Pupi napsal:
Je mě z toho nějak smutno ! i od žaludku! prašule hold až na prvním místě
Je to normální business, když máš úvěr a hypotéku, platíš spousty měsíčních režií, tak to nejde dělat jen tak aby se tím člověk bavil a nic nevydělával. Sypeš doslova miliony do zboží na skladě (protože v sezóně výrobci/dovozci nemají nic) a z něčeho se to zaplatit musí. A pokud je počet zákazníků víceméně daný, protože je to malý trh s omezeným potenciálem a saturací, tak proč dávat 50-75% tvé marže někomu, kdo se s tebou tahá o toho samého zákazníka, který pendluje mezi krámy a zkouší kdo mu dá vyšší cenu. Nedávno jsem to zažil s pánem, který takhle licitoval o ceně helmy - naše proti E1. Přišlo mi to úplně trapný a řekli jsme mu, že mu další slevu nedáme. Už to bylo ve fázi jako "dejte mi o 200Kč míň než nabízí oni a já to koupím tady". Bohužel většinou se u nás neřeší funkčnost, vlastnosti nebo nějaké technické parametry ale jen ta cena. Z pohledu zahraničí je celá ČR asi tak na úrovni jednoho většího města. Možná celá východní evropa dohromady je třeba jako Holandsko. Takže oni nechápou, proč bojujeme o každého zákazníka, proč trávíme třeba hodinu vysvětlováním funkcí GPS - protože vím, že tohle mu webshop nenabídne. A mrzí mě, že ti lidi přijdou, člověk se jim věnuje a oni pak jen udělají objednávku někde jinde, protože už se všechno dozvěděli a někdo jim nabídne vždycky o něco nižší cenu než my - protože nemusí mít nic skladem, nemusí trávit s tím člověkem čas. Prostě jen vyřídí objednávku, objednají to a přeprodají. A za měsíc ten člověk dorazí a ptá se na něco ohledně navigace třeba, že mu to nedělá to, co jsem mu ukazoval a asi si myslí, že si nepamatuju že tu navigaci nekoupil od nás. Vůbec jim to nepřijde divný.
Takže je to fakt jen o penězích, to je pravda.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Progranit: to, že v katalogu Touratech je milion věcí neznamená, že je tady všechny prodáváme. Vařiče MSR neprodáváme vůbec, stany prodáváme z vlastní distribuce a většinu kempingového vybavení už máme v OEM edicích speciálně pro Touratech a jeho prodejní síť (třeba židličky Treo). Ručníky PackTowl jsme nahradili N-Ritem z české distribuce už před 2 roky. Zrovna mě upozorňovat na šedý dovoz není úplně trefný, protože co jde, bereme radši od dovozců. Nebo všechno, co se prodává víc než jeden kus za tři roky. Sidi, Motobatt, ProGrip.. I když máme vlastní OEM verzi Ariete, tak skla do nich beru od dovozce atd.
Ano, když jsi za mnou přišel v době, kdy tady Milan normálně pracoval, řekl jsem ti co by šlo a co si myslím že je nesmysl. Vím, jak "skvěle" to zničila Rukka tím, že otevřela dvě prodejny v jednom městě. Výsledkem je, že přišli o docela fungujícího dealera, který jim dělal statisícové předobjednávky, protože nás prostě nebavilo neustále dělat konkurenční nabídky lidem, kteří přejíždí těch 7km mezi prodejnami a zkouší jestli jim člověk dá o 1% víc než dávají "ti druzí". Nabídl jsem ti spolupráci na offroad programu, kde by se dalo perfektně rozdělit pole ale tys chtěl jen jeden vybraný typ výrobku pochopitelně.
Na tak malém trhu jako je tady, je prodejna pár desítek kilometrů vedle to samé, jako kdyby to v Mnichově měli přes ulici. Jinak jsou výrobci a výrobky, kde se počítá s prodejní sítí dealerů a prodejců a jsou výrobky, kde na to prostě nejsou marže ani systém prodeje.
Takže tak.
Tomáši,
ano měl jsem zájem o jeden typ, protože chci prodávat to o čem jsem přesvědčen, že funguje,sám používám a proto můžu s klidným svědomím doporučit. určitě jsem nechtěl prodávat KLIM Sport, který neznám a nehodí se mi do portfolia...
Já se zařídím podle svého a určitě to není o tom, že můj byznys je postaven a padá s prodejem KLIM....
už to více nemá cenu komentovat. Myslím, že jsi dobrý obchodník, který vybudoval solidní firmu, děláš to podle sebe a tak ti přeji ať se ti daří...
Uvidíme jak se věci vyvinou..třeba se také stanu dovozcem
vorel: hahaha, naštěstí mám schovanou komunikaci kde mě konkrétně Klim oslovil protože byli hrubě nespokojení s prodejem toho prodejce o kterém mluvíš, úrovní marketingu a předobjednávkami.
A není to jediný případ. Většina evropských zastoupení, distributorů nebo výrobců si pochopitelně dělá přehledy a grafy prodejů a sleduje vývoj a chtějí, aby to bylo vzestupné. Někdy se dosáhne bodu saturace, kde už to začne stagnovat, někdy je to vývojem na trhu ale zrovna v tomhle případě to asi byl z jejich pohledu dobrý krok. My jsme to samé zažili v případě té Rukky, kterou jsme řadu let docela piplali a měli jí rádi a někoho napadlo, že by každý motokrám měl být dealer a rozesílali dealerské ceníky na stovky adres. Prostě jsme prodávali sice velký objem ale věcí, na kterých nevydělávali tolik jako na jiných, které jsme prodat neuměli. Tak sehnali někoho, kdo jim asi ten plán plní líp. U Klimu pochopitelně slyšíme to samé - proč neprodáváme enduro, když celosvětově jsou ty prodeje 350x větší než moto (a což neřeknou, mají na tom víc, protože jsou tam levnější materiály). Ale nepochybně z druhé strany to uslyšíš jinak a bylo by divné, kdyby to bylo jinak. Já třeba klidně přiznám, že některé věci které jsme prodávali, naprosto vyhořely a neumíme je prodávat. Třeba Dane. O tu distribuci jsme fakt bojovali s dovozcem Difi a chtěli jsme levnější GTX a naprosto to selhalo a potupně jsme s tím skončili i když ten výrobce je fajn, lidi tam jsou fajn a ty výrobky byly fakt cenově asi nejrozumnější GTX v Evropě. Naprosto je chápu, že nám to vzali, někdo jiný to asi prodává líp než my. Ale zrovna u toho Klimu to bylo dost evidentní, objem prodeje v prvním roce byl (co mi řekli) asi šestinásobek nejlepšího objemu co dělali dřív. Tak to asi nebylo úplně v pořádku a pro Klim to mělo smysl.
ale to je normální že silnější válcuje slabšího a slabší hledá okliky
a je normální že výrobce hledá větší odbyt všemi způsoby
a je pravda, že ten oný tu značku do čr přivedl a když o to přišel nefńukal říkám si hurikán
Kluci nechte toho ! ;-) radeji se domluvte jdete na pivo treba prijdete na to ze najdete spolecnou řeč ;-) takhle se budete akorat vzajemně nasírat me je treba jedno kde nakupuju me zajima jen aby to bylo skladem a cenu neresim kdyz to chci tak si to koupim kdyz na to nemam tak ne. slevu nikdy nezadam ale kdyz me ji nekdo nabidne nepohrdnu ale vim ze tady v cechach je takovejch jako ja malo cechačci jsou lakomci a pro slevu by po sobe sezrali i svoje hovno . Motorky miluju a meli by nas spis spojovat;-)
Pupi napsal:
Kluci nechte toho ! ;-) radeji se domluvte jdete na pivo treba prijdete na to ze najdete spolecnou řeč ;-) takhle se budete akorat vzajemně nasírat me je treba jedno kde nakupuju me zajima jen aby to bylo skladem a cenu neresim kdyz to chci tak si to koupim kdyz na to nemam tak ne. slevu nikdy nezadam ale kdyz me ji nekdo nabidne nepohrdnu ale vim ze tady v cechach je takovejch jako ja malo cechačci jsou lakomci a pro slevu by po sobe sezrali i svoje hovno . Motorky miluju a meli by nas spis spojovat;-)
za všechny ty žabomyší dohady můžeou ty poj...ný intenešnl eksport manažeři co chtěj sellmór aby meli svoje badžety. vím o čem mluvím. život neni jen vo kšeftu, tak se přes to přeneste.
Upravil vorel dne 02.02.2017 08:29
říkám si hurikán
vorel napsal:
za všechny ty žabomyší dohady můžeou ty poj...ný intenešnl eksport manažeři co chtěj sellmór aby meli svoje badžety. vím o čem mluvím. život neni jen vo kšeftu, tak se přes to přeneste.
vyjimecne s tebou souhlasim. Mlady, (casto) nafrneny "middle-management".. mlady liny floutci, co poradne nic nedokazali a nez pridana hodnota je vice zajima jeji (trapne koncernove ) TT...
...jo.. tem se snazim vyhejbat. Cast z toho vyroste, zbytek jsou celozivotni ****i.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tohle je komerční sekce fóra. Těžko předpokládat, že člověku, který si tu platí peníze za to, že se tu budou zobrazovat jeho informační obchodní nabídky, nebude vadit, že mu sem leze někdo jiný a zviditelňuje si svůj vlastní byznys.
To se totiž **** nedělá... pod trvalým dohledem
vorel napsal:
progranit napsal:
Ne, vše je v nejlepším pořádku a to co chceme prodávat máme a prodávat budeme
ty ses v tom podniku s Mylanem taky zainteresovanej?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2