Madari jsou jedini z EU, kteri se neboji nazyvat poblem pravymi jmeny. Vzdy byly naraznikove pasmo,ktere odrazelo najezdy slimaku. Proto i nyni vedi, ze nejaka EU jim muze byt u zadele a jsou povinni chranit svuj lid a zem proti dalsimu napadeni zahalenym dobytkem nazyvanym muslim. A to i za cenu dotaci,ci pripadneho oddeleni od EU.
Skoda, ze nase vlada vlezdoprdelku a prizdis.racu na to nema koule a jenom mlzi a hraje vse do autu, nakonec zase pujde s davem, ohne pater a pusti nam sem ty zmetky.
Dost me mrzi, ze nejsou volby ani neni strana,ktera by se nebala odejit z EU a postavit islam do stejne roviny jako nacismus. Radeji budu jezdit po rozbite silnici, nez abych se bal vylezt vecer na ulici bez kveru.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Madari jsou jedini z EU, kteri se neboji nazyvat poblem pravymi jmeny. Vzdy byly naraznikove pasmo,ktere odrazelo najezdy slimaku. Proto i nyni vedi, ze nejaka EU jim muze byt u zadele a jsou povinni chranit svuj lid a zem proti dalsimu napadeni zahalenym dobytkem nazyvanym muslim. A to i za cenu dotaci,ci pripadneho oddeleni od EU.
Skoda, ze nase vlada vlezdoprdelku a prizdis.racu na to nema koule a jenom mlzi a hraje vse do autu, nakonec zase pujde s davem, ohne pater a pusti nam sem ty zmetky.
Dost me mrzi, ze nejsou volby ani neni strana,ktera by se nebala odejit z EU a postavit islam do stejne roviny jako nacismus. Radeji budu jezdit po rozbite silnici, nez abych se bal vylezt vecer na ulici bez kveru.
Souhlasím
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Ivan napsal:
"Slímák, zahalený dobytek zvaný muslim", hmmm.... Jo, a ještě "Madaři...byly...". Za mne smutné.
Přesně!
Když dojdou člověku argumenty aneb jak se tonoucí stébla chytá....
Zkus z mobilu s 3" displeyem během pár minut vypotit takovej sloh ....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tak černě bych to neviděl, aspoň ne v nějbližších letech. Řecko je nárazníkovou zemí, kam běženci přicházejí a je jich tam strašně moc, i když nutno podotknout, jen na malé části území. Ale Řeky z těch oblastí chápu a jejich vláda na nich páchá zločin.
U nás by nastal problém ve chvíli, kdy by dalších několik let uprchlická vlna v tomto či větším rozsahu pokračovala a cílové západo/severoevropské země byly přeplněny a kolabovaly, pak by se běženci začali hromadit v dalšíchzemích, kam původně nesměřovali. Nicméně se domnívám a doufám, že k tomu nedojde, Německo a ostatní zatím ještě stíhají a tak mají otevřenou náruč, ale až stíhat přestanou, popř. by se zařčal projevovat radikalismus, rychle svou politiku přehodnotí a najednou to půjde rychle. A kromě toho, do té doby budou snad ve spoustě zemí volby...
Ivane kážeš vodu a piješ víno!
Takže to máme:
- nějbližší
- dalšíchzemích
- zařčal
- po "nedojde" měla být tečka a pak slovo "Německo"
- před "a tak" se píše čárka....
Tobe je možná smutno, ale já se právě rozplakal.
Tímto téma pravopis uzavírám.
H.
Kdo chce IVCRN placku, tricko nebo samolebku, ozvete se do zprav nebo lip na mail.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
[b]Hrabe_X napsal:
Ivane kážeš vodu a piješ víno!
Takže to máme:
- nějbližší
- dalšíchzemích
- zařčal
- po "nedojde" měla být tečka a pak slovo "Německo"
- před "a tak" se píše čárka....
Tobe je možná smutno, ale já se právě rozplakal.
Tímto téma pravopis uzavírám.
Omlouvám se, to jsou překlepy, ne že bych neznal pravopis, to víš, píšu s interpunkcí, neměl jsem kurs psaní na stroji a občas mi to unikne. A před "Německo" tečka být nemá a před "a tak", aspoň myslím, také ne. Ale OK, od pravopisu jděme pryč.
Já spíš chtěl upozornit na vulgarity. Samozřejmě, je to Tvůj text a v zásadě se v názorech moc nelišíme. Ale tady jde o důležité věci, které by při nepříznivém vývoji mohly ovlivnit nejen naše životy, ale i životy našich dětí. A bylo by dobré se snažit o svých názorech přesvědčit co nejvíc lidí. Ale nezlob se, takto formulovanému názoru zatleská akorát nablblo a naopak, takto formulované názory jsou ty, kterých využívají oponenti a nazývají všechny odpůrce migrantů xenofoby a lidmi bez citu a empatie. Což je pochopitelně blbost. Napsal jsem, že se moc nelišíme. V čem ano je, že já se bráním plošnému "značkování" všech muslimů. A také myslím, že existují lidé v tísni, kterým je třeba opravdu pomoci. Ale jinak jsem odpůrcem migrace a nejsem xenofob.
Zejména mne zaujalo, jak se záměrně a stále více používá slovo "uprchlík" a stále méně "migrant" či "ekonomický migrant". A už vůbec je v souvislosti s migrační vlnou ticho po pěšině po termínu "Islámský stát".
Upravil Ivan dne 21.09.2015 13:51
Došlo mi "mejlem" (Ivane promiň)... https://www.email...%ADky.docx
Upravil hobr dne 21.09.2015 14:10
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Koukal jste večer někdo na speciál Střepin na Nově? Já znechuceně vypnul TV v půlce, protože to si snad museli objednat Němci....
Ještě poznámku k argumentům "Co chtěj, vždyť mají značkové oblečení a drahou elektroniku (myšleno chytré mobily)". Dlouho jsem nad tím přemýšlel a myslím, že alespoň Sýrie nebyla žádnou chudou zemí a lidé tam žili na slušné úrovni, minimálně ve městech. Abych trochu pochopil, co se tam děje, sleduji na Youtube videa z války v Sýrii. Jsou jich desítky, možná stovky, velmi frustrující. Města, zničená v ruiny, musela být moderní, pěkné domy, na ulicích pěkná auta (dnes zničená), v domech a bytech (záběrů z interiérů, odkud se dnes střílí, je dost) jsou zbytky výbavy zhruba jako u nás. Mnoho obyvatel syrských měst nebylo chudých, ale do měst vtrhla válka a oni museli utéci. První na ráně byly uprchlické tábory, např. v Turecku, ty zajišťují relativní bezpečí, jídlo, plátěnou střechu nad hlavou a omezenou zdravotní péči. Tam zřejmě končí ti nejchudší lidé, jejichž životním prostorem byla jejich vesnice. Nedivím se, že člověk, často křesťan, žijící ve městě, relativně vzdělaný, mající do té doby slušné zaměstnání, řekl bych dokonce, takový "průměrný Čech", se rozhodne, zejména pod vlivem převaděčské mafie, absolvovat delší cestu (o nebezpečích v tu chvíli neví) do Evropy, kde očekává lepší život, péči a koneckonců, i lepší možnost se pracovně uplatnit. Že je skutečnost jiná, v tu chvíli neví. Tohle je případ mnoha syrských uprchlíků a otevřeně přiznám, že takovým, pokud už tu jsou, bych pomohl. A chápu, že mají pěkné oblečení, mobily a přesto pomoc zaslouží, opravdu na poslední chvíli prchli před válkou. Ale kolik jich je a kolik je naopak ekonomických uprchlíků z relativně bezpečných oblastí, to fakt nevím. A bohužel, pokud to neumím rozlišit a už vůbec neumím poznat "uprchlíka", radikálního islamistu. Takže v rámci evropské bezpečnosti by se měli vracet všichni, kteří nebudou relativní, bezpečná a skutečně ohrožená "tutovka". A i ty tu nechat dočasně, než se vyřeší situace v jejich zemích, s tím, že připouštím, že někteří by tu mohli zůstat natrvalo. Zbytek vracet okamžitě. Kam? Do dalších a nových uprchlických táborů v oblastech sousedících s jejich údajně domovskou zemí (jak víme, mnozí o svém původu lžou) a nechápu, proč EU a OSN už dávno horečně nejedná o jejich zřízení se zeměmi, které přicházejí v úvahu. Noa poslední věc, o které jsem už psal, a tou je likvidace IS do posledního bojovníka, tady by se mělo dočasně zapomenout na všechno ostatní a svět by se měl spojit.
Emiráty si už po desítky let dobře organizují legální migraci. Jestliže v SAE žije osm milionů cizinců, je to optickým poměrem stejné, jako kdyby v ČR žilo 80 milionů migrantů. Jak vidno, jde to, ?a to dokonce legální cestou. Existují ale dva základní principy, kterými je legální migrace řízena. Tím hlavním je fakt, že nikdo z těch migrantů se nikdy nemůže stát občanem SAE. Samozřejmě je jim zajištěno právo svobody pohybu a SAE mohou kdykoliv opustit. V podstatě celou generaci lidí psychicky nastavujete tak, že nikdy nebudou občanem státu, ale mohou tam žít a pracovat celý život a tito cizinci například pobírají i důchod. Druhým opatřením je to, že právo na slučování rodin má určitý ekonomický podtext. Jinými slovy se slučují jen ty rodiny, které na to mají, tj. rodiny, kde nějaký jejich člen už ?v Emirátech má práci s příjmem, který umožní rodinu sloučit. Tím je zajištěno, že sloučená rodina imigrantů má něco do začátku a mají ?v zemi jisté první kořeny, byť občanství mít nebudou. Všichni tito legální migranti si platí povinné zdravotní ?i sociální pojištění a na pracovní místa mají i finanční vízové depozity. V případě nějakého problému pak stát použije tyto depozita na to, aby dotyčnému koupili letenku zpět domů.
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/alexandr-sporys-vlna-uprchliku-evropa-se-nepodivala-za-zadni-vratka-20150921.html
Ivan napsal:
Koukal jste večer někdo na speciál Střepin na Nově? Já znechuceně vypnul TV v půlce, protože to si snad museli objednat Němci....
Koukal jsem na to a vydržel jsem asi do čtvrt na dvanáct, což by odpovídalo zhruba taky té polovině...
---
Ivane jen mimo téma: vyjadřuju se vždy bez přikrašlování, tak jak to momentálně cítím. Za ty roky s tím mělo problém dost lidí i tady na webu. Nemám problém kohokoliv včetně svého šéfa poslat k šípku, pokud neuvidím jinou možnost a selhala někde komunikace. Nemám ani problém za svoje neotesané chování nést případné následky, být vyhozen z práce nebo dostat přes hubu - ani jedno se nikdy nestalo. Vždy se najde někdo, kdo raději o howně mluví jako o nedobré pomazánce a má s mým apolitickým a nekorektním vyjadřováním nejen v psané formě problém. Já to beru a souhlasím, že moje povaha a vyjadřování nesedí každému. Pokud mluvím hanlivě o potencionálním vrahovi mé rodiny, řekni si, že jsem jen hulvát z Vysočiny, třeba ještě větší než náš prezident, ale není důvod kohokoliv, kdo souhlasí s mým názorem hned nazývat přiblblem, jen proto, že já jsem nazval šmejda šmejdem a ne zlobivým člověkem.
Samozřejmě tu něco napíšu a odešlu, ani to po sobě mnohdy nečtu. Pak se vyskytnou chyby a překlepy, po druhém přečtení bych třeba i něco opravil, ale už by to bylo jen plácání a nebylo to od srdce. Věř, že shodu podmětu s přísudkem a pravopis vůbec zvládám bravurněji než 80% dnešní české populace. A to se klidně vsadím.
----
Jinak když vidím, kdo je dnes označován za xenofoba a rasistu, tak já musím zákonitě dostat tuto nálepku také a budu na ni patřičně hrdý.
H.
U nás v ČR psali, že pochod Pedigy, kde bylo pár blbečků zastavilo 50 odpůrců, aby nemohli pokračovat v demonstraci. Dobrý mytí mozků.
Už jen najít nového pána s knírkem, kterej by vyřvával na balkóně a máme to tu zpátky v plné síle.
H.
Úžasný film a pokud přijmeme myšlenku, že přistěhovalci jsou v určitém, nám přijatelném množství vítáni, z Kanady by si měla Evropa vzít příklad. Snad nebudeme muset využít kanadské pohostinnosti i my...