Poraďte mi, jak se postavit k některým úpravám, v první řadě k vyvážení bílé, když fotky stáhnu do tabletu a do notebooku, obě zařízení s FullHD rozlišením a každý monitor to zobrazuje trochu jinak. Tablet cca normálně a NB některé fotky jakoby do modra. Teď o Vánocích jsem naplácal asi 1000 fotek, samozřejmě 3/4 už je v koši a další to ještě čeká. Po příchodu domů stáhnu fotky do tabletu, vymažu nepovedené a přes flešku přetáhnu do NB, kde mám Zoner. A tam vypadají jinak...
Upravil Ivan dne 29.12.2014 09:53
Marek říkal že máš nový monitor:-). Ale to mi neřeší problém, snad jen kdybych chtěl fotky tisknout. 99% z nich si ale jen prohlížíme na vce zařízeních - tablety, notebooky a televize, popř. je někomu pošlu a ten si je zase zobrazí na tom co má doma:-).
Mimochodem v pátek bylo v Orlických horách nádherně.
Ivan přiložený následující obrázek:
Vypadá to na novou lyžařskou módu pro letošní sezónu...
Zkoušel jsem "nový objektiv" Minolta Big Beercan 75-300/4.5-5,6. Koupil jsem ho za 2500,-, spíš jen tak na vyzkoušení, nevím jak je starý ale datují se snad někdy od roku 1985 a odborníci je označují za legendy, které jsou stále dost dobré. Asi měli pravdu, i když je to těžká kráva (ale od poctivé kombinace skla a kovu se nedá nic jiného čekat) a potřebuje světlo. Ale za ty peníze...:-).
Drákulka testovala nový Nikkor 70-300 a se setovým 18-55 se kvalita fotek nedá vůbec srovnat...
Pán si pečlivě odložil naleštěné oblekové polobotky na stolek a vydali se do stopy. Bylo to tam jak v pohádce. Minus 6°C, sluníčko ale hřálo, skoro bězvětří. Děla a sjezdovkách v Deštném jela na plné pecky, dnes v noci zase chumelilo, tak myslím že zimní sezóna opravdu začíná.
MichalD - to už jsem řešil s Markem. Ty fotky ostré jsou, snad jen ten rozcestník je nepatrně ujetý, ale fakt o chlup, v plném rozlišení na mém FullHD tabletu i notebooku nemají chybu ani při zvětšení 1:1, ale po zmenšení pro tyhle stránky se strašně zhorší.
Tahle byla zaostřena někam na střed kolony, třeba ta značka "40" je v plném rozlišení na velkém monitoru zcela ostrá. To jsme jeli na tradiční štědrodenní zmrzlinu do Černilova ke známým, letos se jim na dvůr vešlo 37 motorek.
taky ty fotky vidím neostře a tady ta státní hranice už by mohla být dobrá,trochu letí,ale asi to ktomu patří
monitor mám novej,ale starší,po zhlédnutí některých fotek staršího data,jsem se trochu zhrozil,přitom na tom starém to všechno bylo tak nějak ok
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
taky ty fotky vidím neostře a tady ta státní hranice už by mohla být dobrá,trochu letí,ale asi to ktomu patří
monitor mám novej,ale starší,po zhlédnutí některých fotek staršího data,jsem se trochu zhrozil,přitom na tom starém to všechno bylo tak nějak ok
Teď jsem mluvil s Markem, poradil mi kalibraci monitoru prostřednictvím šedé tabulky a zkušebního snímku, tak to příležitostně zkusím.
Že je státní hranice nakřivo mi nevadí, naopak, byla nakřivo i ve skutečnosti. Zkusil jsem ji lehce doostřit (ale v práci mám jen stařičký Zoner 5) a už je celkem OK i tady na fóru, jinak doma v plném rozlišení je ostrá a ostatní taky. Když jsem ale v Zoneru 5 chtěl doostřit ostatní fotky, tak ve chvíli, kdy působí s trochou tolerance ostře, je už vidět že je to SW úprava a nelíbí se mi..
Upravil Ivan dne 31.12.2014 09:16
Ivan napsal:
Hmm, to jsem neudělal. Tuhle jsem doostřil, v PC dobrý, tak jsem zvědavý co s tím udělá BMWGS...:-)
jojo tahle je hezky ostrá, i Tvá žena je ostrá, je pravda že tou kompresí to ztrácí. Já to u exportu v LR taky zaškrtávám doostřit pro web... Asi bych měl taky něco nasdílet a přečíst kritiku, ať nejsem za rejpala
všude dobře, s kávou nejlíp
Michal - to je v pohodě, jsem rád za každou připomínku.
PS: Chtěl jsem doplnit něco o ostrosti Drákulky, ale raději ne...:-).
Upravil Ivan dne 31.12.2014 09:20