NTN ložisek mám plnou Hondu. Když jsem kupoval nové jehličkové do kyvky, ložiskárna mi podle rozměru nabídla a dodala naprosto totožné NTN, 6x levněji než Honda a s omluvou, že je japonské a proto stojí skoro 100kč
Nebál bych se...
U všech strojů je to stejné, stojí to a padá na ložisku. NTN-SNR, KOYO, ASAHI, NACHI, NSK...atd..jsou japonská ložiska. Já jsem třeba NTN dával do převodovky a alternátoru 1150GSA. Žádný problém.
Ale jinak všude cpu NACHI. Jednak jsem si na ně zvykl a když náhodou u kamaráda nejsou skladem, tak objednávka je celkem rychle vyřízena. Neměl jsem
s nimi žásný problém. Ještě nezapomeň na to, že do hypoidního převodu se dávají ložiska vůlí C3. Nové ložisko se Ti bude zdát jako vyklechtané, ale to je ok.
Na ložisku nikdy nešetři.
Lítám pomalu a nízko..
monsery napsal:
U všech strojů je to stejné, stojí to a padá na ložisku. NTN-SNR, KOYO, ASAHI, NACHI, NSK...atd..jsou japonská ložiska. Já jsem třeba NTN dával do převodovky a alternátoru 1150GSA. Žádný problém.
Ale jinak všude cpu NACHI. Jednak jsem si na ně zvykl a když náhodou u kamaráda nejsou skladem, tak objednávka je celkem rychle vyřízena. Neměl jsem
s nimi žásný problém. Ještě nezapomeň na to, že do hypoidního převodu se dávají ložiska vůlí C3. Nové ložisko se Ti bude zdát jako vyklechtané, ale to je ok.
Na ložisku nikdy nešetři.
Ahoj, já jim zkoušel psát jak jsi dával odkaz, ale zatím žádná odpověď
já jsem kupoval tyto ložiska: Nachi H-E30205J, Nachi 6917. Je to, to kuželíkové a velké ložisko. Kupoval jsem je v https://www.likam.... Jo a ještě jsem tam kupoval to velké O-kroužkové těsnění a vše vyšlo myslím na cca 1.200,-Kč. Mohu říci, že ložiska Nachi se řadí mezi kvalitní ložiska neustále vyráběná v Japonsku... prostě je cpu všude. Neměj strach z nízké ceny:-)
PS: Mají i skladem ložiska do alternátoru.:-) a řemen...ten stál myslím do 130,-Kč - Continental
Ovšem, budu rád za každý poznatek, jenž by řekl, že jsem koupil špatně....:-)
--------------------'
Nikdo se neozval, že by ty ložiska byla, špatná / myslím tím nevhodnost použití, špatný rozměr, nekompatibilita. Kupoval jsem je podle rozměru, keré jsou uvedeny v seznamu dílů pro BMW R 1150 GSA. Rozměr kuželíkového ložiska 25X52X16,25, kuličkové ložisko "velké" 85X120X18. Obojí s vůlí C3.
Upravil monsery dne 07.02.2019 13:56
Lítám pomalu a nízko..