Pokud je pravda, že rodina žila v Turecku a otec měl sestru dlouhodobě žijící v Kanadě, která je podporovala, nemá tento případ nic společného s uprchlíky a chlap byl blázen, hazardující se životy svých dětí a jedině on je odpovědný za jejich smrt. Nebo vlastně to dost společného má - ohrožených uprchlíků před válkou je podle mého názoru mnohem méně než ekonomických.
Mrkněte na tohle, je snad fundovanější názor z "první ruky", než tenhle? Bohužel světová politika má asi jiné cíle a obávám se (a stydím), že opravdu masivní pomoci se kurdským (i jiným) bojovníkům proti ISS nedostane. I když - boj proti ISS v Sýrii je v zájmu ruské politiky a jak to vypadá, Rusko se tam začíná angažovat.
A ještě jeden článek o sympatické kurdské bojovnici. 1000 dolarů je sice nevytrhne, je to ale lepší než nic. Jak to, že západ tvrdí, že bude proti ISS zatím bojovat ze vzduchu a na zemi bude jen podporovat místní bojovníky, když si musí zbraně kupovat na tržnici? Kdybych věděl kam, příspěvek jim pošlu taky. Mimochodem mne zaujalo: „Mám důvěryhodné informace, že Islámský stát infiltruje své bojovníky mezi migranty a následně je vydírá. Bylo i nalezeno velké množství padělaných dokladů evropských států pro teroristy, kteří jsou připraveni v podstatě na povel spáchat sebevražedný útok,“, což je to, co tvrdím už několik měsíců.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/europoslanec-mach-dal-kurdske-bojovnici-penize-na-boj-proti-islamskemu-statu-18j-/domaci.aspx?c=A150907_100937_domaci_kop
V sobotu, cestou ze Slovinska, jsme zastavili na rakouské benzínce a zaujala mne fotografie na titulní straně nějakého magazínu, kde byly koleje a po nich kráčející běženci. Pod ní byl velký nápis "Vítejte v Evropě." Otevřej jsem ho a v záhlaví článku byl citát, nevím koho, možná některého z uprchlíků: "Sýrie už není, kdo může, utíká. Tohle je jen začátek, ne konec."
Ivan napsal:
V sobotu, cestou ze Slovinska, jsme zastavili na rakouské benzínce a zaujala mne fotografie na titulní straně nějakého magazínu, kde byly koleje a po nich kráčející běženci. Pod ní byl velký nápis "Vítejte v Evropě." Otevřej jsem ho a v záhlaví článku byl citát, nevím koho, možná některého z uprchlíků: "Sýrie už není, kdo může, utíká. Tohle je jen začátek, ne konec."
-----
Zajímalo by mě, kde jsou ty davy vítajících němců a rakušáků. Vždy jsem viděl jen několik málo blbounů, které jsou jistě z řad jejich příbuzných nebo z neziskovek a jsou z těchto parazitů živí.
Až teď němcům začne klesat životní úroveň, a znásilněj jim pár Gertrůd, tak tam teprve bude pořádná mela a najdou si nového "vůdce".
Pro někoho to možná zní jako sci-fi, ale po 1. světový válce taky nikdo nečekal, že za pár let bude druhá... A tohle mi přijde, že bude mít o dost rychlejší nástup.
Anebo germánský národy úplně ztratily pud sebezáchovy...
Pak nezbyde, než věřit našim slovanským národům, že najdou dost vlastní hrdosti čmoudy si sem nenatahat. Vždyť po 100 letech jsme nedokázali naučit pracovat ani naše hnědočechy, jak bysme tedy mohli integrovat tuhle pakáž?
Nejlepší by bylo, když by V4 měla koule na to, aby vystoupila z EU a pokračovali bychom ve vlastním společenství.... jinak budeme opravdu v zadeli všichni, protože Sobotka zase odmítne navýšené kvóty a dobrovolně přijme o něco víc uprchlíků, než je uvedeno v kvótách, volební práva jim už dal, tak by to byla jen otázka několika let....
Pro zajímavost: Nové kvóty- https://twitter.c...52/photo/1
Upravil Hrabe_X dne 07.09.2015 12:24
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Koukejte jak maji Frau Merkelinu v říši rádi... to stojí za to vidět
https://www.youtube.com/v/2ifNjchBFwE
Pardon,nejde mi z mobilu vlozit aktivni odkaz...
Upravil Hrabe_X dne 07.09.2015 17:22
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
... a čo keby sme urobili recipročnú výmenu ,kus za kus, hnedého za hnedého(máme z čoho rozdávať),možno by to pomohlo aj Európe,aj Afrike
Cesta je cieľ...
Tak černě bych to neviděl, aspoň ne v nějbližších letech. Řecko je nárazníkovou zemí, kam běženci přicházejí a je jich tam strašně moc, i když nutno podotknout, jen na malé části území. Ale Řeky z těch oblastí chápu a jejich vláda na nich páchá zločin.
U nás by nastal problém ve chvíli, kdy by dalších několik let uprchlická vlna v tomto či větším rozsahu pokračovala a cílové západo/severoevropské země byly přeplněny a kolabovaly, pak by se běženci začali hromadit v dalšíchzemích, kam původně nesměřovali. Nicméně se domnívám a doufám, že k tomu nedojde, Německo a ostatní zatím ještě stíhají a tak mají otevřenou náruč, ale až stíhat přestanou, popř. by se zařčal projevovat radikalismus, rychle svou politiku přehodnotí a najednou to půjde rychle. A kromě toho, do té doby budou snad ve spoustě zemí volby...
Nemám čas to teď celé sledovat, na druhou stranu v mnoha městech a vesnicích, kterými jsem nedávno projížděl, žijí křesťané a muslimové vedle sebe, islámské ženy nechodí zahalené a na normálně oblečené křesťanské ženy se nekouká jako na "děvky" jak říká ten kluk. Netvrdím, že tam je vše srdečné a bez problémů, netvrdím ani opak, prostě tak hluboko jsem nepronikl, ale ty 2 kultury vedle sebe žijí, to je fakt a pokud v minulosti došlo ke konfliktům, tak kvůli politice několika pošuků. A mimochodem, už jsem to psal, třeba v Mostaru začali v r.1993 křesťané likvidovat muslimy a pod náboženskou záminkou si začali plnit své mocenskopolitické sny. A nevím, jestli islám už prapůvodně vznikl jako hnutí k násilnému podmanění světa, koneckonců, to by se mohlo tvrdit i o křesťanství a historie by pro to našla dost důkazů. Prostě nic není černobílé a ten kluk, takhle na první zkouknutí, na mne působí nevěrohodně, čímž netvrdím, že lže, ale věci zjednodušuje, přibarvuje a vykládá po svém. Samozřejmě, pokud by se učení a kázání, tak jak popisuje kluk ve filmu, v mešitě odehrávalo, stát by měl zasáhnout. Čehož se pochopitelně, minimálně do příštích voleb, nedočkáme. No, ale stát nezasahuje ani na narozeninových oslavách nacionalistických vyholenců, tak ono se to vyrovná, i když každý to vidí po svém. Stejně tak je to s bordelem ve vlacích atd., který po sobě utečenci nechávají - úplně stejný jsem viděl když jsem jezdíval do školy a jeli fotbaloví fanoušci, na zábavách nebo ho vidíme po různých technopárty. A naopak, spousta cizinců, i muslimů, kteří tady žijí, jsou pořádkumilovní. Na druhou stranu mám s nelegálními ekonomickými uprchlíky, nebezpečím IS a přístupem EU zásadní problém, přimlouval bych se ale za objektivnost a ne účelového vytrhávání jednotlivých věcí z celku.