Kdybys veril v racionalitu, tak Te zajima nejaky vedecky konsenzus.. a ten zatim naprosto potvrzuje, co tu piseme.
Myslíš ten veřejnej konsenzus vědců, co maj od začátku všichni stejnej názor, nebo ten konsenzus po debatě vědců s různýma názorama, včetně těch vědců, o kterých se buď napíše že mají špatnej názor, nebo se o nich rovnou vůbec nepíše?
Ve veřejným prostoru mi to přišlo dosti jednostranný, ale už mě jakýkoliv zprávy moc netankujou, tak mi třeba něco uniklo...
Bono... neřeš to... to co jsem psal totálně překroutil.. nech to bejt
Podsouvá něco co jsem nenapsal. Beru si k srdci slova BOBa...
milosch napsal:
- sestra 50 let, hospitalizovaná od 13. ledna, asi týden na JIP, teď na Covid interně už tři týdny, pořád na kyslíku. Ano, je onkologický pacient a obézní, ale je to snad důvod, aby se takovej člověk nechal někde vyloženě chcípnout?? To jako vážně?
- já 37 let, 2x hospitalizace, 1. v lednu = oboustranný zápal plic, plicní embolie, týden na kyslíku, ATB vrchem, spodem. 2. RZ - podezření na pneumothorax, který se naštěstí nepotvrdil, ale pravá plíce jednoduše zkolabovala. Díky věku by snad mohla být obnova plicní tkáně lepší než u staršího člověka, ale další ATB, kortikoidy min na dva měsíce a rehabilitace 6 - 12 měs. Všichni jsme dost svědomitě dodržovali opatření = roušky, desinfekce, ale jednou jsme se sešli na kávě na Nový rok, takže přirovnání k AIDS a žloutence je naprostá hloupost!!!
Milosi, ctu to az ted, tohle je cistokrevny maso. Ja ted mel v okoli pripad.. pani 50 let, sportovkyne. Plice tak znicene tak, ze pokud by neumrela (bohuzel umrela), bylo by to po probuzeni z umeleho spanku pry pouze a jen na transplantaci. Proste plice prestaly existovat.
Drzim max palce a informuj jak se to vyviji.
Upravil hicks dne 09.02.2021 21:37
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
VojtechPolicky napsal:
Ale to je to co tu celou dobu říkám. Je to jen o sebedisciplině. Nic vic nic míň. Jal jsem nikdy nezlehčovalmtu nemoc jako takovou. Nikdy.
Já jsem proti restrikcím a omezování podnikání. Omezování jako takovému.
jaktoze... vzdyt si par prispevku nazpatek popiral smrtnost Covidu.
To samozrejme JE zlehcovani te nemoci, Vojtechu
17 cm
VojtechPolicky napsal:
Ale to je to co tu celou dobu říkám. Je to jen o sebedisciplině. Nic vic nic míň. Jal jsem nikdy nezlehčovalmtu nemoc jako takovou. Nikdy.
Já jsem proti restrikcím a omezování podnikání. Omezování jako takovému.
jaktoze... vzdyt si par prispevku nazpatek popiral smrtnost Covidu.
To samozrejme JE zlehcovani te nemoci, Vojtechu
hmmm nee.. Hicksi.. nenapsal jsem nic o zlehčování... napsal jsem, že jsou úmrtí co s covidem nesouvisí ale vykazují se jako úmrtí s covidem... viz moje prateta.. ale Hicksi neřeš to... hádat se s tEBOU NECHCI.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
VojtechPolicky napsal:
hmmm nee.. Hicksi.. nenapsal jsem nic o zlehčování... napsal jsem, že jsou úmrtí co s covidem nesouvisí ale vykazují se jako úmrtí s covidem... viz moje prateta.. ale Hicksi neřeš to... hádat se s tEBOU NECHCI.
tady ale prece vubec nejde o hadani se, ale o nepravdive informace.
- vedel jsi, ze napr. lidi co jsou s Covidem na JIPce po tusim 20ti dnech automaticky vypadnou z registru Covid-pozitivnich? i kdyz jsou treba zaintubovany a na ECMO?
- vedel jsi, ze vzhledem k mizernemu testovani porad dost obeti Covidu vubec zaregistrovano neni
- vedel jsi, ze 80% hospitalizovanych s Covidem maji ten Covid zjisteny az v nemocnici?
- mas nejake vysvetleni pro takovy narust nad-umrti v CR, ktery proste koreluj s pocty pozitivne testovanych na C-19?
Ty porad dokola opakujes nepravdivou informaci, ze Covid NE-zpusobuje vyrazne nad-umrti v CR. Kdyz tvrdis, ze si potrpis na racionalitu, tak si to pro kristapanu uz vygoogli. Tyhle informace jsou normalne dostupne.
Upravil hicks dne 09.02.2021 22:30
17 cm
VojtechPolicky napsal:
tady ale prece vubec nejde o hadani se, ale o nepravdive informace.
- vedel jsi, ze napr. lidi co jsou s Covidem na JIPce po tusim 20ti dnech automaticky vypadnou z registru Covid-pozitivnich? i kdyz jsou treba zaintubovany a na ECMO?
- vedel jsi, ze vzhledem k mizernemu testovani porad dost obeti Covidu vubec zaregistrovano neni
- vedel jsi, ze 80% hospitalizovanych s Covidem maji ten Covid zjisteny az v nemocnici?
- mas nejake vysvetleni pro takovy narust nad-umrti v CR, ktery proste koreluj s pocty pozitivne testovanych na C-19?
Ty porad dokola opakujes nepravdivou informaci, ze Covid NE-zpusobuje vyrazne nad-umrti v CR. Kdyz tvrdis, ze si potrpis na racionalitu, tak si to pro kristapanu uz vygoogli. Tyhle informace jsou normalne dostupne.
Odpovedi zde:
ANO, vím o tom
ANO Vím
Já neznám přesná čísla, jako je nezná nikdo a nikdo neví co přesně to způsobuje, právě třeba i to, že se neřeší jiné nemoci a maskují se za ten Covid. Hicksi tohle nikdo neví je to jen a pouze pření se o faktech které každý vykládá a interpretuje jinak, je jen na Tobě z jakého zdroje čerpáš a jestli ten tvůj zdroj bereš jako ten jediný a správný.
Řekni mi, kdy a kde a jakou větou jsem tvrdil doslova, že COVID nezpůsobuje zvýšenou úmrtnost... nic takového jsem neřekl... Jen jsem řekl že ta smrt k té nemoci patří, a že v některých případech jakéhokoliv úmrtí je to automaticky vykázáno jako úmrtí na COVID, pokud tohle fakt nedokážeš zas pochopit a racionálně vyvodit tak to tu fakt nemá smysl řešit...
Já nerozporuji to, že na tu nemoc může dost lidí zemřít... přečti si moje komentáře, nikde to netvrdím.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
atomix napsal:
Proč není vůbec chřipka letos. Prý je to proto, že nosíme roušky.
Proč tedy pořád přibývají pozitivní na covid. Protože prý roušku nenosíme !!!
Takhle nám to naše vláda vysvětluje,
zijes nekde na Marsu? tady samozrejme lidi rousky a jakykoliv distanc masivne porusuji... uz tak od kvetna.
nam se tu toci remeslnici jeden za druhym trvale... rousku pouziva tak 10-20% z nich. Zbytek to ma tezce na haku... vykecavaji se na 50 cm, rouska nula.
Samozrejme, vse za zavrenymi vraty v LIDLu to nevidis.
Mame tu seniorak a az tesne do lockdownu tu kalili kazdej patek VCETNE PERSONALU Z TOHO SENIORAKU. Samozrejme, ze z toho seniorhausu byl na podzim celorepublikovy hotspot covidi infekce a okres mel rekordni vyskyt.
Takze ne, plno lidi to vubec nedodrzuje uz dlouhe mesice.
Upravil hicks dne 10.02.2021 09:03
17 cm
atomix napsal:
Proč není vůbec chřipka letos. Prý je to proto, že nosíme roušky.
Proč tedy pořád přibývají pozitivní na covid. Protože prý roušku nenosíme !!!
Takhle nám to naše vláda vysvětluje,
noseni rousek vyrazne omezilo vyskyt vsech respiracnich onemocneni, logicky i chripky
a ze pribyvaji pozitivni na covid - no jestlo ono to nebude tim ze covid nebude uplne chripka jak obcas rad nekdo pouziva a zrejme to bude tim ze je Xkrat nakazlivejsi, co myslis ?
Bono napsal:
Vojto, znáš tu hru, jak si stoupneš proti zdi, na kterou pak házíš hrách??
napsal jsi to trefne, maly a jednoduchy priklad za vsechny:
- nekolikrat se tu objevil obrazek ze statistickeho uradu o nadumrti, uplne jednoducha empiricka data
- bez ohledu na cokoliv, ta krivka je naprosto jasna kazdemu kdo absolvoval prvni stupen zakladky
- nic jineho smrticiho nezli covid se tu ve 2020 neobjevil (pokud teda Penam nedava inovativni toustovou linkou do chleba antrax a uspesne to taji)
- JEDNOZNACNE A NEZPOCHYBNITELNE za to nadumrti muze covid at uz primo nebo nasledne (to je uplne jedno, kdyby tu nebyl, nebyly by ty nasledne umrti)
- a stejne porad nekdo bude rikat ze to tak neni a ze buhvi co .........
ano, je to zed s hrachem, ale budme radi za podobne fora jako tady, kdy se o tom rozumne bavime a nezbyva nez ten hrach dokola dokud to nedocvakne vsem
xylem napsal:
- JEDNOZNACNE A NEZPOCHYBNITELNE za to nadumrti muze covid at uz primo nebo nasledne (to je uplne jedno, kdyby tu nebyl, nebyly by ty nasledne umrti)
jeste doplnim Xylema -- tak krivka nadumrti je porad vyrazne mitigovana:
- opatrenim obyvatelstva (rousky)
- omezenim kontaktu (lockdowny, osobni opatrnost)
- robustnim zdravotnickym systemem v CR a solidnimi pocty akutnich luzek
jakmile by ta luzka dosla, tak tahle krivka vyleti jeste podstatne vys.
Vojtovi a ostatnim doporucuji studium Occama (ne Onana, volove )
17 cm
zetor napsal:
A proč asi ta chřipka neni? No ona je, jen se netestuje...
Tak chřipka není, protože se rapidně snížila mobilita lidí, redukoval se počet kontaktů a navíc se používají ty roušky... je to jedno s druhým...
presne tak. Treba v nasi skolce kam chodi Kubicek pred vstupem meri teplotu vsech chovancu... takze chripka to ma ted teda fakt obtizny.
Zajimave je ale prave myslim to porovnani.. o kolik je ten covid-humus infekcnejsi a nebezpecnejsi.
Pri stejnych podminkach chripka temer nezije.
17 cm
zetor napsal:
A proč asi ta chřipka neni? No ona je, jen se netestuje...
Tak chřipka není, protože se rapidně snížila mobilita lidí, redukoval se počet kontaktů a navíc se používají ty roušky... je to jedno s druhým...
souhlas a ja hlavne furt nechpu proc se do toho plete chripka, jedno je virus, druhy koronavirus, uplne jiny kmen viru, je 40x smrtelnejsi, prakticky to neumime lecit a ockovat se to ucime, nerozumim co je to za argument "ale tady je i jina nemoc, tak pojdme se vykaslat na covid ..." ?? nechapu
myslim ze cas ukaze ze jak na tom byla 2020/21 chripka a jsem zvedavej jaky bude v nasledujicich letech pri chripkovych epidemiich tlak na rousky v exponovanych prostorech (tedy predpokladam ze corony se zbavime a "zbyde" nam chripka, protoze ta je celkem dobre vazana na deti jako roznasece a pocasi)
...prostě národ k.r.e.t.é.n.ů. napříč politickým spektrem a sociálními vrstvami. Víc bych v tom nehledal: https://www.idnes...omaci_remy
....vládě a jejich chaotickým opatřením sice rozhodně nefandím (ani jsem nikoho z nich nevolil), ale nějaká minima (ty 3 R) dodržuju hlavně z ohledu k ostatním... ...no, je to marný, je to marný.... ...je to marný.
Upravil Bubak dne 10.02.2021 13:58
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Bubak napsal:
...prostě národ k.r.e.t.é.n.ů. napříč politickým spektrem a sociálními vrstvami. Víc bych v tom nehledal: https://www.idnes...omaci_remy
....vládě a jejich chaotickým opatřením sice rozhodně nefandím (ani jsem nikoho z nich nevolil), ale nějaká minima (ty 3 R) dodržuju hlavně z ohledu k ostatním... ...no, je to marný, je to marný.... ...je to marný.
Agentůra Ipsos je mimořádně "důveryhodný" spolek .... Nesmíš věřit každé pitomosti
Bubak napsal:
Agentůra Ipsos je mimořádně "důveryhodný" spolek .... Nesmíš věřit každé pitomosti
..sorry vole, bydlím na 3 místech v týhle republice a protože každou chvíli jedu přes tuhle republiku z jednoho konce na ten druhý, tak mám empiricky vypozorováno, že ten článek v Babiš Junge Fronte Heute má bohužel reálný základ.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure