jo a funguje to uz 20 000 km
zmijon přiložený následující obrázek:
[132.71Kb]
Upravil zmijon dne 25.11.2012 11:47
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
zdravim. po dlhsej dobe som si nasiel cas a zacal robit nieco na motorke. po predchadzajucich debatach tu sa mi zda ze na 1150 nie je zadny nosic dost pevny. preto ho chcem vystuzit. robil to niekto? ma niekto daky dobry napad aby sa mi to nezlomilo lebo zdy mam strach ze sa vratim bez top boxu. rad by som nieco overene
napadlo ma navarit asi 3mm pas hliniku na boky drziaku (z v nutornej strany). ale neviem ci to bude stacit.
xNOKIAx přiložený následující obrázek:
[170.73Kb]
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
kamos to mal zlomene na 1150 adventure a zavarili mu to. zatial mu to drzi. inak neviem ako to urobit. jedine nadvarit zadny ram - predlzit trubky. ale to by som musel brusit zospodu ten drziak aby to pekne sadlo
[115.73Kb]
Upravil xNOKIAx dne 12.01.2013 17:30
Doporučil bych ti vevařit tam L-profil, než jen pásek. Pokud tam tedy je místo, ale z poslední fotky soudím, že je. A spíš bodovat, max. dělat stehy 10mm, aby se ti to nezdeformovalo. A to vaření nejen na koncích, ale rozložit po celé délce výztuhy. Bylo by fajn, kdybys zjistil, co je to za hliník (ten originál) a sehnal tomu adekvátní hliník na tu výztuhu. Jo a 100% ti to udělá mapy zvenku (na pohledové straně).
xNOKIAx napsal:
zdravim. po dlhsej dobe som si nasiel cas a zacal robit nieco na motorke. po predchadzajucich debatach tu sa mi zda ze na 1150 nie je zadny nosic dost pevny. preto ho chcem vystuzit. robil to niekto? ma niekto daky dobry napad aby sa mi to nezlomilo lebo zdy mam strach ze sa vratim bez top boxu. rad by som nieco overene
napadlo ma navarit asi 3mm pas hliniku na boky drziaku (z v nutornej strany). ale neviem ci to bude stacit.
Mám to vyztužené (navařený 2x2mm alu pásek vevnitř nosiče zhruba v místech tvého nákresu) přesně tak jak to máš nakreslené na prvním tvém obrázku a znovu mi to prasklo u uchycení dvou posledních šroubů (zboku nich). Rozhodl jsem se po diskuzi s Bystřou udělat vyztužení 10mm nerez tyčkou od bočních kufrů - udělam to tak, že to nátáhnu až na plotnu vrchního kufru a tím dostanu odlehčení nosiče - zrovna dnes jsem to zkoušel tak nějak vyměřovat (materiál už mám), v týdnu to zbastlím a pak to sem vyfotím... Ještě musím podotknout, že pod plastovým kufrem mám udělaný ze 4 mm velmi robustní a velký kastlík na nářadí, kterým jsem nosič poměrně dost zatěžkal a proto mi praskl i když byl vyztužen 2mm alu páskem po každé straně - kdyžtak můžu nafotit. Jinak vařit ten nosič jde relativně dobře - ale musí být očištěn od barvy jinak to šíleně bublá a je to strašná práce - takže nejdřív vybrousit a pak vařit....
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
xHackerM napsal:
Doporučil bych ti vevařit tam L-profil, než jen pásek. Pokud tam tedy je místo, ale z poslední fotky soudím, že je. A spíš bodovat, max. dělat stehy 10mm, aby se ti to nezdeformovalo. A to vaření nejen na koncích, ale rozložit po celé délce výztuhy. Bylo by fajn, kdybys zjistil, co je to za hliník (ten originál) a sehnal tomu adekvátní hliník na tu výztuhu. Jo a 100% ti to udělá mapy zvenku (na pohledové straně).
jak jsem psal, musí se to opískovat nebo pořádně obrousit, jinak to nenavaříš prská to a dělá strašnou neplechu, potom nutno nalakovat - jinak nový nosič od Ježka snad necelých 2500,- (od -Inveltu 2900,-), aby jste měli představu...
xHackerM tiez na napadlo ten L profil. ze ta farba pojde dolu nevadi- to sa dako prestrekne
tie trubky ma napadli tak ako som kdeslil. neviem ako ich dat pod ram a hlavne ako ich uchytit. na tom drziaku je vela prelisov
petrguss ale aj tak to bude sediet na tom nosici ked bude koniec topcase podopreny trubkami od bocnych ramov. ja mam tiez na topcase skrinku s naradim lebo ju nebolo kde dat. preto je to tazsie aj s praznym kufrom. je to na predchadzajucej stranke
ja som rozmyslal minimalne 3mm alebo 4 mm pasiky a mozno aj na obe strany- vonkajsia a aj vnutorna. ide len o to aby ta diera na zadne sedadlo ostala. inak tam nie je obmedzenie podla mna s hrubkou materialu
ake nosice si mal na mysli? mozes dat link prosim? vdaka
este ma teraz napadlo co tak tam vlozit vystuhu v tvare U? bude to sice problem ohnut ak to bude 3mm ale to sa uz ohnut nebude moct podla mna
[103.29Kb]
Upravil xNOKIAx dne 12.01.2013 22:16
xNOKIAx napsal: xHackerM tiez na napadlo ten L profil. ze ta farba pojde dolu nevadi- to sa dako prestrekne
tie trubky ma napadli tak ako som kdeslil. neviem ako ich dat pod ram a hlavne ako ich uchytit. na tom drziaku je vela prelisov
petrguss ale aj tak to bude sediet na tom nosici ked bude koniec topcase podopreny trubkami od bocnych ramov. ja mam tiez na topcase skrinku s naradim lebo ju nebolo kde dat. preto je to tazsie aj s praznym kufrom. je to na predchadzajucej stranke
ja som rozmyslal minimalne 3mm alebo 4 mm pasiky a mozno aj na obe strany- vonkajsia a aj vnutorna. ide len o to aby ta diera na zadne sedadlo ostala. inak tam nie je obmedzenie podla mna s hrubkou materialu
este ma teraz napadlo co tak tam vlozit vystuhu v tvare U? bude to sice problem ohnut ak to bude 3mm ale to sa uz ohnut nebude moct podla mna
Tento alu nosič o kterém se bavíme - ted originál na 11x0 gs - jen abys věděl kolik stojí nový... Já to vyztužím od spodu, protože ta výztuha jak jsem měl (zevnitř profilu nosiče) je pro mě prostě naprd, myslím jestli tam dáš U profil bude to lepší než pásek, ale podle mě to dlouhodobě nic neřeší a jednou jak noložíš topcase víc kg tak to zase rupne jako mě u těch šroubů, nevybereš si. Jedině jak sem se bavil s Bystřou - vyztužit samostatnou tyčkou nebo trubkou - Bystřa to vyztužuje takto: já to udělám tou 10mm tyčkou od držáků nosičů alu kufrů protože to fakt mám hodně těžké
petrguss: a ako sa to uchyti k tym ramom? prizvara alebo dake drziaky? varit by som to nechcel aby sa to dalo dat dolu niekedy alebo bocne drziaky prec. alebo to ide pod zadne horne skrutky na bocnych ramoch?
xNOKIAx napsal: petrguss: a ako sa to uchyti k tym ramom? prizvara alebo dake drziaky? varit by som to nechcel aby sa to dalo dat dolu niekedy alebo bocne drziaky prec. alebo to ide pod zadne horne skrutky na bocnych ramoch?
tak já to uchytím přesně tak jak jsem to naznačil na následujících dvou obrázcích - nakreslil jsem jak ta tyčka vypadá (resp. bude vypadat) a bude uchycena šrouby jak na kufříku na nářadí, tak k rámům bočních kufrů právě proto, kdybych někam jel např. bez horního kufru, tak se to jednoduše dá sundat. Krásně mi to vyjde okolo bliken takže nemusím tyčku nijak ohýbat okolo nich (ale i kdyby jsi ji musel ohýbat 10mm nerez tyč má pořád obrovskou pevnost, takže by to fungovalo i tak.... Poslední obrázek mi nakreslil Bystřa - jak by vyztužení udělal on, podle něj by se mělo přišroubovat na dva šrouby co drží právě držáky bočáků a přišroubovat do kastlíku, ale vzhledem k opravdu velké váze nákladů to udělám tak jak jsem nakreslil, sice to vypadá hůř, ale je to jednodušší a pevnější...
petrguss přiložený následující obrázek:
[181.16Kb]
Upravil petrguss dne 13.01.2013 09:08
xNOKIAx napsal: xHackerM tiez na napadlo ten L profil. ze ta farba pojde dolu nevadi- to sa dako prestrekne
Vykašli se na svařování-komplikované - ;vlep tam tu výztuhu celoplošně lepidlem Mamut,prodávají to v Baumaxu,taková tuba jako silikony,bílé barvy,hustší než silikon takže to celkem drří hned od přiložení,pevnost 22kg/cm2,podlepoval jsem s tím plasty na hondě a drží to jako ku.va,vhodné i na nerez sklo atp; nic nemusíš vrtat přehřívat atp. po zaschnutí tvrdost asi jako lepidlo na okna aut a navíc se to dá i upravit např.flexkou,nožem ...http://sortiment....44616.html
Upravil kim dne 13.01.2013 13:06
Lepidlo - proč ne, ale pořádná oprava to není, pokud jdou vevařit výztuhy, dal bych přednost tomu řešení, zavařené je to za chvilku a je to profi oprava.