Díky za info. Ve středu příští týden jedem pryč a radši si tam nechám tuhle verzi co mám tak nějak ochmatanou a funguje to. Vyčuraně počkám na reporty od lidí jak jim to bude šlapat
Hudba hraje, naviguje to-co víc si přát. Docela se bojím abych si to celý nerozdrbal nějakou uchvátanou aktualizací.
Hlavně bych ale chtěl upozornit že navigace se sama přepíná podle držáku do módu AUTO a MOTORKA popřípadě OFFROAD. Pro každou tuto volbu je třeba ty MÝTA nastavit znova. Jinak se vám stane že si hezky všechno nastavíte doma u stolu v módu auto kde je defaultně a jak jí strčíte do motorky tak se přepne do MOTORKY a s dotazem na mýto zkolabuje. Pozor na to - je to docela záludné i při nastavování trasy, jelikož když nastavuju trasu v modu motorka a leží na posteli vedle notebooku a vypne se po chvíli nečinnosti, tak se sama přepne zase na auto a člověk je v troubě To se musí hlídat dost pozorně když je všude jiné nastavení.
Já osobně bych uvítal možnost trvalého uzamčení jenom na jeden profil. Přendavám to z auta na motorku a trošku mi to vadí. Všechno musím nastavovat 2x.
Ale je mi jasné že jsem sám jediný na světě koho to napadlo, ta to neřeším
Ale kdyby to zajišťoval nějaký magnetický čudlík, tak ho klidně ulomím a mám pokoj
Navigace si "pamatuje" poslední použitý profil pro každý typ držáku. Takže když to dáš do držáku na motorku a nastavíš profil moto a pak do držáku na auto a nastavíš taky moto profil, tak se nebude nic přepínat. Mám v práci držák od prototypu a tam je zajímavé, že si nepamatuje jen ten "držák na moto" ale i konkrétní držák - když v tom mém nastavím profil auto a navigaci dám do normálního produkčního držáku na něčí motorce, tak se to dá nastavit na moto a bude se to mezi nimi přepínat. Neměl jsem ještě možnost vyzkoušet, jestli to dělají všechny nebo jen ten prototyp. Tím pádem kdyby měl člověk dvě motorky se dvěma držáky, tak si navigace bude "pamatovat" použitý profil i na té konkrétní motorce. Vyzkouším to až tady příležitostně budou dvě motorky. Nechce se mi rozebírat dvě krabičky, protože dostat ty věci zpátky do krabice je fakt umění.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jinak k té verzi SW, pondělní SW nebyl, neposlali to, takže zatím nemám co zkoušet.
Nicméně zákazník na cestě do Dánska přišel přesně na tu souvislost s nastavením těch mýt - pokud tam měl nastaveno "na dotaz", tak mu navigace padala. Nastavil si natvrdo povolit tam, kde chce známku koupit a zakázat tam, kde jí kupovat nechce a od toho momentu vše OK. Měl pro jistotu nastaveno i "povolit" na ty placené úseky v dalším menu (třeba na průsmyky). Takže to souvisí s tím defaultním nastavením "na dotaz".
Jinak pokud někdo používáte funkci "trasy" když zadáte vyhledat cíl a namísto stisku tlačítka "jeď zmáčknete "trasy" pro zobrazení více variant trasy podle zvolených kritérií, tak možná zjistíte, že když ten cíl je vyhledaný z fulltextového vyhledávání, tak to počítá děsně dlouho a často to ani nedopočítá a spadne to na 60% výpočtu. Když ale najdete ten cíl a nedáte rovnou tlačítko "trasy" ale vrátíte se do menu a zvolíte ten cíl z posledně nalezených, tak pak tlačítko "trasy" počítá plnou rychlostí a bezproblémů. Chyba se týká jen když dáte vyhledávat fulltextově. Cíle z oblíbených, POI apod - to počítá normálně. Tak pokud jste na to někdo narazili, tak stačí vrátit se o krok zpět a zadat ten cíl z posledně nalezených a bude to OK. O chybě vědí a zahrnou to do aktualizace.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Radarové mapy - počasí v aplikaci Smartphone Link a potažmo v GPS
Ta položka se musí koupit, jmenuje se to "advanced weather" za 5.49EUR
Problém ale je v tom, že v Applestore se ta in-app položka objeví jen když máte registraci AppleID v zemích, kde to je pokryté - například v Rakousku, Švýcarsku, Německu apod. Jak to je Androidu nevím ale předpokládám že to bude stejný.
Takže pokud si změníte AppleID zemi třeba na Rakousko (což znamená znova zaregistrovat kreditku na nákupy a zadat nějakou skutečně rakouskou adresu), tak si to "advanced weather" počasí můžete koupit. Což jsem včera udělal. Protože to mám na firemní kartu, tak jsem hned potom změnil AppleID zase na ČR a ejhle - nákup zmizel. Prostě to nejde používat.
Tak jsem teď volal do Garminu, kde to sepsali jako požadavek a třeba s tím někdo něco udělá. Ale ve stejné situaci je víc zemí a protože ty data poskytuje garminu DCI, což je třetí strana, tak je možné, že to je omezení které vyplývá z nějaké smlouvy a oni to kvůli tomu nesmí prodávat lidem ze zemí, kde DCI nemá licenci nebo něco takového.
Každopádně - v Zumu 590 radarový mapy fungují ale jestli se tam objeví, je závislé na tom, jestli to má člověk koupené v Linku a to, jestli si to koupit může nebo nemůže, je ovlivněné zemí, kde má telefon registrovaný.
Těch doplňků, které se dají do Linku koupit je mnohem víc - třeba "živé" parkování v Anglii (ukazuje to počet volných míst na konkrétním parkovišti), obrazy z videokamer umístěných u nějakých obzvlášť kritických dopravních uzlů atd. Dvě položky jsou dostupné i u nás - bezpečnostní kamery a živá doprava, nicméně dalších asi sedm ne a mezi nimi ty radarový data.
Mimochodem k živé dopravě - v telefonu v aplikaci Link to u nás funguje ale data se do navigace nepřenáší. Stačí přejet hranice a začne to fungovat. Prý se na tom pracuje a je to zase otázka nějaké licence ale snad to je záležitost na několik málo dnů, maximálně týdnů. Dnešní informace z Garminu.
Upravil TomasTT dne 04.07.2014 10:24
TomasTT napsal:
Problém ale je v tom, že v Applestore se ta in-app položka objeví jen když máte registraci AppleID v zemích, kde to je pokryté - například v Rakousku, Švýcarsku, Německu apod. Jak to je Androidu nevím ale předpokládám že to bude stejný.
To má fakt logiku, tedy člověk, který v zemi nežije, ale pouze jí projíždí, či do ní jede na dovolenou, se nemá právo podívat na radar, apod.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
TomasTT napsal:
To má fakt logiku, tedy člověk, který v zemi nežije, ale pouze jí projíždí, či do ní jede na dovolenou, se nemá právo podívat na radar, apod.
Ono asi nejde o právo ale o to, že oni nemůžou prodávat data která se vztahují k nějakému území mimo to území. Ono to je podobné, jako když se lidi diví, proč není dostupná třeba příklad mapa číny v čínštině ale jen v angličtině i když taková mapa existuje. Prostě se prodává jen v číně a mimo čínu se prodává jiná verze. Ten kdo jim ty data dodává (prodává) prostě má práva prodeje těch dat jen uživatelům ze zemí, kde má asi nějaké smlouvy a kdyby to prodávali mimo to území, porušili by jejich smlouvu.
Takže celkem chápu tu příčinu ale spokojený s tím nejsem a chtěl bych, aby na našem území taky prodávali tuhle položku, potažmo aby na našem území měli data z radarů. Málokdo z nás asi potřebuje vědět kolik je právě teď volných míst na parkovišti před Windsorem a tak asi nikoho nemrzí, že tu možnost nákupu nemáme ale logicky pro průjezd zeměmi kde jsou radarový data, bych si je rád koupil ale ta možnost zatím není, pokud má člověk nastavenou adresu v ČR nebo v kterékoliv jiné zemi, kde se ta položka nenabízí.
TomasTT napsal:
Ono asi nejde o právo ale o to, že oni nemůžou prodávat data která se vztahují k nějakému území mimo to území.
Ale mapu cizích států si taky mohu koupit i mimo území toho státu.
Neplatí to obecně. Na tom příkladu čínského City Navigatoru jsem chtěl ukázat, že právě některé licence neplatí pro prodej mimo určité území. Těch příkladů jsou spousty - na určité televizní vysílání po internetu se nemůžeš dívat (a tím pádem si ho třeba předplatit) jinde než v určité zemi. Určité záruky platí jen pro určité území a nedají se koupit jinde. Ještě nedávno BMW dodávalo ke všem motorkám asistenční kartu, která platila pro celou evropu ale ne na motorky, které byly prodané na území ČR. To jsou naprosto stejné věci.
Když si koupíš Edge na kolo, tak si v Evropě nemůžeš oficiálně koupit cyklomapy USA a naopak - američan si v USA nemůže legálně koupit ke svému Edge evropské mapy. Fakt těch příkladů je hodně asi ve všech oborech.
Prostě ten, kdo má licenci na prodej určitých dat pro určité území nesmí prodávat ten produkt, který zahrnuje data krytá tou licencí mimo stanovené území. Kdyby to udělal, mohl by ho majitel práv k těm datům žalovat. Proto má i AppleStore oddělené obchody pro různé země a nenabízí všechno všude stejně.
Prostě to takhle je a slovy slavného klasika s tím můžeme nesouhlasit ale to je tak asi všechno, co s tím naděláme. Pro nás je podstatné, aby co nejdřív zařadili ČR mezi území, kde bude mít dodavatel (poskytovatel) radarových dat licenci a tím pádem nám půjde ta položka dokoupit a tím pádem nám budou fungovat mapy i všude jinde. A nebo si změnit ID pro nákup jakoby z jiné země.
Upravil TomasTT dne 04.07.2014 16:45
Mimochodem k živé dopravě - v telefonu v aplikaci Link to u nás funguje ale data se do navigace nepřenáší. Stačí přejet hranice a začne to fungovat. Prý se na tom pracuje a je to zase otázka nějaké licence ale snad to je záležitost na několik málo dnů, maximálně týdnů. Dnešní informace z Garminu.
Ano toto muzu potvrdit , z ahranici funguje dost spolehlive, ted sem jel do GAPA a vse oki a v poradku , asi jen 3x napsalo neco co uz bylo uklizeno.
Co se tyka pocasi tak v Nemecku a Rakousku , se mi jeste ukazali pod polozkou pocasi jak jsou ty tri chlivecky s casem a vyhlidkou pocasi jeste nejaky ikony, kdyz jsem na to klikl napsalo to na displeji , ze budou zobrazovana upozorneni primo v mape vztahovalo se to pro spatne pocasi a jelikoz bylo pekne tak se v mape nic nezobrazilo
Jinak GPS naprosto vpohode a byl jsme rad za funkci klikate silnice, krasne nas to povozilo kolem GAPA
Upravil schrek dne 05.07.2014 21:04
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
TomasTT> Díky za vysvětlení ohledně radaru. Je to škoda. Byla by to docela potřebná věc. Zatím musí stačit ta predikce deště a zbytek holt na telefonu.
Myslím že to nebude trvat dlouho a bude to možné koupit i tady.
Já jsem si těmi pokusy o změnu adresy (do Rakouska) pěkně nabořil AppleID resp. Applestore. Teď to chce potvrzovat heslo do storu tak 10x denně, asi hodinu jsem intenzivně nastavoval abych tam znova zaregistroval kartu aby šlo něco nakupovat tak jako dřív. ****ní. Jestli nemusíte, tak to nezkoušejte (myslím tím změnu adresy z ČR někam jinam aby šlo v cizím AppleStore koupit tu položku advanced weather). Peklo.
Zdravím Zumaci tak novinka alespon pro mě, máte někdo tuto zkušenost? V neděli si tak někde v alpách hraju se zumem a zjištuji že nejde vypnout a to vůbec. Ostatní funkce myslím že šli ale vypnout ani náhodou, až po odpojení baterky se odporoučelo. Když jsem připojil baterku tak to zase chodilo. Třeba to někdo už měl?
Jako že ti nefungovalo zapínací tlačítko pro přepnutí do standby nebo že nešlo po delším držení vypnout? Nic takového nemám od nikoho zatím hlášeno - ani tu první ani tu druhou variantu.
Protože uvnitř už není žádná další baterka, tak je celkem logický, že se po odpojení baterky vypnulo. Kdyby se nevypnulo, tak je to perpetum mobile
jo tak tohle se mi v GAPA stalo taky , nemoznost vypnuti ci prepnuti do standby, nechal jsem to chvilku se to samo vyplo do standby a pak uz to slo zapnul jsem obrazovku a vypl , mozna jen chyba v tlacitku
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Neřekl bych. Navigace dělala něco jiného. Zapínací tlačítko je ovládané softwarem. Jediná metoda jak jí "natvrdo" vypnout je odpojit baterku. Když se třeba stahuje almanach GPS satelitů, tak bych viděl logický, že by se neměla vypínat apod. Mě se to teda ještě nestalo ani na mé navigaci ani na té co běží nonstop na krámě.
Neděste mně
Ale zase je dobrý když nejde vypnout než aby nešla zapnout když jí člověk potřebuje
(tohle že se nedá vypnout se mi ještě nestalo a to má najeto už dost tisíc-asi zase nějaká závadná silnice, nebo jiný soft kiksík)
Ale zase je dobře že se dá baterka odpojit-tohle se stát u Iphone tak pomůže jen kladivo
schrek napsal:
jo tak tohle se mi v GAPA stalo taky , nemoznost vypnuti ci prepnuti do standby, nechal jsem to chvilku se to samo vyplo do standby a pak uz to slo zapnul jsem obrazovku a vypl , mozna jen chyba v tlacitku
JOJO TAK NĚJAK TO PŘESNĚ BYLO..NECHÁPAVĚ JSEM NA TO ZÍRAL ČÍM ZASE PŘEKVAPÍ..