Mitas 07 Dakar z mého pohledu :
když mi je Ruda zaslal, tak jsem si i jemu slíbil o nich něco časem napsat. Takže.. po 5 tis. km z toho cca 1tis. mimo asfalt (solo ) 1 tis. po dálnicích plně naložený ve dvou rychlost mezi 140 a 160. tlak 2,5 přední ....2.7 zadní všude
Prvních cca 500 km jsem z nich opravdu nejlepší pocit neměl a za deště pneu neměla ráda moderním způsobem namalované přechody pro chodce a jiné různé čáry na silnici, které se za mokra jeví jak ledové kluziště. Také mě celkem překvapilo, jak při tom nahuštění rychle padá do zatáče sama a spíš se musí z náklonu lehce tahat zpět. Naše neoblíbené hadi ve vozovce s kluzkým asfaltem snášela od začátku celkem dobře. Po uvedených cca 500 km se vše srovnalo. 07 Dakar navštívila mimo naše silnice, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko. V každé zemi jsem se s deštěm potkal a vše O.K. Na to jaký má vzorek je pneu velice tichá ( oproti Heidenau K60 Scout, která např. při brždetí hučela jak když vedle mě jede vlak. Pokud jsem pneu dobře na začátku měřil ( Ruda asi ví určitě ) tak zadek měl 11mm a předek 9mm. Po 5 tis. Mám na zadní 9mm a na přední 6mm, pneumaiky jsou souměrně a pravidelně ojeté mimo 2mm po stranách, neb hranu nejezdím. Jednou jsem provedl za celou dobu kontrolní měření tlaku kolem 3 tis. ...předek 2.2 zadek 2.4. Dohustil jsem na Rudou doporučené. Je fakt, že moje jízda je založena na plynulém rozjezdu a při ostřejší jízdě se snažím o jemné a dávkované brzdění. Pneu není nijat nabrzděná..jako řada ostatních. V týdnu jsem jel na Liberecko a vracel se za tmy a vlhka. Jel jsem stejně jako na Anakee či Touranc úplně v pohodě. A ještě k mému lehkému off..je to za sucha do rychlosti cca 80 km ve stoje. Za dešti či po dešti jsem na žádný motorce do terénu nejezdil a ani to neplánuji.
Takže za mě shrnutí ....jsem maximálně spokojen....a mám GSA, s kterém jsem projel všude kam jsem se rozhodl jet. Pokud budu chtít jen závodit na asfaltu či jezdit těžký terén zvolím jinou motorku a také úplně jiné obutí. Mitas 07 Dakar je pro mě zatím po těchto km super pneu za super peníze.
Dotaz na závěr pro Rudu : nebylo by lépe pneu zakoupit cca půl roku před výměnou a nechat je tzv. dozrát, pokud jsem čerstvě vyrobené ?
všude dobře.....doma GSA
Tak taky přidám jednu zkušenost, kterou mi zatím hlava nebere. Třeba záhy pochopím...... Mám na 12GS Mitas E-07. Koupeny byly u Chára sport i tam byly obuty. DOT 0813. Teď v neděli jsem se chtěl po ca 14 dnech trochu projet. Sundávám motorku ze stojanu a nějak "nejede". Kouknu na přední kolo - je prázdné. Pneu má 0 barů. V září jsem tlak kontroloval. Řekl jsem si do p....e defekt. Jdu hledat díru. Nastříkal jsem pneu jarem a - nic jsem nenašel. Nafoukal jsem ji na 2,4 baru a vyrazil jen tak kolem komína, kdyby náhodou. Dnes je úterý a pneu má pořád tlak 2,4 barů. Nechápu....
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Momentálně jedu druhou sadu 07ček,v obou případech přezouvaná doma,vždycky si ředidlem opucuju dosedací plochu na ráfku od zbytků gumy z předešlé pneu,důkladně potřu mýdlem a obuju a ůnik tlaku se nikdy nekonal. Jo,po zimě má třeba jen 1.8 místo 2.5 jako každá jiná guma,ale dofouknu a jezdím...
Saturnin napsal:
reklamuj ji, je to vadná série, tlak utíká kolem patky.. vůbec nechápu tak to můžou prodávat když o tom vědí...
To je totiž Chára-sport. Problém je jim znám ohledně svolávačky a neřeší to. Se divím, že má ještě gumy z loňska u mne se E-07 neohřejou.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Saturnin napsal:
reklamuj ji, je to vadná série, tlak utíká kolem patky.. vůbec nechápu tak to můžou prodávat když o tom vědí...
To je totiž Chára-sport. Problém je jim znám ohledně svolávačky a neřeší to. Se divím, že má ještě gumy z loňska u mne se E-07 neohřejou.
Nie je v zaujme Mitas-u nejakym sposobom seknúť ...ehm postihnuť Cháru-sport? ved im takymto sposobom robi "hambu" kazi meno ... atd
mozna blby dotaz od cloveka ktory nevidi do zakulisia
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Saturnin napsal:
Nie je v zaujme Mitas-u nejakym sposobom seknúť ...ehm postihnuť Cháru-sport? ved im takymto sposobom robi "hambu" kazi meno ... atd
mozna blby dotaz od cloveka ktory nevidi do zakulisia
No právě, je to jeden ze dvou distributorů kteří odebírají za statisce
ved prave ...., napriek tomu predpokladam ze sa zhodneme, ze prave takyto distributor by to nemal robit, priam naopak mal by byt prikladom v pristupe a korektnosti. Prave jeho by malo najmenej stat zvolavacka a s tym spojene naklady.
To akoze je spravne ze maly odberatel/predajca robi zvolavacky, vymiena spatne NOK pneu ktore usli z vyroby/kontroly, ze jeho naklady s tym spojene "nebolia" ?
ach jo ... biznis
Z mého laického pohledu negumaře, bych nechtěl ukazovat na lidi od Chara sportu. U přezouvání jsem byl, a jelikož se s nimi pracovně-obchodně znám stál jsem u celé procedury přezouvání "face to face". Z mého pohledu to dělali s láskou a pečlivě. Byl jsem tam sám, žádný stres nebyl. Je pravda, že tam gumy mám druhou sezonu a tohle se mi u nich nestalo ani přes zimu. řekl bych slovo, které nemám rád - záhada. To mě provokuje k tomu, přijít na to proč.
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Chlape mej vztahy s Charasportu jakykoliv, ale pokud ti prodaji vadnou serii o ktere se to vi je to PRASARNA prvniho kalibru, jeste ze mam dusovky, stat se mi to ze sebou jebnu vo zem kdyz ujde pneumatika , kterou mi dali na moto v dobe kdy se to vedelo , ze je vadna tak to by byl pak "fycak"
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ivanhoe napsal:
Z mého laického pohledu negumaře, bych nechtěl ukazovat na lidi od Chara sportu. U přezouvání jsem byl, a jelikož se s nimi pracovně-obchodně znám stál jsem u celé procedury přezouvání "face to face". Z mého pohledu to dělali s láskou a pečlivě. Byl jsem tam sám, žádný stres nebyl. Je pravda, že tam gumy mám druhou sezonu a tohle se mi u nich nestalo ani přes zimu. řekl bych slovo, které nemám rád - záhada. To mě provokuje k tomu, přijít na to proč.
Na ty gumy byla svolávačka a oni se na to vy...li.
Ivanhoe napsal:
Na ty gumy byla svolávačka a oni se na to vy...li.
a kedze delaj hezky biznis tak si to mohli dovolit toto mna se.e.
este aby to aj nahouby obuvali ... na to poznam inych majsterkov
schrek napsal:
Chlape mej vztahy s Charasportu jakykoliv, ale pokud ti prodaji vadnou serii o ktere se to vi je to PRASARNA prvniho kalibru, jeste ze mam dusovky, stat se mi to ze sebou jebnu vo zem kdyz ujde pneumatika , kterou mi dali na moto v dobe kdy se to vedelo , ze je vadna tak to by byl pak "fycak"
Ti co mi gumu montovali, mi ji neprodavali.
Joe: Diky za informaci. Doklad o koupi jsem nasel. Jedu to k Charovi resit.
schrek napsal:
Ti co mi gumu montovali, mi ji neprodavali.
Z toho jak jsi to napsla jsem pochopil , ze si to tam koupi a ze ti to i nazouvali .
Upravil schrek dne 15.10.2014 08:16
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Já teda nevím ale mě kolem patky ucházely zatím všechny mitasky co jsem měl. A kámošovi co jsem mu je přezouval tak taky. Ucházej sice pomalu že je potřeba fouka tak jednou za 14 dní ale štve mě to. Jinči značky prostě neucházej. A to je tak průběžně střídám jednou mitas jednou metzeler.