Ale naopak,já bych soustředil veškerou pozornost té ohrožené skupině.Alené na ukor jinak nemocnejch. Klidně ať jsou staří,nemocní atd doma,dováží se jim jídlo a mají plnou péči,ale zbytek populace nechte fungovat. Jak k tomu přijde malej soukromník,když je odříznutej od obživy a velcí hráči valí dál na plný pecky. Manželka je denně v podniku,kde je 800 lidí na hale,to samozřejmě nikdo omezovat nebude,tam jistě nic nehrozí :-)
A jak vidíte,chytne to stejně tak ten,kterej se balí do roušek,jako ten,kerej na to prdí,takže tohle prostě nefunguje. Kde ste to chytli,když ste to tak dusledně dodržovali? Na tom kafi s rodinou se to nevyskytlo jen tak,někdo to tam dovlekl,ale když se chrání...
Jasně vidíte,jak ta manipulace s lidíma funguje,minimálně co se rozdělení obyvatelstva a rozeštvání proti sobě týká,když nás tady lidi nazvou č.u.r.á.k.a.m.a kvuli odlišnýmu názoru. Pak je jasný,že nás mají ti nahoře v hrsti,nemáme je jak ohrozit :-(
VojtechPolicky napsal:
Je to jen o sebedisciplině....
... Já jsem proti restrikcím a omezování podnikání. Omezování jako takovému...
To máš napsaný hezky, ale naprosto utopisticky, to prostě bez řízených a sankcionovaných plošných zákazů nejde. Možná tak v diktaturách, nebo ve Vatikánu, jinde ne.
Mě "nevadí" že se něco nesmí, ale sere mě že to co se nesmí se stanovuje z křišťálový koule a ne z analýz trasování/testování atd ... Za tohle by měla vláda jít před soud.
mahomaho napsal:
Já o vládě nic nepsal. A kterou máš na mysli? Naší? To určitě né. Některou velmoc? Tak to si taky nemyslím. Farmaceutický průmysl? Nevím komu to vyhovuje a kdo za tím stojí, ale těch zpráv o tom že ten vir je uměle vyrobený je až podezřele hodně. Možná to nebyl záměr a jen to "uteklo". Nicméně bezvadně se s tím dělají věci o kterých se nám na podzim 2019 ani nezdálo. Děláme práci z domova , nemůžeme cestovat, nakupovat, děti nechodí do školy, nemůžeš podnikat a většinou čím si menší subjekt tím na to více dojíždíš. To jsou fatální věci. Nemůže se sejít najednou víc než 10, 20,100 lidí. Nestýkáme se takže komunikace probíhá přes telefon, internet, sociální media. Za jiných okolností by už byli lidi dávno v ulicích. Takhle jsme poslušně doma a spousta lidí má STRACH. To je ten ovladač.
Ano o vládě jsi nepsal, ale já to myslel tak že vláda je ta entita která nás teď ovládá "napřímo", respektive je s těmi příkazy nejblíže.
Neumím posoudit jestli je to umělé nebo ne (Pecková o té umělosti mluví celkem přesvědčivě a racionálně a asi bych jí neměl problém uvěřit, ale to je v zásadě jedno), ale pořád nějak nevidím ten profit.
Přeci pokud něco chci a investuji do toho, tak od toho taky něco chci ne ? A já pořád nechápu (když třeba použiju tvoje příklady) jak HO, necestování, nenakupování, neškola, nestýkání se generuje nějaký profit. Pokud je profit strach tak OK, to se povedlo, ale co z toho ?
Já chápu že teď kompletně ekosystémy napojené na internet/online vydělávají, zřejmě i farmaceutické firmy (ale to je otázka, ono jim toho určitě díky té ostatní nepéči taky dost kleslo), ale to přeci není pořád důvod vyvolat pandemii, nebo pandemičku pokud by to byl záměr, prostě to nedává smysl.
Dneska jsem viděl video s analýzou majitelů odběrových míst a 3/4 končí u stbáka. To jsem si myslel že je podstatně méně, ale to je za mě příklad toho jak si nahrabat na základě řízení cen odběrů, nařízení jejich plateb z veřejných peněz, řízení jejich nařízení, atd. Ale pořád je to jen mikroovládání, a než jakýkoliv plán je to jen využití situace k dalšímu nasyslení si.
Možná i pro tohle se hodí ten nouzový stav, protože v nenouzovém by se taky mohl třeba ozvat antimonopolní úřad, atd ...
A ke se bere těch 300 mld Kč co máme schodek? Jsme jedinej stát co to jede na dluh?
Samozřejmě že né. Banky,banky,banky...
Proč jsou potřeba války pro chod ekonomiky? Žádnej strom neroste do nebe a u té ekonomiky je to stejný. Čas od času je třeba reset. Tak to tady máme místo války. A stačí k tomu jen ovládat media a lidi budou jak ovečky.
[b]
A ke se bere těch 300 mld Kč co máme schodek? Jsme jedinej stát co to jede na dluh?
Samozřejmě že né. Banky,banky,banky...
Proč jsou potřeba války pro chod ekonomiky? Žádnej strom neroste do nebe a u té ekonomiky je to stejný. Čas od času je třeba reset. Tak to tady máme místo války. A stačí k tomu jen ovládat media a lidi budou jak ovečky.
státy si půjčují u mezinárodních mezibankovních institucí, aka tisknou si prachy samy, makroekonomicky je to trochu složitější a na dlouho a nebude to úplně ono, protože aby to mělo smysl tak každou půjčku taky potřebuješ vrátit = potřebuješ fungující ekonomiku ...
a banky, banky, banky:
"Čtveřice největších bank v Česku letos v prvním čtvrtletí vydělala devět miliard korun, což je o 4,9 miliardy meziročně méně. Vyplývá to z výsledků jednotlivých bank. Bankám podle analytika zisky propadly především kvůli pandemii koronaviru a nouzovým opatřením."
irozhlas.cz
takže taky asi vedle .................
Upravil xylem dne 09.02.2021 10:49
Něco pro zlehčení v pátek jsem si jel koupit do Decatlonu zimní boty,vše opáskováno,prodavačka u vchodu dobrý den mát ekód,říkám ne jdu si koupit boty,slečna tak to si nekoupíte,říkám si mám peníze,kreditku kde je problém?Slečna udělejte si objednávku,povídám přineste mě 5 párů bot vyberu si,ok přinesla vybral jsem si,říkám kde si je můžu sám vzkoušet,odpověd nikde jenom venku na chodníků, já prosím!!!No nejdřív jsem nechápal a říkám ok potřebuju je tak jo, půjdu ven dejte mě 43 a 44 ne pane nejdřív je musíte zaplatit oboje,aha zaplatím a jdu ven zkoušet na chodník ometu si místo od sněhu a zkouším kolem jde pár pubertáků a fotí si mě jak si zkouším boty ve sněhu před vchodem Decatlon.Vyzkoušel jsem menší jsem vrátil se sněhem na prodejnu a slečna mě vrátila peníze.Bral jsem to s humorem a doufám,že už brzy si toto budeme vyprávět jako vzpomínky na blbou dobu tak jako já jsem vyprávěl studentkám v hotelu jak jsem kupoval 50 DM (pro mladší ročníky co neznají západoněmecká marka kurz v roce 1988-1990 20-25Kčs byla v De před eurem) a potají je dával známému řidiči autobusu co jezdil do Jugoslávie aby mě přivezl mé vytoužené Pumy,17 leté slečny se mě zeptaly a pane vedoucí proč jste si je nekoupil v outletu ve ŠtěrboholechZasmál jsem se a ani neměl sílu odpovědět.
Hezkej den všem a Vojto už se seber a nepropadejn depresím a raduj se z maličkostí.
Např.já jdu odpoledne s jakubem a bíglem bobovat máme tu haldu sněhu,dědkovu slivovici 52% v placatce po návratu mě čeká konfitováná kachna s nádivkou,červeným zelí + karlovarský knedlík + plzeň 12 no není ten den hezkej
Upravil Bob dne 09.02.2021 10:49
Bob napsal:
Něco pro zlehčení v pátek jsem si jel koupit do Decatlonu zimní boty,vše opáskováno,prodavačka u vchodu dobrý den mát ekód,říkám ne jdu si koupit boty,slečna tak to si nekoupíte,říkám si mám peníze,kreditku kde je problém?Slečna udělejte si objednávku,povídám přineste mě 5 párů bot vyberu si,ok přinesla vybral jsem si,říkám kde si je můžu sám vzkoušet,odpověd nikde jenom venku na chodníků, já prosím!!!No nejdřív jsem nechápal a říkám ok potřebuju je tak jo, půjdu ven dejte mě 43 a 44 ne pane nejdřív je musíte zaplatit oboje,aha zaplatím a jdu ven zkoušet na chodník ometu si místo od sněhu a zkouším kolem jde pár pubertáků a fotí si mě jak si zkouším boty ve sněhu před vchodem Decatlon.Vyzkoušel jsem menší jsem vrátil se sněhem na prodejnu a slečna mě vrátila peníze.Bral jsem to s humorem a doufám,že už brzy si toto budeme vyprávět jako vzpomínky na blbou dobu tak jako já jsem vyprávěl studentkám v hotelu jak jsem kupoval 50 DM (pro mladší ročníky co neznají západoněmecká marka kurz v roce 1988-1990 20-25Kčs byla v De před eurem) a potají je dával známému řidiči autobusu co jezdil do Jugoslávie aby mě přivezl mé vytoužené Pumy,17 leté slečny se mě zeptaly a pane vedoucí proč jste si je nekoupil v outletu ve ŠtěrboholechZasmál jsem se a ani neměl sílu odpovědět.
Hezkej den všem a Vojto už se seber a nepropadejn depresím a raduj se z maličkostí.
Např.já jdu odpoledne s jakubem a bíglem bobovat máme tu haldu sněhu,dědkovu slivovici 52% v placatce po návratu mě čeká konfitováná kachna s nádivkou,červeným zelí + karlovarský knedlík + plzeň 12 no není ten den hezkej
no vidíš a máš zážitek a to ještě slečna určitě taky čeká na podobný proces až si k tobě půjde pro motorku
Bob napsal:
no vidíš a máš zážitek a to ještě slečna určitě taky čeká na podobný proces až si k tobě půjde pro motorku
Bob napsal:
Martas u mě určitě ne u Boba zaplatíš a odjíždíš
bobe, jiná doba, musíš se přizpůsobit trendům, minimálně asi měřit teplotu kupce a heftů, pokud to nebude ve shodě, tak smůla
VojtechPolicky napsal:
Ale to je to co tu celou dobu říkám. Je to jen o sebedisciplině. Nic vic nic míň. Jal jsem nikdy nezlehčovalmtu nemoc jako takovou. Nikdy.
Já jsem proti restrikcím a omezování podnikání. Omezování jako takovému.
Sám jsi teď řekl, byla to chyba tvá a zaplatil jsi za to tu daň. Tak si znovu přečti moje názory.
Já nikdy nebyl proti rouškám a doporučením hygienikům. Ale kdo se vědomě tomu vystaví a porušuje základní pravidla která jsou smysluplná, ať je připraven platit své účty.
.........
.......
Pokud chceš bylt doma zavřenej. Tak buď. Jestli si myslíš že to něco změní. Fajn. Tvůj názor. Nikdo ti ho nebere.
Ale tvl bonzovat na někoho že si šel lyžovat a nebo sendoit do hospody. Tak šel. Jeho věc.
Já tam nešel. Chovám se odpovědně. Snažím se chránit a chŕaním i svoji rodinu.
Moralisto.
Souhlas.
Přijde mi, že ta debata tady je věčnej souboj černá vs. bílá, a nikomu se moc nechce poslouchat ty argumenty v šedých odstínech, který obě strany dávají.
To že někdo nesouhlasí s nařízeníma a nouzovým stavem nutně neznamená (a ani to tu nikdo myslim netvrdil), že si myslí, že nemají být žádný opatření, nebo že se nemá očkovat, že se mají nechat všichni (nebo rizikovky) svýmu osudu napospas,...... Ale to je těžkej úděl pobrat názor, když není stejnej jako můj. Většinou si z toho lidi vytáhnou to co tam ani neni, a pak tu musim číst dvě stránky slohů...
Ale nutno říct, že tady se vede celkově asi nejslušnější debata co jsem na internetu našel, tak to čtu i celkem rád.
Jinak si taky myslim, že způsob vládou vedenýho boje s tim zázrakem je poněkud nešťastný. Aby opatření nakonec nezpůsobily větší škody, než samotná nemoc. Vzhledem ke státnímu zřízení bych nečekal, že si budeme hrát na ovce a ...... ohradník. Nicméně si nemyslim že by se mělo srát na rizikový skupiny(naopak právě JE podprořit), jen kvůli nim nezastavovat úplně všechno. Čekal bych, že se to nechá víc na lidech samotných, jestli chtějí koupit boty, kytky, nevimco, jít do restaurace, nebo v tý restauraci kouřit... Lidi si ve velkým zvyknou na neodpovědnost, a budem v pr... všichni.
Komu to prospívá na tý nejvyšší úrovni nevim, ani to vědět nepotřebuju, v našem rybníčku stačí pohledat "fondy" pana Bureše - teda ne jeho, jeho rodinných příslušníků, on v tom prsty nemá - na kterých za rok 2020 přibyly 4mld.... Vzhledem k tomu, že skoro z každým odvětví se najde firma patřící pod firmu co patří pod firmu co patří pod ............ pana B., to ani moc nepřekvapí.
U nás v rodině se ta dobrota už u pár lidí taky zjistila.
Táta 52let měl loni v říjnu, tři dny teplota, týden kašel, bez následků... Pozitivní při HO
Strejda 62, to samý co táta
Děda 86let v prosinci v nemocnici, pár dní chabrus na teplotu, hospitalizace skončila když měl původní důvod vyléčen. U něj jsme všichni měli strach největší, protože zdravotně na tom dlouhodobě(20let) neni nejlíp, ale asi mu pomohlo že měl měsíc klid od babičky.
Přítelkyně 22, sestra v nemocnici, 4dny bez čichu, bez následků.
Já 28, bez příznaků, bez následků, ale prej jsem to měl taky
..v širsím příbuzenstvu další lidi, ale zhruba podobný průběhy...
I přesto že u nás nikdo závažnej průběh neměl a všichni máme pořád v práci co dělat, mě sere, že je spousta lidí co na tom tak dobře nejsou a nebudou jen na základě rozhodnutí vlády, která si vymyslela dvouhlavýho psa...
Možná jsem se někde vyjádřil nepřesně, což bude nejspíš způsobený zbytkem alkoholu v krvi, ale pochopit se ten sloh snad dá.
---------------------------------------------------
..konečně boxer..
Chápu obě strany. Na očkování si počkám, nějak to beru tak že ho prostě jednou dostanu.
Nebudu první kdo bude stát ve frontě a ani ten poslední. To je mi fakt jedno kdy na mě přijde řada, až přijde tak přijde.
A jsem rád že jsi to krásně vypíchnul. Nikdo tu situaci nezlehčuje. Jen nám vadí způsob a forma. A myslím si. Že na tom se shodneme.
Stále si stojím za tím že je to na lidech a o lidech. Nic víc nic míň.
Zetore neboj. Žádnej puč nechystám. Jen mne mrzí že někomu vyhovuje a ještě podporuje tuhle darebárnu.
Díky.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
krasna diskuze, zapojim se hned po arbeitu~~!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Bob napsal:
Martas u mě určitě ne u Boba zaplatíš a odjíždíš
je to celý nalevačku. někdo takhle normálně funguje, některé obchody s motorkama fungují jako servis a přitom normálně prodávají, z dlouhé chvíle jsem začal chodit do fitka!!! ve kterém se neřeší vůbec nic, druhé fitko cca půl kilometru od něj musí mít zavřeno, protože je příliš známé na to, aby si něco takového dovolili... když je obchod trochu bokem, normálně prodává a svádí to na internetový prodej...
dneska Peková zajímavý rozhovor v Reflexu - doporučuji - moc optimistický z něho člověk ale nebude...
pod trvalým dohledem
Vikec napsal:
Ale naopak,já bych soustředil veškerou pozornost té ohrožené skupině.Alené na ukor jinak nemocnejch. Klidně ať jsou staří,nemocní atd doma,dováží se jim jídlo a mají plnou péči,ale zbytek populace nechte fungovat. Jak k tomu přijde malej soukromník,když je odříznutej od obživy a velcí hráči valí dál na plný pecky. Manželka je denně v podniku,kde je 800 lidí na hale,to samozřejmě nikdo omezovat nebude,tam jistě nic nehrozí :-)
A jak vidíte,chytne to stejně tak ten,kterej se balí do roušek,jako ten,kerej na to prdí,takže tohle prostě nefunguje. Kde ste to chytli,když ste to tak dusledně dodržovali? Na tom kafi s rodinou se to nevyskytlo jen tak,někdo to tam dovlekl,ale když se chrání...
Jasně vidíte,jak ta manipulace s lidíma funguje,minimálně co se rozdělení obyvatelstva a rozeštvání proti sobě týká,když nás tady lidi nazvou č.u.r.á.k.a.m.a kvuli odlišnýmu názoru. Pak je jasný,že nás mají ti nahoře v hrsti,nemáme je jak ohrozit :-(
Snažil jsem se podělit o vlastní zkušenost a poukázat na to, že už se vážnej průběh netýká jen starších lidí, ale už i lidí v produktivním věku. Na oddělení jsem nebyl nějakou velkou vyjímkou. A přenos je taky brnkačka, je to prostě respirační vir. Představ si 4 lidi v místnosti 40m2 s dostatečným rozestupem, čas na kávu 30minut??. To bylo za celou dobu snad jediný pochybení, který si v rodině společně uvědomujeme. Jasně, to jsme si podělali sami a odkud to kdo dotáhnul, to netušíme. Nařízení už se táhnou šíleně dlouho, omezení podnikání je doslova na budku, na tom se shodneme, zavádění restrikcí je často zmatek atd. atd. Ale proč např. lidi nespolupracují s hygienou, proč uvádějí styk s osobami za poslední týden, který vychází menší než 1?? (Zdroj KHS Brno, žena tam pracuje) To se opravdu lidi nepotkávají? Bez NS by to byla cesta do pekla.
A k možnosti péče o jinak nemocné. Je problém, kde brát personál. Po 20ti dnech hospitalizace jsi údajně vyškrtnutý z počtu nakažených, ale vzhledem ke zdravotnímu stavu zůstávají lidi na lůžku a personál z chirurgie, gynekologie a dalších oddělení, který nemůžou fungovat v běžným režimu se o ně dál musejí starat. Proto není personál pro běžný a nutný zákroky jiných nemocných.
Ale kdo rozhodl o tom,že zachráněnej bude ten s koronou na ukor třeba člověka s počáteční rakovinou? Proč učtují pojišťovnám víc jak dvojnásobek za koviďáka oproti člověkovi třeba po autonehodě? Je to pro fšechny lepší kšeft,podojí se pojišťovna,která si to od nás fšech poté nechá dorovnat formou zvýšenýho zdravotního. Matka dělá v nemocnici na sterilce nástrojů a dostala za jarní první vlnu (3měsíce)prémii nějakejch 68tisíc k vejplatě. Kolik mají sestry,doktoři,primáři,náměstci atd,když to jde násobně nahoru s tabulkovou vejplatou? Je to prachsprostě vysátí peněz ze systému. Já su celej život osvč a nikdo se mě naptá,kde mám brát,jenom plať. Mám dodávkovou autodopravu,nijak přímo mě to neomezili,jen po mě firmy pro které jezdím chcou službu ani né z poloviny poroti loňsku,odvody vyžší a vyžší a vidina brzkýho zlepšení v nedohlednu. Rozhodně nejsu jedinej,budou takhle desetitisíce,možná statisíce lidí. Čím to bude stát víc protahovat,tím do větších sr.aček zabřednem.
VojtechPolicky napsal:
já nic nezlechčuju, nejsem anitrouškař atp... jen nesouhlasím se současným trendem všechno omezovat a zakazovat... nesouhlasím se zkomolováním a kroucením dat... např evidovat lidi, kteří umřeli protože prostě byl jejich čas a oni je prostě do tej statistiky s COVIDEM napsali, a ty s tím nic neuděláš... chápeš o čem mluvím?? Nejde o ten COVID, ale o to překrucování dat...
Na tebe to asi nemá žádnej vliv... jak jsem už říkal asi sedíš doma zavřenej se svým pašíkem a jsi v pohodě... já v pohodě fakt nejsem...má to na mě vliv...
a) zlehcujes!
ty vychazis ZE SPATNYCH DAT. podivej se na nadumrti od Sicilie po Nordkapp a od Vidne po San Francisco. TY NADUMRTI JSOU JASNA A NEJSOU ZE ZANEDBANE PECE.
To proste neni pravda. Jsou z komplikaci z covidem. Navic mavas nejakym jednim udajem, ale oo jich je vic.
Takze jo, chapu Te. Protoze vychazis z chybnejch dat tak se uz pak jenom vezes v chynych zaverech.
Jinak na mne to ma taky vliv... my sice makame z domova, ale tyranosaurus samozrejme pulku casu nechodi do skolky, takze nase produktivita je znacne poznamenana.
17 cm
Kdybys veril v racionalitu, tak Te zajima nejaky vedecky konsenzus.. a ten zatim naprosto potvrzuje, co tu piseme.
a pokud jsou nějáká doporučení od odborníků, budu se jimi řídit... ale nevidím důvod, aby mi někdo přikazoval, a zakazoval, si jít koupit boty, bundu... rohlíky...atp... tvl, je v tom obchodě narváno? tak počkám, to se dá... Ale proč ti lidi nesmí podnikat? Oni jsou pro to dodržovat pravidla a pohlídají si to. To samé i hospody atp. Pokud někdo do toho rizika jde, jde do restaurace nbeo hospody, tka si musí uvědomit, že je tam riziko... ale to je a bylo i předtím - víš kolik lidí s HIV/AIDS chodí po ulicích? A nakazíš se.. rychle.. ani nevíš jak...nebo žloutenka.. to je hned...
Kde jsou opatření a karantény? hm%
ale to tu nikdo neobhajuje, pokud vim. Prece nemuzes zamenovat par matlaku (nase vlada) s vedeckymi zavery.
mmch tady na to lidi m..daj. Jako na rousky atd.
17 cm
Kdybys veril v racionalitu, tak Te zajima nejaky vedecky konsenzus.. a ten zatim naprosto potvrzuje, co tu piseme.
Myslíš ten veřejnej konsenzus vědců, co maj od začátku všichni stejnej názor, nebo ten konsenzus po debatě vědců s různýma názorama, včetně těch vědců, o kterých se buď napíše že mají špatnej názor, nebo se o nich rovnou vůbec nepíše?
Ve veřejným prostoru mi to přišlo dosti jednostranný, ale už mě jakýkoliv zprávy moc netankujou, tak mi třeba něco uniklo...
---------------------------------------------------
..konečně boxer..
Myslíš ten veřejnej konsenzus vědců, co maj od začátku všichni stejnej názor, nebo ten konsenzus po debatě vědců s různýma názorama, včetně těch vědců, o kterých se buď napíše že mají špatnej názor, nebo se o nich rovnou vůbec nepíše?
Ve veřejným prostoru mi to přišlo dosti jednostranný, ale už mě jakýkoliv zprávy moc netankujou, tak mi třeba něco uniklo...
Bono... neřeš to... to co jsem psal totálně překroutil.. nech to bejt
Podsouvá něco co jsem nenapsal. Beru si k srdci slova BOBa...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...