Chlapi, dekuju za projevenou duveru, ale jeste toho musim hooodne vspterat. A taky poridit... Ale zdroje jsou, takze hoby zle. Kdyby nekdo treba po necem pokukoval, at se na me s duverou obrati.
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Pro zajímavost jsem zvážil svoje hračky:
LT Surge - 354 g
LT Wave - 242 g
LT Super Tool (stará verze) - 250 g
LT Signal - 216 g
A k tomu i Victorinoxy:
Waiter (84 mm) - 36 g
WorkChamp (111 mm) - 204 g
Mountaineer (91 mm) - 102 g
Jak jsem psal, k Leathermanu stejně nosím doplňkový Victorinox kvůli chybějícím věcem. K Surge a Wave je to Waiter, kvůli nůžkám, pinzetě, párátku, šroubováčku na brýle a vývrtce. Sestava Surge + Waiter váží 390 gramů, sestava Wave + Waiter 278 gramů. K Signalu mám zatím, pro nedostatek něčeho menšího, Mountaineer, protože kromě zmíněných věcí chybí i pilník. Bohužel jsem nenašel tenčí Victorinox s pilníkem, možná by to šlo vyřešit úpravou samostatného pilníku, třeba toho, co se dodává k Surge. Ale Mountaineer má bonus i v dalších věcech (třeba háček), sestava Signal + Mountaineer váží 318 gramů, tedy něco mezi bytelnou dílnou v kapse v podobě Surge a menším, univerzáním, ale hodně schopným Wave. Něco mu sice chybí, na druhou stranu má i něco navíc, všechny 3 sestavy se vejdou do pouzdra Maxpedition TC-5 i s dalšími věcmi.
I když, dnes jsem zkusil kombinaci dvou pouzder, TC-5 a Maxpedition Single Sheats, na boku vedle sebe a tahle kombinace se mi zatím nosí snad zatím nejlépe, což nechápu. Signal je v SS, které drží pevně, ani se nehne. Zbytek je v TC, to nedrží tak pevně, ale je o multitool lehčí a při chůzi se tolik nepohybuje, resp. s menšími setrvačnými silami. Zatím nečekaně milé překvapení, ale na soudy je brzo.
ZA KOLIK BYL TEN SIGNAL. TED JE NA ALZE ZA 4068. Coz me jako pecka neprijde
Diky za odpoved
R
Ivan napsal:
Pro zajímavost jsem zvážil svoje hračky:
LT Surge - 354 g
LT Wave - 242 g
LT Super Tool (stará verze) - 250 g
LT Signal - 216 g
A k tomu i Victorinoxy:
Waiter (84 mm) - 36 g
WorkChamp (111 mm) - 204 g
Mountaineer (91 mm) - 102 g
Jak jsem psal, k Leathermanu stejně nosím doplňkový Victorinox kvůli chybějícím věcem. K Surge a Wave je to Waiter, kvůli nůžkám, pinzetě, párátku, šroubováčku na brýle a vývrtce. Sestava Surge + Waiter váží 390 gramů, sestava Wave + Waiter 278 gramů. K Signalu mám zatím, pro nedostatek něčeho menšího, Mountaineer, protože kromě zmíněných věcí chybí i pilník. Bohužel jsem nenašel tenčí Victorinox s pilníkem, možná by to šlo vyřešit úpravou samostatného pilníku, třeba toho, co se dodává k Surge. Ale Mountaineer má bonus i v dalších věcech (třeba háček), sestava Signal + Mountaineer váží 318 gramů, tedy něco mezi bytelnou dílnou v kapse v podobě Surge a menším, univerzáním, ale hodně schopným Wave. Něco mu sice chybí, na druhou stranu má i něco navíc, všechny 3 sestavy se vejdou do pouzdra Maxpedition TC-5 i s dalšími věcmi.
I když, dnes jsem zkusil kombinaci dvou pouzder, TC-5 a Maxpedition Single Sheats, na boku vedle sebe a tahle kombinace se mi zatím nosí snad zatím nejlépe, což nechápu. Signal je v SS, které drží pevně, ani se nehne. Zbytek je v TC, to nedrží tak pevně, ale je o multitool lehčí a při chůzi se tolik nepohybuje, resp. s menšími setrvačnými silami. Zatím nečekaně milé překvapení, ale na soudy je brzo.
Nevím, jak dlouho akce trvala než na to Lukes upozornil, ale evidentně je po ní. Myslel jsem, že to Alza odněkud dovezla, ale podle popisu na krabičce je to várka pro český trh.
Dnes dorazila zásilka od Bureho - PST, první multitool, který Leatherman začal v roce 1983 vyrábět a výroba trvala dlouhých 21 let (tento je 2001), Rebar, jehož výroba začala v roce 2012 a trvá dodnes a nakonec modrý mrňous, klíčenka Squirt P4, jehož výroba probíhala v letech 2002-2010. Díky Romane!
Pro srovnání, zleva Signal, Surge, Wave, Super Tool (cca 2000), PST, Rebar, Squirt P4.
Ivan přiložený následující obrázek: