Ahoj, jsem dneska v Prahe na bramboře (R1200GS, rv. 2004), potřeboval bych zesynchronizovat válce, pravý je modrý a levý je jemně oranžový... Startér musí točit 3-4x aby chytla a volnoběh je takový nestálý, co chvilku to vrkne jinak a otáčky vyletí o chlup výš (o nějakých 200). Zvládl by se na to někdo z vás podívat? :-)
Zdravím Vás, vlani som si zadovážil prvé GS (R1200GS). Zevraj by to mal byť rok 2007, iked ako som študoval na nete, tak VIN číslo mi povedali že to je niečo iné...
Mám nabehane 42000, ďalší servis mám mať pri 46000, ale chcem si vymeniť oleje, filtre, sviečky...
Do motoru chcem dať castrol 20w50, do prevodovky a aj do koncového prevodu chcem dať cadtrol MTX 75w140. Sviečky NGK DCPR8 EKC.
Moja otázka znie, že či by mi prosím Vás niekto z Vás vedel zistiť podľa VIn čísla, alebo podľa niečoho, že aký olejový filter a vzduchový filter bude pasovať do môjho GS? Poprípade by ste mi odporučili iný olej? Iné sviecky?
Vopred ďakujem.
PatrikGS1200 napsal:
Zdravím Vás, vlani som si zadovážil prvé GS (R1200GS). Zevraj by to mal byť rok 2007, iked ako som študoval na nete, tak VIN číslo mi povedali že to je niečo iné...
Mám nabehane 42000, ďalší servis mám mať pri 46000, ale chcem si vymeniť oleje, filtre, sviečky...
Do motoru chcem dať castrol 20w50, do prevodovky a aj do koncového prevodu chcem dať cadtrol MTX 75w140. Sviečky NGK DCPR8 EKC.
Moja otázka znie, že či by mi prosím Vás niekto z Vás vedel zistiť podľa VIn čísla, alebo podľa niečoho, že aký olejový filter a vzduchový filter bude pasovať do môjho GS? Poprípade by ste mi odporučili iný olej? Iné sviecky?
Vopred ďakujem.
Olej filtr HF 164 vzduchac HFA 7912. A ventily jsou vyfukove vpredu saci u nohou. Boze at uz je teplo
Upravil servisak dne 06.03.2018 21:21
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ďakujem, aj som si myslel že ten filter ale nebol som si istý. Pomením tieto veci a budem musieť ešte zohnať niekoho kto mi nastaví ventily. Do toho sa nechcem ešte púšťať sám, nemám s tym skúsenosti. Škoda že si tak ďaleko servisak.
Presne tak, už nech je teplo... , ono mne to itak nedalo, iked v noci stále mrzne ale minulý týždeň som už bol prevetrať mašinku, spravil som aspoň nejakých prvých tochtoročných 50 km., Ale ešte bolo poriadne cítiť zimu...
Akurát ma rozčúlilo , že keď som odstavil počkal cca. 10 minút a itak sa mi neukázal žiadny olej v okienku. Dosť ma to zaskočilo, dnes som to bol pozrieť v garáži a takmer vôbec nevidno olej v okienku, možnože trošičku na spodku okienka, pod riskou minimum. Nechcem tam dolievat olej, rovno chcem už vymeniť, iked mám dilemu že ako to urobiť, pretože dielnu mám cca. 40 km od garáže. A teraz neviem čo urobiť, či mám doliat kus oleja a zájsť tých 40 km a vymeniť... Alebo to risknúť a prejsť tých 40 km.....
Hľadal som na viacerých stránkach a len na jednej sa mi podarilo zistiť ze to je rok 2003, čo ma celkom zaskočilo. Ale stránku ti povedať neviem nakoľko som to pozeral pred pár týždňami...
V technickom mám rok vyrobí 2007 a prvá evidencia 2008. Ale moto bola dovezena zevraj ,,nová,, na slovensko.. tak ja ti neviem. Kukal som kontrolu originality a tam má pár km...
K tomu ako to bolo sa asi nedostanem.....
Myslíš že to v pohode zájde ?
Ono keď som to kontroloval ešte vlani tak olej bol v pohode... Ale je pravda že som od vtedy prešiel pár stoviek km a pritom som pár krát poriadne povytacal motor..
No paráda.. pozeral kontrolu originality a hovorí že 8.2.2008 mala moto 181 km. Teraz viem že moto nieje rok 2007 ale je to rok 2003, takže ani srnky netušia že čo bolo pred r.2007 a koľko km bolo za tie 4 roky nabehane.
Servisak, máš pravdu bol som kuknut v garáži, naklonil som moto na lavu stranu a olej sa ukázal. Takže to ešte zájdem tých 40 km do dielne. Ďakujem servisak. Ak nezozeniem niekoho na ventily, tak vedel by si sa mi na to pozrieť, nastavit? Niekedy koncom leta pôjdem na moto do Borku, blízko Boleslavy....