Začínám mít taky bobky na 1200st jiný brejle+řidítka a padáky swmotech-už jsem mluvil s technikem na stk a řekl že nic z toho nevadí ale nesmí být překročeny vnější rozměry motorky tak doufám že nepřijde někdo s metrem a nezačne mně hrát na nervy.
BMWST napsal:
Začínám mít taky bobky na 1200st jiný brejle+řidítka a padáky swmotech-už jsem mluvil s technikem na stk a řekl že nic z toho nevadí ale nesmí být překročeny vnější rozměry motorky tak doufám že nepřijde někdo s metrem a nezačne mně hrát na nervy.
Byl jsem v stk motol.
Dolní padáky, kryty hlav, na padacich "mrdkoidní" přídavná světla z Číny...
Kouknul na stav tachometru, cisla na rámu, brzdovky a světla. Konec
Pohoda.
Dnes STK Novák - Baštínov (Havlíčkův Brod), naprostá spokojenost, fotky, světla, houkačka, kontrola lékárničky (přiznal jsem, že výstražný trojúhelník, hever a klíč na kola nemám, na rezervní kolo jsem zaponěl..), typový štítek jsem na rám nalepil už včera.... je fakt, že krom padáků SW montech, no name krytů páček jsem na moto neměl domontovanýho nic... Jen se podivil, že je potkávací světlomet nakřivo ( je to angličanka, tak mám natočenou parabolu pro pravostranný provoz), ale přijal v pohodě argument uvedený v servisním manuálu, že jsou na to v BMW připraveni a angličan by u nich s naší motorkou měl taky sklo šejderm...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
dnes rano STK TUV Cerny Most, 10 minut pred otevirackou, 10 minut cekani na radu, 10 minut kontrola, 590kc
GSA LC, ani sem nemusel sundat tankvak a topcase (ten mam napevno a s modrobilejma reflexnima pruhama) nad nicim (par doplnku tam je) ani nemrk, vse s usmevem, pohoda
a jeste k tomu sem to ani neumyl (vetsinou to myje dest a ted nejak neprselo
a timto dodatecne dekuji servisakovi ze si vsimnul dubnove platnosti
Tak mám jednu aktuální zkušenost s STK v Praze Chabrech (vedle Bauhausu) https://www.googl...14.4502569
Kdyby chtěl někdo pořádně rozpumpovat hercnu, tak doporučuju!
Přijel jsem v 7:00 s motorkou na dovoz
v 7:15 se začali po jednom trousit, jak šváby na pivo a každej na mě čuměl, jak kdybych jim vlezl do obýváku bez zeptání.
Až si postupně navařili kávu, tak mi paní u příjmu sdělila, že to je dovoz a že neví, jestli mi to budou chtít technici udělat , že si musím na jedno to netáhlo, co srká kafe počkat...
po dalších 15ti minutách jedno přišlo (to co tam na mě čumělo už před 15ti min.) a povídá: to je dovoz (chtěl mě asi překvapit)
čumí do D techničáku ( R1200GS r.v. 2005)
a povídá: a jé... to je devadesát devítka, to asi nebude v počítači... máte COC list?
Nemám, mám Dekru...
Tak to bude na výpis za 2tis Kč.
říkám: co to melete? Je to 2005 Géeso, to už musíte mít v databázi.
on: no a co?
Tak jsem mu to vyrval z ruky, řekl jsem mu, že STK je všude dost a se slovy, že je to pražský netáhlo a že to nemám za potřebí jsem odešel...
Takže kdo potřebuje po ránu řádně rozpumpovat, tak rozhodně tady to stojí za návštěvu
Upravil Mr GS dne 07.05.2018 09:02
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já jel nakonec na STK z Prahy do Vlašimi...dojel jsem na STK na P9 v 10:00 a poslali mě do řiti s tím, že už mají plno..volal jsem tam den dopředu, jestli se dá objednat, nejde. Otvírací doba do 17:00..tak jsem se projel do Vlašimi, kde to bylo o skoro 300kc levnější, tak jsem měl cestu zadara... ve Vlašimi se pánovi nelíbil polepeny štítek, tak jsem jej sundal, nelíbily se mu ani padáky, ani topcase, nic, ale jen brblal že to tam nemám mít atd... technická za 350kc myslím.. načež jsem si našel, že vlastně plexi u motorky není bráno jako zorné pole řidiče a může být polepené jak chce.. (klasická motorka, neberu skútry se střechou, tam je to asi jinak) takže pokud po vás bude chtít někdo sundat plego, zkuste se na tohle zeptat
Upravil naprcccs dne 07.05.2018 09:22
Kurv.a, proc se ty technici chovaj jak uplny cu.raci??
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Mno tohle vše je ještě OK. Mě hned technik začal tykat, vynadal že jsem motorku nastartoval, a netlačil jí dovnitř... a pak mi to nedal ... - popsanou závadu jsem odstranil a přijel za týden. Za týden mi to nedal jiný technik na té samé STK kvůli jiné závadě... Odstranil jsem i tu a na potřetí mi to dal...
Nicméně to bylo v listopadu při cca 5°C a čekal jsem 3x hodinu a půl před otvíračkou tzn cca od půl šesté aby se na mě ještě dostalo... (berou tuším jen 5 lidí)...
honzagssv: na jaky zavady Ti to neproslo?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
honzagssv: na jaky zavady Ti to neproslo?
To byla motorka přítelkyně. Nebyl kryt řetězu, ten jsem tedy dokoupil a namontoval. Po druhé neprošla odrazka vzadu (je fakt, že jsem to řešil reflexní červenou odrazkovou folii na kamiony - byť měla nějaké Éčka)... musí mít značky AI nebo co...
Nicméně mi argumentoval tím, že to je na fotkách vidět a že by z toho měli problémy - OK tak u toho krytu řetězu to chápu... ale odrazka jestli má nebo nemá konkrétní homologaci by na fotce vidět nebylo a vyměnil bych jí hned cestou z technické... takhle jsem jí dokoupil (asi za 15Kč) a jel znovu na technickou no
Když už nic tak to mohli říct naráz...
Upravil HonzaGS-SV dne 07.05.2018 10:44
ne mohli, MELI.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Chvalabohu u nás v SR, údajne, ako som sa dozvedel nenedávno, prijali nový zákon podľa ktorého motorkám a prívesným vozíkom za MV, bude stačiť STK raz za 4 roky, aj keď u nás nemám s motorkou také zlé skúsenosti ako u Vás, prešiel som úplne v pohode. Teraz idem koncom roka, tak dúfam, že som to nezakríkol a potom až o 4 roky, čo je super, lepšie ako chodiť každý druhý rok.
BMW R1200GSA r.v.:2010
Nicméně všem kteří mají něco na motorce co není sériové doporučují projít toto: https://uloz.to/!...logace-pdf
Je to manuál pro techniky na co se zaměřit... máte tam v jakých úhlech mají být viditelné odrazky, směrovky atd...
Upravil HonzaGS-SV dne 07.05.2018 10:59
naprcccs napsal:
Já jel nakonec na STK z Prahy do Vlašimi...dojel jsem na STK na P9 v 10:00 a poslali mě do řiti s tím, že už mají plno..volal jsem tam den dopředu, jestli se dá objednat, nejde. Otvírací doba do 17:00..tak jsem se projel do Vlašimi, kde to bylo o skoro 300kc levnější, tak jsem měl cestu zadara... ve Vlašimi se pánovi nelíbil polepeny štítek, tak jsem jej sundal, nelíbily se mu ani padáky, ani topcase, nic, ale jen brblal že to tam nemám mít atd... technická za 350kc myslím.. načež jsem si našel, že vlastně plexi u motorky není bráno jako zorné pole řidiče a může být polepené jak chce.. (klasická motorka, neberu skútry se střechou, tam je to asi jinak) takže pokud po vás bude chtít někdo sundat plego, zkuste se na tohle zeptat
Jezdím do Divišova i když to mám dál . Opravdu spokojenost. Na vlastní oči jsem viděl jak technik odstranil závadu s nesvítící brzdovým světlem u xjr. Misto aby borce vyhodil tak prostřídal kontakty u brzdové páčky a bylo.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Předminulý týden STK Motol. Super, chvilku jsem čekal, pak moto na plac svítí, bliká, troubí. Lékárničku a ty ostatní věci máte, že? Za 10 minut jsem odjížděl. Btw. Jak je to s vestou na moto, tu jsem neměl a nemám .
Vestu ani výstražný trojúhelník, klíč na kola, hever ani rezervu mít nemusíš... já ale vestu vozím...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
Miracek napsal:
Zdravím. Za chvilku mě to také čeká a mám možná hloupý dotaz, sle měníte zpátky Y-svod za kat. když jedete na STK? Nebo to tá i bez něj?
Já prošel s Y svodem i s ladákem,jen jsem dal tlumivku..
Za tlumivku me taky minuly tyden jebal typek na stk.Furt kolem toho chodil jak mlsnej pes a resil ze v tom Reemusu je nejaka moc velka dira a neco by tam melo byt.To ze mam svetla ala cina,kryty hlav,y-svod a x dalsich veci to ho nezajimalo.Jen ta dira ve vyfuku.
Nakoce to dal,ale brblal slusne.Skoda ze sem tam nechytl majitele-motorkare. Dnes tam jedu s ČZ250 tak uvidim....