maqrtek napsal: http://www.ebay.c...1374646223 viz. origo tlumič
ale třeba je to fakt jen nějakej udělák na štelování tlumiče bez klíče
Jo mám pocit, že mi bývalý majitel říkat že to jde snad nastavit jen v rukavicích, tehdy jsem tomu ale nevěnoval pozornost. No uvidí se až to sundám, zkusím s tím taky otočit.
A ještě jeden dotaz ...světlou výšku motorky zvyšuji tím že s tím otáčím doleva nebo doprava?.....a je tak stejné i na zadním tlumiči? a předpokládám že čím je to výš tak i zároven je odpružení měkčí......sorry za případné BLBÉ dotazy
Upravil DM3555 dne 25.01.2014 13:57
podle mě je to na přitažení pružiny bez klíče. kdyby to bylo nějaké vymezení nebude to broubkovane a daleko menší. klidně to sundej dolu
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Víte někdo průměr vinutí přední pružiny na R1100GS?...cokoliv,co bude pasovat na origo tlumič.Díky
Popřípadě i kde to koupím.Nikde to nemůžu najít
...progresivní v žádným případě nechci
Upravil Mr GS dne 26.01.2014 10:00
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
servisak napsal:
podle mě je to na přitažení pružiny bez klíče. kdyby to bylo nějaké vymezení nebude to broubkovane a daleko menší. klidně to sundej dolu
Ano tak je to opravdu na přitažení pružiny bez klíče...jde s tím dobře otáčet do třech poloh jen v rukavicích
DM3555 napsal:
A ještě jeden dotaz ...světlou výšku motorky zvyšuji tím že s tím otáčím doleva nebo doprava?.....a je tak stejné i na zadním tlumiči? a předpokládám že čím je to výš tak i zároven je odpružení měkčí......sorry za případné BLBÉ dotazy
Výšku motorky neovlivníš,tím zubatým kolečkem jen nastavíš předpětí pružiny. Čím víc bude pružina zmačknutá,tím bude motorka tvrčí a míň ji zasedneš. Zatoč si tím a pochopíš to.
Mr GS napsal:
Víte někdo průměr vinutí přední pružiny na R1100GS?...cokoliv,co bude pasovat na origo tlumič.Díky
* opraveno....blbě položený dotaz
Jde mi o jakoukoliv přední pružinu,která pasuje na origo přední tlumič R1100GS.
Mr GS napsal:
Nekde mam stare origo pruziny.Zmerim ti je.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Mr GS napsal:
Nevíš spíš o nějaký náhradě za originál,ale ne HyperPro?...vím,žes to taky řešil,tak jestli neznáš i jinou alternativu?
Mr GS napsal:
Nevíš spíš o nějaký náhradě za originál,ale ne HyperPro?...vím,žes to taky řešil,tak jestli neznáš i jinou alternativu?
To nevim.Idealne sehnat orginal tlumice nebo pruziny,ktere nekdo vymenil treba za öhlins,kdyz byli jeste zanovni.Raptor tady ted psal neco i linearnich pruzinach hyperpro.Ale jestli je umi opravdu sehnat nevim.
Mr GS napsal:
To nevim.Idealne sehnat orginal tlumice nebo pruziny,ktere nekdo vymenil treba za öhlins,kdyz byli jeste zanovni.Raptor tady ted psal neco i linearnich pruzinach hyperpro.Ale jestli je umi opravdu sehnat nevim.
Tak uz jsem to nasel.Linearni hyperpro na 1100gs fakt nejsou.
Já si myslím,že öhlins právě dělá jenom větší průměr,ale zapomněl jsem se zeptat,když jsem tam byl
Originaly jsou na prd.Raptor psal,že na 11ku se nedělaj lineární.Zítra zavolám Halbichovi,ale moc šancí tomu nedávám,tak sháním jinou alternativu...Wilbers...cokoliv...ale aby to pasovalo
Myslim ze wilbers ani öhlins pasovat nebudou.Ty nedelaji pruziny na originalni tlumice a na tech jejich jsou na 90% rozmery pruziny jine.
vevis napsal:
Myslim ze wilbers ani öhlins pasovat nebudou.Ty nedelaji pruziny na originalni tlumice a na tech jejich jsou na 90% rozmery pruziny jine.
No,zítra se poptám...dělají širokou škálu pružin,tak určitě,co se týče délky a síly tam nějaká sedět bude,ale pochybuju právě o průměru vinutí
Pak mě jedině napadá,že by tam p.Beran při repasi dal jiný podložky,aby to usadilo i širší pružinu,jestli to půjde.
vevis napsal:
No,zítra se poptám...dělají širokou škálu pružin,tak určitě,co se týče délky a síly tam nějaká sedět bude,ale pochybuju právě o průměru vinutí
Pak mě jedině napadá,že by tam p.Beran při repasi dal jiný podložky,aby to usadilo i širší pružinu,jestli to půjde.
Hele, určitě to udělat jde, vysoustružit podložky, udělat si krásné uložení podle tvaru pružiny, najít rozměry lineárních pružin a rozměr pro nastavení správného předpětí, aby ti pasovala origo řehtačka na tlumiči, to je fajn (najdeš v tzabulkách pružin u Ohlinsu, i TTractivu)... otázka ale je, jestli jsou to rozumně ušetřené prachy. Něco ti praskne (mám jisté zkušenosti vepředu i vzadu) a akorát budeš mrzutej, nebo si dáš na tlamu, ktyž se ti propadne předek. Je to další nehomologovaná věc na motorce, na které závisí život. Nicméně jestli to uděláš, hoď sem pak fotky, fakt mě to zajímá
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Jednou sem si dával uplně jinačí pružiny na starou Kawu GPG1100 a taky sem tam dával dělaný dorazový misky a fungovalo to dobře. Vysoustružený z duralu a vyleštěný,nebylo poznat že to není origo.
Mr. GS - v davnej minulosti ked som riesil (najskor) vymenu unavenych pruzin, tak som zvazoval a do cenovej ponuky dotiahol "aj" vyrobu pruzin bud podla zadania, alebo podla vzoru origo pruziny
Ako si sam uviedol ze u Halbicha to daju pod "lis" a vedia ako na tom pruzina je, tak "nielen taketo zariadenie" ma kazda poriadna vyrobna pruzin, aby dokazala odmerat charakteristiku pruziny
Zmysel to malo ale len pri objednavke min. 10ks / typ
aj som zhanal zaujemcov kade tade (aj tu na fore) ale bolo nas malo takze nakonec som kupil Hyperpro pruziny nasledne zacal evolucny vyvoj meho podvozku teraz som na Ohlinsoch.
... ak by Vas bolo min.10 na tu prednu pruzinu na 11-ku tak mas aj tuto moznost s tym ze vies zadat hodnoty potrebne na vyrobu, alebo dodas pruzinu podla ktorej chces vyrobit taku istu - s rovnakou charakteristikou