřeňují. Protože by to bylo politicky nekorektní. Tak to je.
Vulbec neříkám že tenhle Covidmor je řízen státem. Jen říkám. Že nemkteří státní i nestaltní prdele se na tom kralsně ořiživují. A nouzový stav jim vyhovuje a nechtějí ho rušít.
To je celé. Neříkám že je v pořádku že lidé umírají. Ne není to v pořádku. Ale ta situace kolem a propaganda je děsná a zavádějící.
A pokud někdo fakt leží na smrtelné posteli. A vykalžou jeho úmrtí s COVIDEm. A prostě je ve statistikách i když umřel na komplikace po odebrání nohy - sražlivost krve atp. Ro je prostě špatně. Na tom že umřel to ale nic nemění a život jde dál. To je to co tím chci říct.
A k tomu riziku. Jak již bylo řečeno. Mulžeš sedět celý den doma a tím pádem ti ais nic nehrozí. A nebo vylezeš ven.
Věř mi. Je stále větší pravděpodobnost že umřu při autonehodě - tím myslím i to že mě někdo zajede.
mahomaho napsal:
Tohle vlákno nesleduji, třeba to tu už někde bylo. V Modřanech se na zdi kousek od Geneze objevil už před vánocemi trefný nápis:
Corona není nemoc, je to ovladač.
Souhlasím.
jakoze ty lidi v nemocnicich zabiji ovladac ? neco jako "Akumulator 19" ?
a ovladac na co podle tebe ? na lidi ?
a kdo co tim a jako proc ovlada ? vlada, aby jsme byli doma ?
a co tim jako ziska ? nasranej elektorat a posranou ekonomiku ?
tak to je ovladac za vsechny prachy, sen kazdeho ovladajiciho ...
nerikam ze se lecos vlade nehodi a ze je to banda ****u, ale regulerne tu je nejaka nemoc, ktera neni uplne chripicka a neco se s tim musi delat ...
co presne do detailu nevim, i kdyz nejaky nazor mam, ale co vim urcite je, ze kecy na zdi o ovladaci to nevyresi ani o setinu mrtvyho ...
Nepochopil jsi. To není o tom že by ti mrtví neexistovali. Ti mrtví jsou prostředek k ovládání toho zbytku. To že ty kecy na zdi nepomůžou neznamená že nemůžou být pravdivé.
mozna nepochopil protoze ty nevysvetlil ...
pokud pripustim ze nas diky covidu/prostrednictvim strachu z nej vlada ovlada, tak ja se ptam, co z toho ze nas zavrela doma/zavrela zivnosti/atd, tak co z toho jako ma ? kde je ten benefit ovladani ?
a neberu argument ze si muzou kupovat rousky kde a za kolik chteji (marginalie), nebo ze na situaci nekdo vydelava, ano vydelava, ale na kazde situaci vzdycky nekdo vydelava a bude, to je normalni ...
mozna mam malo fantazie, nebo sem naivni, ale myslim ze vlada by se tehle situace, aka ovladani, setsakra rychle a rada zbavila, takze porad nechapu co by z toho ovladani mela mit ...
je to uplne to samy jako to rozdelovani spolecnosti, v americe i u nas
tajemne konspirace jak je to desne rizeny a prvni co Biden udela je ze "vsechny" Trumpovy delici prusery rusi, nebo zehli
Já o vládě nic nepsal. A kterou máš na mysli? Naší? To určitě né. Některou velmoc? Tak to si taky nemyslím. Farmaceutický průmysl? Nevím komu to vyhovuje a kdo za tím stojí, ale těch zpráv o tom že ten vir je uměle vyrobený je až podezřele hodně. Možná to nebyl záměr a jen to "uteklo". Nicméně bezvadně se s tím dělají věci o kterých se nám na podzim 2019 ani nezdálo. Děláme práci z domova , nemůžeme cestovat, nakupovat, děti nechodí do školy, nemůžeš podnikat a většinou čím si menší subjekt tím na to více dojíždíš. To jsou fatální věci. Nemůže se sejít najednou víc než 10, 20,100 lidí. Nestýkáme se takže komunikace probíhá přes telefon, internet, sociální media. Za jiných okolností by už byli lidi dávno v ulicích. Takhle jsme poslušně doma a spousta lidí má STRACH. To je ten ovladač.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Nestačím se divit co všechno se tady nedozvím, ale vzhledem k počtu členů, kdy už se jedná o slušnej vzorek populace, se tady taky museli objevit samozvaní noví imunologové, epidemiologové, odborníci přes nemoci kuřáků atp. že? Vikec, VojtechPolicky a atomix. Vy musíte být teda bedny!
Jen pro představu, jak to teď čím dál častěji vypadá, uvedu Vám příklad naší rodiny, třeba Vám to pomůže trochu se zamyslet nad tím, jak by to asi vypadalo, kdyby se vše otevřelo a zahráli bysme si hru - Nejslabší máte padáka.
-táta 73let, jezdí na kole, nekuřák, pozitivní na začátku ledna, cca měsíc teploty, kolísající tlak, nevolnosti, 2x ATB, ale zvládnul to doma.
-máma 68 let, taky cyklo, pozitivní na začátku ledna, ale asi jen tři dny nevolnsti a teploty.
Mají to štěstí, že je normálně netrápí žádný vážný zdravotní problémy, prostě na svůj věk jsou jinak OK.
- sestra 50 let, hospitalizovaná od 13. ledna, asi týden na JIP, teď na Covid interně už tři týdny, pořád na kyslíku. Ano, je onkologický pacient a obézní, ale je to snad důvod, aby se takovej člověk nechal někde vyloženě chcípnout?? To jako vážně?
- já 37 let, 2x hospitalizace, 1. v lednu = oboustranný zápal plic, plicní embolie, týden na kyslíku, ATB vrchem, spodem. 2. RZ - podezření na pneumothorax, který se naštěstí nepotvrdil, ale pravá plíce jednoduše zkolabovala. Díky věku by snad mohla být obnova plicní tkáně lepší než u staršího člověka, ale další ATB, kortikoidy min na dva měsíce a rehabilitace 6 - 12 měs. Všichni jsme dost svědomitě dodržovali opatření = roušky, desinfekce, ale jednou jsme se sešli na kávě na Nový rok, takže přirovnání k AIDS a žloutence je naprostá hloupost!!!
Oba jsme nekuřáci, já si troufám říct, že jsem byl před Covidem fyzicky naprosto v pořádku, ale uvědomte si, že to se to trochu překlápí a už to nejsou jen důchodci nebo lidi 80+, kteří jsou ohrožení. Možná by nemělo smysl tyto lidi, podle názorů některých, ani očkovat, co? Už to mají za pár, ne? Tak to tady z některých příspěvků cítím.
Ale uvědomte si, že ty lidi jsou i ve svým věku aktivní, jsou to něčí tátové, mámy a mají kolikrát i svoje koníčky. Byl jsem na pokoji s pánem 83let, už bylo vidět, že má věk, ale těšil se domů za manželkou a až si zahraje na klavír a harmoniku.
Pouze svojí nedisciplinovaností jsme se dostali do takové p.r.d.e.l.e. v které se nacházíme. Mobilita obyvatelstva je u nás obrovská, oprti okolním státům. A to je důvod proč je konec omezení v nedohlednu, nebo alespoň v to doufám. Jsme snad na předních příčkách počtu nakažených ve světovým měřítku, ale už to nějak nesleduju, protože mám Covidu plný kecky, doslova.
Kecy o chřipečce, lidi na náměstích bez roušek a takový podobný nesmysly viz některý příspěvky výše mě teď opravdu zvedají ze židle.
Lidi vezměte rozum do hrsti a hlavně buďte opatrní.
Hodně zdraví Vám všem.
Miloš
Ale to je to co tu celou dobu říkám. Je to jen o sebedisciplině. Nic vic nic míň. Jal jsem nikdy nezlehčovalmtu nemoc jako takovou. Nikdy.
Já jsem proti restrikcím a omezování podnikání. Omezování jako takovému.
Sám jsi teď řekl, byla to chyba tvá a zaplatil jsi za to tu daň. Tak si znovu přečti moje názory.
Já nikdy nebyl proti rouškám a doporučením hygienikům. Ale kdo se vědomě tomu vystaví a porušuje základní pravidla která jsou smysluplná, ať je připraven platit své účty.
Vůbec jsi se ani nesnažil najít ten význam toho co jsem sem psal
Nejsem doktor a ani epidemiolog. Já zastávám názor toho, že současná vládní nařízení jsou zcela mimo.
Zakazovat a přikazovat- to je to co tu stále vytahuju.
A říkám že ta nemoc prostě někoho sejme a někoho ne. Tak to prostě je. A můžeš jak vidno sedět doma na prdeli a stejně to máš. Protože jsi hold jednou porušil pravidla.
Vůbec jsem nenapsal aby nikdo nelečil lidi. Nic takového. Co si vůbec dovoluješ něco takoveho mi sem podsouvat.
Říkám. Zcela otevřeně. Že věčně tu nebudeme. A to je pravda. To tak prostě je.
A že musíme být vždy připraveni to tak i brát.
Ale strašit lidi, trestat je, zavírat doma. To je prostě špatně. To jento co mi vadí.
Ta manipulace s čísly. Tak se na to taky podívej racionákně a kriticky.
Tvl. Otec od mé přítelkyně byl taky covid a v nemocnici. Ale co zméním tím že bude zavřenej obchod?
Co tím změním. Nic. Stejné to jede v tej populaci. Nebrzdí to ani zbla.
Šelmbych k jádru pudla. Proč když je to čínskej ksindl. Proč ještě lezěe čín do prdele. To je to co mi vadí.
Vůbec tu nikoho neposílám na smrt. Dekoduj a nastav si sebekritické myšlení.
Pokud chceš bylt doma zavřenej. Tak buď. Jestli si myslíš že to něco změní. Fajn. Tvůj názor. Nikdo ti ho nebere.
Ale tvl bonzovat na někoho že si šel lyžovat a nebo sendoit do hospody. Tak šel. Jeho věc.
Já tam nešel. Chovám se odpovědně. Snažím se chránit a chŕaním i svoji rodinu.
Moralisto.
mahomaho napsal:
Já o vládě nic nepsal. A kterou máš na mysli? Naší? To určitě né. Některou velmoc? Tak to si taky nemyslím. Farmaceutický průmysl? Nevím komu to vyhovuje a kdo za tím stojí, ale těch zpráv o tom že ten vir je uměle vyrobený je až podezřele hodně. Možná to nebyl záměr a jen to "uteklo". Nicméně bezvadně se s tím dělají věci o kterých se nám na podzim 2019 ani nezdálo. Děláme práci z domova , nemůžeme cestovat, nakupovat, děti nechodí do školy, nemůžeš podnikat a většinou čím si menší subjekt tím na to více dojíždíš. To jsou fatální věci. Nemůže se sejít najednou víc než 10, 20,100 lidí. Nestýkáme se takže komunikace probíhá přes telefon, internet, sociální media. Za jiných okolností by už byli lidi dávno v ulicích. Takhle jsme poslušně doma a spousta lidí má STRACH. To je ten ovladač.
Ano o vládě jsi nepsal, ale já to myslel tak že vláda je ta entita která nás teď ovládá "napřímo", respektive je s těmi příkazy nejblíže.
Neumím posoudit jestli je to umělé nebo ne (Pecková o té umělosti mluví celkem přesvědčivě a racionálně a asi bych jí neměl problém uvěřit, ale to je v zásadě jedno), ale pořád nějak nevidím ten profit.
Přeci pokud něco chci a investuji do toho, tak od toho taky něco chci ne ? A já pořád nechápu (když třeba použiju tvoje příklady) jak HO, necestování, nenakupování, neškola, nestýkání se generuje nějaký profit. Pokud je profit strach tak OK, to se povedlo, ale co z toho ?
Já chápu že teď kompletně ekosystémy napojené na internet/online vydělávají, zřejmě i farmaceutické firmy (ale to je otázka, ono jim toho určitě díky té ostatní nepéči taky dost kleslo), ale to přeci není pořád důvod vyvolat pandemii, nebo pandemičku pokud by to byl záměr, prostě to nedává smysl.
Dneska jsem viděl video s analýzou majitelů odběrových míst a 3/4 končí u stbáka. To jsem si myslel že je podstatně méně, ale to je za mě příklad toho jak si nahrabat na základě řízení cen odběrů, nařízení jejich plateb z veřejných peněz, řízení jejich nařízení, atd. Ale pořád je to jen mikroovládání, a než jakýkoliv plán je to jen využití situace k dalšímu nasyslení si.
Možná i pro tohle se hodí ten nouzový stav, protože v nenouzovém by se taky mohl třeba ozvat antimonopolní úřad, atd ...
Upravil xylem dne 09.02.2021 09:59