radovant napsal:
Geofre: pro me bylo hyperpro moc tvrde, to byl taky duvod proc jsem ho po asi 500km poslal dal a koupil ty wilbers 630/640. Mam ale smesnych 75 kilo
Mluvim o zadku. Predek jsem jaksi ani nenamontoval nakonec
to si měl ale jen hyperpro pružinu na starým tlumiči nebo úplně novej hyperpro tlumič?
Pozor, hyperpro tlumiče, vypadají jinak, než originály, pružina nebude stejná, jako ta, co je určená jako náhrada originální pružiny. Třeba mají pro své tlumiče různé tuhosti na výběr. Zeptejte se třeba Joea, nebo někoho kdo je jezdí, nebo ještě lépe prodává.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Melizoy napsal:
OK, tak tedy přesněji: Na originálních tlumičích na BMW R1100,1150 GS/a GSA je na předním tlumiči: progresivní pružina,
na zadním tlumiči: lineární pružina.
Je to poměrně dobře viditelné.
Přikládám jako důkaz foto originálu a Ohlins, který má lineární pružinu.
Jedná se o přední pružiny.
Upravil stepan dne 09.04.2014 11:21
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
radovant napsal:
Geofre: pro me bylo hyperpro moc tvrde, to byl taky duvod proc jsem ho po asi 500km poslal dal a koupil ty wilbers 630/640. Mam ale smesnych 75 kilo
Mluvim o zadku. Predek jsem jaksi ani nenamontoval nakonec
to si měl ale jen hyperpro pružinu na starým tlumiči nebo úplně novej hyperpro tlumič?
Pozor, hyperpro tlumiče, vypadají jinak, než originály, pružina nebude stejná, jako ta, co je určená jako náhrada originální pružiny. Třeba mají pro své tlumiče různé tuhosti na výběr. Zeptejte se třeba Joea, nebo někoho kdo je jezdí, nebo ještě lépe prodává.
milan enduroskola napsal:
pružiny tractive tu mám skladem v různé tvrdosti
...jj, využil jsem vloni při koupi nového tlumiče Tractive možnost výměny, kterou mi Milan nabídl při prodeji. Po namontování nového tlumiče doma jsem totiž zjistil, že potřebuji raději tvrdší pružinu, tak jsem jí hned poslal zpátky a dostal poštou tužší. Tenkrát nebyla skladem, ale výměna se vyplatila.
Wer später bremst, fährt länger schnell.
ještě dotaz ohledně tlumiče Hyperpro-to si při koupi taky můžeš poručit tužší pružinu nebo je to nějakej universál oproti Wilbers, kde ti to nastaví na tvojí váhu?
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Plánuji dnes vyměnit přední tlumič na R1100GS. Co jsem se v rychlosti díval, tak bude stačit sundat nádrž, povolit matku pod nádrží, povolit šroub na teleleveru, a celé to pak v opačném postupu poskládat.
Je to tak jak si myslím, nebo si ještě budu muset dát na něco pozor? V servisním manuálu jsem postup výměny př. tlumiče nenašel.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
geofre napsal:
Plánuji dnes vyměnit přední tlumič na R1100GS. Co jsem se v rychlosti díval, tak bude stačit sundat nádrž, povolit matku pod nádrží, povolit šroub na teleleveru, a celé to pak v opačném postupu poskládat.
Je to tak jak si myslím, nebo si ještě budu muset dát na něco pozor? V servisním manuálu jsem postup výměny př. tlumiče nenašel.
Na 1150 ještě musím sundat klakson, jinak nevytočíš tlumič natolik, abys ho vyndal, což bude asi na 1100 stejné.
Stepan Praha
No,nám to třeba nešlo,protože se to dostatečně nevyvěsí,aby jsi to vyndal.Budeš muset sundat ještě přední kolo,nebo zadní a převážit to dozadu(bacha na zadní kotouč) a nebo třetí varianta-přizvednout celou moto na hever.Jinak to vypáčit nešlo,protože ten závit nahoře je moc dlouhej a dole na rameni není tolik místa,jak u 12ky,abys to povysunul.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
No,nám to třeba nešlo,protože se to dostatečně nevyvěsí,aby jsi to vyndal.Budeš muset sundat ještě přední kolo,nebo zadní a převážit to dozadu(bacha na zadní kotouč) a nebo třetí varianta-přizvednout celou moto na hever.Jinak to vypáčit nešlo,protože ten závit nahoře je moc dlouhej a dole na rameni není tolik místa,jak u 12ky,abys to povysunul.
Proč tak složitě, stačí postavit stojan na prkno, a máš to.
Jinak to místo uděláš právě tím, že sundáš klakson.
Upravil stepan dne 15.04.2014 13:57
Stepan Praha
To je zajimave, me stacilo odsroubovat ty matky a vyndal jsem jej (tlumic samozrejme ). Pokud se nepletu tak ten samy postup jsme aplikovali i u jencka a fungovalo...
Mr GS napsal:
Proč tak složitě, stačí postavit stojan na prkno, a máš to.
Jinak to místo uděláš právě tím, že sundáš klakson.
Jo vlastně,my jsme zároveň vytahovali i zadní tlumič,tak proto jsme museli podkládat zadní brzdovej kotouč.Bylo dole i zadní kolo.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
není lepší než repasovat přední tlumič, tak koupi Wilbers 530 eco line? Za 309 éček je to sice o cca 2500-3000 dražší ale novej tlumič.
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Ahoj,
mám GSA1200/2010 s ESA (48000KM) a budu muset pořešit výměnu obou tlumičů (vadnej je zadní) ,ale nepotřebuju elektronickej podvozek.
Přikláním se spíš k výrobci Wilbers 630 a 640 strong hlavně kvůli ceně,máte někdo z Vás s ním zkušenosti? Dá se u nich ladit i útlum? Odskok podle mě snad mají.
Dík za informace
Upravil Juris dne 31.10.2014 15:11
na druhou stranu je třeba si také uvědomit, kdo ti ty tlumiče po 20 tis odservisuje, za kolik a za jak dlouho .......
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS