Tomu by som až tak moc neveril, predsa len u pevneho spojenia je aspon istota že ti to neodfukne!
..bych s tím problém neměl. Mě se to líbí, že je to poměrně variabilní, uchytitelný téměř na cokoli (ne jako magnetické držáky jen na plech), ale nejraději vozím kolo nerozložené vevnitř, kde se na něj nepráší/neprší...
www.jantruhlar.cz
Tak jsem v sobotu absolvoval svůj další pád. Z kopce, na asfaltu, v lese na výjezdu ze zatáčky - led. Kromně vykloubeného prstu, jak jsem do něho dostal ránu od řidítek jsem došel k závěru, že ty cyklistické hadry jsou tak akorát na parádu. Na koleně předřené dvě hrubé vrstvy včetně mé letité kůže. No, radši budu už jezdit v starých motorkářských kalhotech. A to jsem uvažoval, zda nevyjet na motorce. Aspoň že tak.
https://www.zonerama.com/rop1
....tak dnes 85 km polem nepolem, lesem nelesem....počasí lepší jak na jaře....zítra jdu zas......jen bych měl vyrazit dřív, ať se zas nevracím bez světel za tmy
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Tak jsem vcera dal na bika treninkova kola,nazul treninkove plášte,nafoukal natvrdo a naplanoval silnični vyjíždku.A tady par dnešních fotek.Foceno hodně starým hloupým mobilem.
Machovský kříž
vevis přiložený následující obrázek:
[212.03Kb]
Upravil vevis dne 25.12.2015 15:28
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Včera 80 km přes Polsko okolo Krnova a dnes 60 km v kopcích nad Hradcem nad Moravicí...než se nám ochladí, tak jezdím, co to jde...
to Vevis: technická otázka...mezi 26" ráfkem meho starého MTB a rámem mám dnes cca 6,5cm. Vejde se tam kolo, když dám ráfek 27,5" a na to pneu 1,1" Ritchey Tom Slick 27,5"?
Pokud se nepletu, tak:
- průměr 26" ráfku je 559mm
- průměr 27,5" ráfku je 584mm
Polovina rozdílu 12,5mm + pneu cca 27,5mm = 40mm = teoreticky ano
Byl by z toho zimák, co by s větším průměrem kol byl jezdivější...jinak na tomhle kole s pláštěma Hutchinson Top Slick 1" jsem před lety jel silničního Krále Šumavy - 160km tuším
Neznam to takhle z hlavy.Ale kamarad jezdil 27,5 na kole 26 bez problemu i s hrubym vzorkem.Problem byl jen velke blato.A jezdilo to tak více lidí.Ale muze to byt kus od kusu.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!