Sis poridil peknou , kdy zajdem vyvvetrat, v patek jedu na strelnici do Jivove
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Osobně neznám, ae dost jsem o ní četl a když jsem se rozhodoval pro něco kapesního, byl mi Kevin doporučován jako kvalitní zbraň. Hodně lidí ovšem řekne, že .380 je málo, já to ale považuju za povrchní názor - na co málo? Proč málo? Neprostřelím tím průměrné, i zimní oblečení? Málo ve srovnání s čím? S 9 mm Luger? Ten je zase "málo" proti .45 ACP. Někoho zastaví .22, jiného, adrenalínem napumpovaného gaunera, hned nezastaví ani 9 mm Luger. Vždycky se najde něco, na co má jakákoliv ráže menší zastavovací účinek. Samozřejmě, ta pravděpodobnost je s velkou ráží menší a proto mám i jiné, větší ráže. Ale na denní nošení prcek stačí, neobtěžuje, nevím o něm a se statistickou pravděpodobností výskytu konfliktu, od čehož odečtu konflikty, kde zbraň není potřeba, dále odečtu případy, kdy zbraň potřeba je, ale nakonec se nevystřelí a nakonec odečtu případy, kdy .380 je na zastavení málo, se s touhle ráží v kapse cítím velmi bezpečně. Nemyslím, že se musím bát malé ráže, spíš musím mít obavu ze svého postupu při řešení případné konfliktní situace, to si málokdo uvědomuje.
Kevina jsem nakonec nezvolil, prostě se mi nelíbil a nakonec jsem zvolil Ruger LCP, taky žádný skvost, ale je lehčí a zaoblený, lépe vklouzne i vyklouzne z kapsy a nejspíš se o nic nezachytí. V téhle ráži je mým favoritem Colt Mustang, drahý, těžký, ale líbí se mi.
Mám Kevina verzi 706 http://www.zbrane...wning.html a jedna věc se téhle hračce nedá upřít, a to že s kapsičkou http://www.zbrane...hneda.html, která vypadá jako na peněženku můžu chodit kdekoli, bez toho aby někdo poznal o co se jedná. Dokonalé skryté nošení i v "plavkách". Osobně mám trochu pevnější kapsičku K.M. Saddlery, ale je to v podstatě jedno. Zajímavá je nová patka zásobníku http://www.zbrane...edeni.html, která o dost posunujeme ergonomii držení, ale ta zatím nejde do kapsičky, ikdyž v KM ušijí cokoli....
Jinak preferuji .45, ale jak ji rozumně nosit v létě ? A ta váha tam vždy bude.. Na Kevina pravda občas zapomínám, že jej mám u sebe..... Je to společník do práce i do divadla :-) PS: Jinak kolega dal LCP pryč jelikož tam není úplně ideálně umístněno vypouštění zásobníku a stále si ho nechtěně vyhazoval... Obdobně u LC9
Nejen motorky www.hrad-orlik.cz
Pokud zbraň na skryté nošení, tak plochou s jednořadým zásobníkem. Kolega má takového malého krasavce i v .45 KAHR 45PM http://www.kahr.c...r-PM45.asp ale s tím už do divadla v košili nepůjdu a kapsička bude nápadně obludná....
Ja do toho kevina pujdu , dneska jsem mluvil primo se Vsetinem a pani mi posle novou nabidku, pry maji nejake novinky tak uvidim , ale jinak sem chtel verzi 706 nebo 707 urcite razi 9mm Br. jelikoz tu mam dalsi dve na tohle strelivo a nechce se mi resit jine Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Jedna drobná necnost tak je, a to že ten zendluv patentovany odfuk brzdící závěr o čelo vyhoziho okénka v noci dost oslnuje. Jinak doporučuji někde Kevina vyzkoušet. Mám menší ruku a dovedu si představit, že někomu s lopatami místo rukou bude fakt malý. S tou novou partou už ne natož s prodlouženým zasobnikem. Ale pak zas člověk přichází o výhodu sériové kapsičky. Doporučuji rovnou dokoupit i pár plastových rorazu. A taky nestrilet Wolfy nemohl jsem je vytáhnout k komory. Taky si úplně nerozumí s Fiochi Black mamka a obecně kuzelovou střelou. Ty fiochi je jen obchodní bublina potvrdil to i test v SR.
swat napsal:
[quote]Netvor napsal:
Na zametání kolem baráku ...[/quote
1000 ran a de srat. ]
Já pořídil podobnou, jen sklopku a s řadovým zásobníkem. Když kupuješ pumpu za 6 litrů se sklopkou, pistolovou pažbou, 10 ranným zásobníkem a lištou, nepředpokládáš, že vydrží 5 generací.
Prvních 200 půjde na zastřílení a seřízení dokoupených mířidel a potom poputuje hezky na zeď nad postel se spoušťovým zámkem. Je to opravdu koště na zametání dvorka a vřele doufám, že nebude potřebovat zamést. Jinak těch 1000 je asi tak na 1,5 generace, pokud to bude použito opravdu tak, jak to bylo koupeno.
Na pořádnou řežbu už bych šel do něčeho kvalitnějšího a hlavně s rozumnějším úchopem. Tohle je flusbrok na zeď a věřím, že službu udělá.
Ale jak jsem četl, někteří s tím i střílejí a kupodivu to i drží, ale bral bych to s rezervou, když jsem to rozebral a prohlédl.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
OldaV - s vyhazováním zásobníku problém nemám, tlačítko je třeba stisknout opravdu precizně. Můj palec s ním při vytahování i míření nepřijde do styku, tlačítko je v mezeře mezi ukazovákem a palcem a navíc je ZAPUŠTĚNÉ, takže nechtěnému vyhození zásobníku nerozumím. Pokud by se to stávalo, byť u 0,1% zbraní, určitě by to Ruger řešil. Ale teď mne napadá - LCP jsem kupoval v r.2015 a to byla už druhá verze, k první (tuším do 2013) opravdu byly připomínky, i když nevím, jestli k tlačítku zásobníku. Ruger tehdy provedl úpravy a co jsem četl, poté už nebyla jediná připomínka, pistoli chválí i profíci, jsou LCP fankluby, mraky doplňků atd., i když to nechápu, ta pistolka není nijak charizmatická, většina jiných má větší "koule". Vyjímečná je ale hmotností a zaobleným tvarem, který zamezuje zachycení, na celodenní nošení splněný sen. Ale je fakt, že když se sejde s jakoukoliv pistolí ruka určité anatomie, k něčemu dojít může, koneckonců, kolik rukou bylo rozseknutých závěrem Glocku atd....:-)
SCHREK - gratuluji k výběru, na Kevina slyším jen chválu. Pak se pochlub!
To LCP bylo jedno z prvních. Nickéně LCP považuji za ideál pro skryté nošení. Kdyby nebyl Kevin tuzemský, tak jdu asi do něj. Je pložší ikdyž zase delší, ale asi se lépe drží. Lehčí také o poznání. Ale domácí je domácí :-)
Kolega nakonec sjednotil na 9Luger, minul LC9, G43 atd. a vzal v ProArmsu Taurus PT 709 Slim v nerezu za bezkonurenční cenu 10 tis. http://proarms.cz...rez-detail Je to srovnatelné s LC9 a o poznání jiné peníze. Zatím je moc spokojen.
Osobně nepovažuji 9luger za dobrou ráži k osobní ochraně, velká rychlost střely, velká průraznost. Nepotřebuji prostřelit vícero lidí za sebou ani prostřelit gumu u auta. Proto považuji za ideál 9Brow., 38 spec. nebo .45ACP - pomalé střely ... bez zbytečně zvýšeného rizika nechtěného
Jak funguje u Kevina spoušť? Je to klasický DAO jako u revolveru? U LCP zůstává po natažení a každém výstřelu úderník předepnutý, spoušť má sice stále dlouhou dráhu, ale cca do poloviny jde volně a teprve v závěru klade odpor, jak donatahuje úderník.
Klasické DAO - revolverová, ale dobře zvládnutelná - o poznání jiná než u ČZ vz.36 či 45. Je to primárně záložní služební zbraň ... Tam bych problém nehledal.. Největší slabinou je přeci jenom titěrnost zbraně speciálně při tasení z kapsičky. Z pouzdra a s novou zásobníkovou patkou je to dost podobné LCP.
Osobně uvažuji, že si nechám ušít u K.M.Saddlery ještě jednu o chlup větší kapsičku na zbraň s novou patkou. Nikdy jsem ale neměl v ruce najednou orig . kapsičku s novou patkou na zbrani. Je ušitá dost jinak a možná, že se tam patka vejde. Kdyby tě to zajímalo, tak Kovář na Rudné http://www.zbrane... má všechno skladem a byl by asi schopen to vyzkoušet kdybys to objednával. To samé ale určitě sdělí i ve Vsetíně :-)
O Makarovu jsi neuvažoval ? Ten má v rámu zalit zpevňující ocelový prvek. Na váze to člověk moc nepozná, ale odolnost bude možná větší, drží lépe cenu a účinnost ráže je větší, ikdyž méně kultivovaná....
Musí se uznat, že konkurence nemá nic podobného v sériovém provedení k "běžnému" výrobnímu provedení Kevina 706... je to paráda :-) Ale také jseu už viděl i kousek co se loupal....doufám, že mě to nepotká. Já mám jetinu co toho dost nacestovala, ale stále jak nový. Rám je pozor lakovaný jelikož rám je duralový odlitek a vršek je matná černý brinýr nebo něco obdobného
Ivan napsal:
Jak funguje u Kevina spoušť? Je to klasický DAO jako u revolveru? U LCP zůstává po natažení a každém výstřelu úderník předepnutý, spoušť má sice stále dlouhou dráhu, ale cca do poloviny jde volně a teprve v závěru klade odpor, jak donatahuje úderník.
Malinko to mas popletene. DAO revolvery se samozrejme delaji, ale v minimalnim poctu a jen kapesnich. Jinak je skoro vse SA/DA, coz u vnejsiho kohoutu je vcelku logicke. Revolvery s DAO systemem mají toliko skryte bici kladivko, coz neni predepnuty udernik v pravem slova smyslu.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Revolverová spoušť je tak trochu český termín prvně použitý za první republiky u českým pistolí konstruktéra Tomišky a hlavně vz.36 a vz.38 - v podstatě prvenství v této oblasti. Jinde ve světě většinou klasické SA ...a počátky SA/DA
Jinak pochopitelně zkratka DAO pochází z anglického dabl action only - tedy výhradně dvojí funkce - kroky spouště nebo jak si to přeložíte. Vždy komplet kohout natáhne a zároveň vypustí...
Je to to samé jako u revolveru, ale tam se ještě připojuje pohyb otáčení a případně uzamykání válce.
OldaV napsal:
Revolverová spoušť je tak trochu český termín prvně použitý za první republiky u českým pistolí konstruktéra Tomišky a hlavně vz.36 a vz.38 - v podstatě prvenství v této oblasti. Jinde ve světě většinou klasické SA ...a počátky SA/DA
Jinak pochopitelně zkratka DAO pochází z anglického dabl action only - tedy výhradně dvojí funkce - kroky spouště nebo jak si to přeložíte. Vždy komplet kohout natáhne a zároveň vypustí...
Je to to samé jako u revolveru, ale tam se ještě připojuje pohyb otáčení a případně uzamykání válce.
Double, ne dabl:-). No právě, chtěl jsem vědet, jestli u Kevina vždycky natahuješ úderník po celé jeho dráze...
Kdybych si ji nekdy koupil tak radeji v MAKAROVU lepsi zastavovaci ucinek. Kolega ji mel v 9 kratke a steileni nebylo prijemne. Ale zase na druhou stranu neni to zbran na strelnici, ale na obranu. Ted si koupil G 26. Takze si z ni zkus nekde vystrelit abys pak nebyl zklamanej a nasranej. Subkompaktu je dnes cela rada.
schrek napsal:
Ja do toho kevina pujdu , dneska jsem mluvil primo se Vsetinem a pani mi posle novou nabidku, pry maji nejake novinky tak uvidim , ale jinak sem chtel verzi 706 nebo 707 urcite razi 9mm Br. jelikoz tu mam dalsi dve na tohle strelivo a nechce se mi resit jine
OldaV napsal:
Double, ne dabl:-). No právě, chtěl jsem vědet, jestli u Kevina vždycky natahuješ úderník po celé jeho dráze...
Kevin je DAO, takže natahuješ stisknutím spouště. Např. Glock - Safe Action má úderník částečně předepnut při natažení závěru, proto je chod spouště kratší a příjemnější než DAO.
Upravil kejda dne 18.10.2016 21:01
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10