Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 25 z 52:   1  ...  22    23    24    25    26    27    28  ...  52  

Jakou zbraň ke GS? :-)
Medik
Přidané 26.04.2016 20:08

Registrace: 04.05.08
Baloun napsal:
Já mám na G17 stabilně podvěšenou svítilnu Inforce (abych nezakopl, když jdu ožralej z hospody Grin), takže před lučíkem mám plno a prst by se mi tam stejně nevešel.
Problém toho vytaženého ukazováku slabé ruky tkví v tom, že každá zbraň má jiný lučík, u některé nejde ten tvůj způsob použít vůbec atd.
Pak to vede k tomu, že máš na každou zbraň jiný úchop, což by ti mohlo v časovém presu zkomplikovat život.
Úchop, který jsem ukazoval na té fotce, je pro všechny krátké zbraně prakticky stejný. V tom tkví výhoda toho úchopu.

Nevím, jestli pojedu na Fort, vypadá to lákavě, ale je to pro mně 350km a to je hodně času, kterého teď moc nemám.

Jo, to zní rozumně, to je akceptovatelný argument pro změnu úchopu. Já jsem nikdy žádnej podvěs neměl a nejčastěji v životě jsem měl k dispozici SA 58 sklopku a potom CZ 75/85 v různých modifikacích, ale na úchop pořád to samé. Malorážky nepočítám. No jo no, prostě cvičená vopiceGrin Ale i starej pes se sem tam naučí něco nového. Záleží na motivaci.
Dneska jsem sjížděl net a ty Margolíny 22LR se snad propadly do zeměcry
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Baloun
Přidané 26.04.2016 20:36

Registrace: 12.11.15
Medik napsal:... nejčastěji v životě jsem měl k dispozici SA 58 sklopku ...
A vsadím se s tebou o co chceš, že u SA58 jsi ukazovák slabé ruky na lučíku neměl!!!
Pfft

Baloun
Přidané 26.04.2016 20:39

Registrace: 12.11.15
Jarda 900 napsal:U dlouhych zbrani se uz pocita i s hydroefektem diky nadzvukove rychlosti strely to plati od 223 REM vyse.
Když máš naládovaný schválený a CIPovaný Lapua SuperCEP 9x19 Luger, tak se střelný kanál rozšíří velice záhy po vniknutí do těla.
(Mimochodem, třeba 9Luger je nadzvukový, supersonic není výsada dlouhých zbraní.)

Jarda 900
Přidané 26.04.2016 21:08

Registrace: 26.08.09
Mas pravdu i 22lr VIPER. Jsou nadzvukovy ale nevyvolaji stejne jak 9 luger hydroefekt na to nemaji silu a rychlost. U kratkych zbrani se to rozlisuje vice mene kvuli tomu ze na hypersonicke strely narozdil od subsonickych nejdou ztisit tlumicm protoze tam je nadzvukovy tresk.

Baloun napsal:
Jarda 900 napsal:U dlouhych zbrani se uz pocita i s hydroefektem diky nadzvukove rychlosti strely to plati od 223 REM vyse.
Když máš naládovaný schválený a CIPovaný Lapua SuperCEP 9x19 Luger, tak se střelný kanál rozšíří velice záhy po vniknutí do těla.
(Mimochodem, třeba 9Luger je nadzvukový, supersonic není výsada dlouhých zbraní.)

MirosBMW
Přidané 27.04.2016 07:35

Registrace: 25.03.15
Zdar. Dle mého názoru se k GS hodí jakákoli zbraň jakékoli ráže - volba je na každém jak to má rád neboť "KDYŽ JÍ MILUJEŠ NENÍ CO ŘEŠIT". Já osobně to řeším dle nálady a momentálního rozpoložení - sáhnu do trezoru, vyberu a jdu. Prošel jsem si obdobím ČZ, Glocků a podobných "velkosériových služebních dělníků" až jsem dospěl k raritním a zajímavým kouskům. Nevýhoda je v tom, že se mi zase začínají až moc množit, ale již není co pustit. Hold bude muset na řadů přijít vetší trezor.
Je to můj názor, tak mě nesuďte a nekamenujte - chodím ozbrojen.
Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)

schrek
Přidané 27.04.2016 07:37

Registrace: 24.08.10
Nahodou supwr Miros. Jinak ted resim taky vetsi trezor mas uz neco vybrano.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
MirosBMW
Přidané 27.04.2016 09:48

Koketuji také s myšlenkou trezorové místnosti ve sklepních prostorách domu. Jinak trezor případně vyberu v Čelákovicích, mám to tam kousek a mají celkem dobrý výběr. Konkrétní typ ještě vybraný nemám.
Někdo má auto, někdo moto.....já si zvolil BMW....aneb co má kola musí mít i modrou vrtuli(na kapotě)

kubas
Přidané 27.04.2016 10:26

Registrace: 16.06.13
MirosBMW napsal:
Koketuji také s myšlenkou trezorové místnosti ve sklepních prostorách domu. Jinak trezor případně vyberu v Čelákovicích, mám to tam kousek a mají celkem dobrý výběr. Konkrétní typ ještě vybraný nemám.

Kde v Čelákovicích prodávají trezory?
Díky.
per aspera ad astra

MirosBMW
Přidané 27.04.2016 11:04

Trezory Čelákovice
Sedláčkova 107/6, 250 88 Čelákovice
+420 326 992 172
trezory@trezory-celakovice.cz
www.trezory-celakovice.cz
Otevírací doba
Po — Pá: 8:00 — 17:00
anebo dle dohody

Davidek
Přidané 27.04.2016 11:55

Registrace: 26.05.15
zadanyjan napsal:
Davidek napsal:
Na sebeobranu a střílení max 1000 ran ročně mám tohoto mazlíčka:

Hezká zbraň, ale myslím, že na nošení na sebeobranu to není. Zbytečně moc železa a tahat bych se s tím nechtěl. Na střelnici proč ne. Ale nemůžu soudit nikdy jsem s tím nestřílel. Jakou to má váhu? Určitě s plným zásobníkem daleko přes kilo ne?

Plná má cca 1,3 kg. Je těžká, ale jelikož se mi z ní dobře střílí a moc se mi líbí, tak mi nevadí ji nosit. Určitě to není pro každého, srovnávat můžu jen s CZ 75D a to se srovnávat asi moc nedá Wink

OldaV
Přidané 27.04.2016 12:17

Registrace: 13.03.16
Osobně preferuji v trezorech českou značku Wico www.wico.cz. Není totiž certifikát jako certifikát a na zbraňove skříně má málokdo. V případě průseru při vloupani je pak sebepevnejsi trezor bez certifikátu nanic. Nutná je v nižší kategorii odolnost RU15 a zámek 1.třídy..... Wico je bezkonkurenční v ceně. Ac mám doma tunovou betonu, tak stejně prioritou je oproti tomu plechovka od Wico. Navíc umí i el. zámky s certifikaci. Proti dětem je to ideální. Nemusím hlídat kde jsou klíče Smile jinak preferuji CS produkci, ale původní 1911 ser. 70 Goldcup také není k zahozeni

www.castrum.cz
zadanyjan
Přidané 02.05.2016 23:27

Registrace: 01.12.13
Tak už je doma mazlík :-)
Walther PPK-L. Samozřejmě jsem to nevydržel a musel v neděli na střelnici :-)
zadanyjan přiložený následující obrázek:

[54.83Kb]

OldaV
Přidané 03.05.2016 00:42

Registrace: 13.03.16
Pro německou kvalitu a technickou konstrukční zajímavost jako paralelu ke GSu by se šikla Heckler & Koch 7 Wink
OldaV přiložený následující obrázek:

[8.75Kb]
Upravil OldaV dne 03.05.2016 00:45

www.castrum.cz
Ivan
Přidané 19.05.2016 15:17

Registrace: 10.02.07
Tak myslím, že je rozhodnuto a že jsem nespěchal s nákupem brokovnice. Moje požadavky byly malá, krátká, pokud možno sklopná pažba s možností úplného odejmutí a možnost montáže lišty pro svítilnu. Fabarmy jsou luxusní, ale drahé, čínský Hawk za 9000,- cenově ušel, ale je bez lišty. Uložil jsem nákupní povolení na "někdy" a čekal. Až dnes jsem objevil Uzkon AS42. Je to sice Turek, ale má sklopku s výřezy na náhradní náboje, která se dá oddělat. Už v základu je lišta na podpažbí na svítilnu a dokonce i horní lišta třeba na kolimátor. Je krátká a lehká. A co je bomba, cena kolem 4000,-. Nedělám si iluze, že zvládne desítky tisíc výstřelů bez závady, ale na těch pár desítek ran ročně a takové to domácí noční žvýkání na dvorku bude stačit...
Ivan přiložený následující obrázek:

[29.37Kb]

MartinM77
Přidané 19.05.2016 16:23

Registrace: 01.12.11
Ivan napsal:
Tak myslím, že je rozhodnuto a že jsem nespěchal s nákupem brokovnice. Moje požadavky byly malá, krátká, pokud možno sklopná pažba s možností úplného odejmutí a možnost montáže lišty pro svítilnu. Fabarmy jsou luxusní, ale drahé, čínský Hawk za 9000,- cenově ušel, ale je bez lišty. Uložil jsem nákupní povolení na "někdy" a čekal. Až dnes jsem objevil Uzkon AS42. Je to sice Turek, ale má sklopku s výřezy na náhradní náboje, která se dá oddělat. Už v základu je lišta na podpažbí na svítilnu a dokonce i horní lišta třeba na kolimátor. Je krátká a lehká. A co je bomba, cena kolem 4000,-. Nedělám si iluze, že zvládne desítky tisíc výstřelů bez závady, ale na těch pár desítek ran ročně a takové to domácí noční žvýkání na dvorku bude stačit...

Tak dej potom, prosím, vědět, jak jsi spokojený. Já jsem teda brokovnicí nikdy nestřílel, ale chtěl bych něco pořídit :-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..

zadanyjan
Přidané 19.05.2016 23:37

Registrace: 01.12.13
Chlapi, chlapi , taková normální broková kozlice je lepší než kdejaký "Turek" a navíc můžeš ještě potrénovat lov.kolo. Táta si chtěl koupit taky turka a Procházka v Rakovníku mu to vymluvil. Nedělá na to po záruce žádný servis a prý bude zklamaný až si to koupí. Tak nevim nevim, ale dělá to už hodně dlouho a asi je od fochu, takže není důvod mu nevěřit. Tož tak.
Jinak souhlasím s Oldou V HKčko mám také v merku, ale zatím chybí "love" Takže střelbě zdar :-)

kim
Přidané 20.05.2016 05:53

Registrace: 12.10.08
zadanyjan napsal:
Chlapi, chlapi , taková normální broková kozlice je lepší než kdejaký "Turek" a navíc můžeš ještě potrénovat lov.kolo. Táta si chtěl koupit taky turka a Procházka v Rakovníku mu to vymluvil. Nedělá na to po záruce žádný servis a prý bude zklamaný až si to koupí. Tak nevim nevim, ale dělá to už hodně dlouho a asi je od fochu, takže není důvod mu nevěřit. Tož tak.
Jinak souhlasím s Oldou V HKčko mám také v merku, ale zatím chybí "love" Takže střelbě zdar :-)

Ono záleží na co ten kvér chceš.;pokud jako případnou obranou zbraň kolem baráku,sem tam si jít vystřelit na střelnic i(ono je to taky o penězích -rána +holub 9kč) nebo nějaké to rekreační IPSC či LOS tak si myslím že je ta pumpa Uzkon dobrá volba (za ty love dost muziky)Jasně-podnikatelé co to dají do nákladů toto neřeší.
Samo že pokud někdo chce střílet holubařinu na vyšší úrovni tak je Uzkon a pumpa hloupost.
Upravil kim dne 20.05.2016 05:55

Huty
Přidané 20.05.2016 18:33

Registrace: 20.06.10
Dovolím si trochu spamu...ale k tématu ;-)
http://www.bmwgs....rowstart=0

Medik
Přidané 27.05.2016 12:40

Registrace: 04.05.08
Ivan napsal:

Ivane, od koho ji bereš? Jen tak ze zvědavosti. Já to v podstatě za tu cenu našel tady:https://www.zbran...-opakovaci
Taky výhledově uvažuji o koštěni na zametání dvora
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
hajnrich
Přidané 27.05.2016 13:23

Registrace: 09.02.14
OldaV napsal:
Pro německou kvalitu a technickou konstrukční zajímavost jako paralelu ke GSu by se šikla Heckler & Koch 7 Wink

O jedné na prodej bych věděl... Smile

Já osobně po cca 30 letech obcování se zbraněmi všeho druhu, dostupnými na našem trhu, nedám dopustit na Glocka 22, nejlépe v kombinaci s nějakým klonem SA58 (když už nemůže být originál) - pokud jde o ochranu zdraví a obydlí. A takový Walter PPS taky není špatná volba, zejména v létě. Připouštím, brokovnice má také svoje kouzlo.
Upravil hajnrich dne 27.05.2016 13:27

Strana 25 z 52:   1  ...  22    23    24    25    26    27    28  ...  52  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 86
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.45 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI