Zdravím hoši, idem už konečne meniť olej.. išiel som si objednať veci a zistil som že na moto mam napísane že tam dávali castrol 20w50. lenže teraz neviem ktorý tam, dať.. vyskozita mi je jasná.. len ktory olej.. myslite že može byť castrol power 1 20w50???
a tak isto mi chalan povedal že podla mazacieho planu od castrolu nasiel, ze do kocoveho prevodu a do prevodovky 75w90, ale ja by som tam radsej dal 75w140, co si o tom myslite vy?
jedna sa o bmw R1200GS
Ahoj Chlapi, jsem novým majitelem R1200 GS Adventure (2009) a chtěl jsem Vás poprosit, jestli neznáte někdo v okolí Ostravy dobrého servisáka na tyto stroje. Budu rád za každou radu. Díky
Zdravím, chcem sa opýtať skúsenejších, ktorým mazivom sa mažú drážky kardanu a ktorým sa mažu gumové manžety kardanu. Mám doma Staburags NBU 30 PTM a Castrol Optimol Paste TA. Staburags je biela pasta, Castrol Optimol je tmavo šedá - skoro až do čierna. Poprosil by som len relevantné odpovede skúsených. Ďakujem ...
Cau nasel jsem tuto bilou pastu na kloub zde https://www.gasgasmotos.cz/enduromarket/gro-oleje/maziva/6051099-global-white-tf2-200g/
...cesta je cíl...
Tak jen info cen dilu (spotrebak) u nas v Olomouci v kamene pedejne Pegas dily.objevil jsem je loni nahodou, shsnel jsem neco na berlingo...delal jsem si to loni sam a letos taky a ty same ceny ... Kdyby nekdo z okoli chtel a shanel
Olej castrol power 1 20w50 - 4 litry ..........535,-
Olej castrol power 1 20w50 - 1litr,.............153,-
Olej shell spirax S6 AXME 75w90-1litr ....210,-
Filtr Mann MW75…......................................203,-
Svicka DENSO XU24EPR-U,..........................83,-
Svicka NGK DCPR8EKC..............................143,-
Remen CONTITECH 4PK592 Elast.............193,-
Vzduchovy filtr cca 300,- ale ja mam KN tak to nekupuju....
Delam si servis sam a jeyte kamosovi a jsme oba spokojeni...za usetrene penizky koupime benzin nebo pivo a rum
Upravil Bedabanjo dne 07.01.2019 18:59
Čau všem, jsem od prosince novým majitelem GS 2007, můžete mi někdo doporučit spolehlivý servis v Karlovarském kraji? Běžný servis (oleje a filtry) asi zvládnu sám ne?! Měl jsem starou supertenere a tam jsem si dělal i karburátory...tak že něco zvládnu, ale nemám diagnostiku a zkušenosti a před začátkem sezony chci mít jistotu, že bude vše ok.
Maher napsal:
Čau všem, jsem od prosince novým majitelem GS 2007, můžete mi někdo doporučit spolehlivý servis v Karlovarském kraji? Běžný servis (oleje a filtry) asi zvládnu sám ne?! Měl jsem starou supertenere a tam jsem si dělal i karburátory...tak že něco zvládnu, ale nemám diagnostiku a zkušenosti a před začátkem sezony chci mít jistotu, že bude vše ok.
děkuji Petr
Taky jsem byl v loni u Milana (servisák). Super práce za super cenu.
Ahoj všem, koupil jsem v rychlosti tento olej https://www.myend...5w-140-1l/
moc jsem dopředu nepřemýšlel (bylo tam logo motorky, tak mi přišel lepší ) splňuje API GL-5 a je plně syntetický, máte s ním někdo zkušenost. Když jsem později četl fórum zpět, tak tady většinou kupujete Castrol Syntrax Limited Slip (SAF-XJ) 75W-140 nebo Shell. Jé nějaký rozdíl mezi těmito oleji od Castrolu a můžu ho bezpečně použít do převodovky i koncáku? Díky za reakce.
Upravil dejvit dne 19.03.2019 15:24
R1200GS 08