Bubak napsal:
...ale zase těm z.m.r.d.u.m slušně rozstřelil ten volební systém z časů opo-smlouvy Zeman-Klaus. Vždyť se z toho taky hradní geront hnedka zesral... Já už jenom kávičku....
mne teda prijde diskuze, jestli chceme D'Hondtovu metodu (pouzivanou cca v 50ti statech), nebo hodne precizne POMERNY system naprosto opravnena a vecna.
Oboje ma urcite sve vyhody a ja osobne nepovazuji ani jednu (vcetne vetsinoveho systemu) za vylozene spatnou.
Asi se nicmene vice klonim k tomu pomernemu.. i kdyz to pak rozhodne muze znamenat mensi sanci slozit stabilni vladu.
Prijde mi ale, ze pro to neustale vykecavani a hadani se, ktere je pro CR typicke.. sedi asi vice pomerny system.
ad. oposmlouva.. vis sam, jak dlouho to takhle funguje v Deutschlandu
souhlas, me je v principu taky jedno jak se co pocita, za me ale ma mit hlas z posledni horni dolni stejnou vahu jako ten z kampy at uz pro kohokoliv a to ted nema ani zdaleka
jestli ano potrebuje 19k hlasu na poslance a stan 41k tak to je teda sakra spatne
chapu i nejaky bonus pro viteze, podle me by bylo uplne nejjednodussi to rozdelit podle % jak se kdo dostal do snemovny, zbytek "kresel" pro strany co jsou mimo snemovnu na cely kusy rozdat snemovnim stranam a co zbyde i potom (to bude tak 1÷2ks potom pridelit vitezi, uplne jednoduchy
paprsek světla na konci temného tunelu. Zprasenej stav končí v neděli
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
to mas pravdu, ale do nedele je jeste tolik casu, ze se mozna budem divit co vsechno se nevymysli
nicmene vcera jsem poprve zaregistroval udaje o tom kolik lidi jde do karanteny mimo po pozitivnim nalezu mimo samotneho pozitivniho a prumerne je to 0,8 cloveka a treba v plzenskem kraji jen 0,2 cloveka !!
jinymi slovy naprosto fatalne nefunguje trasovani a tim padem ani karantena a zrejme je tohle zasadni duvod sireni, proste proto ze ti pozitivni chodi dal do prace (chapu ekonomicke duvody ze lidi nechteji rikat s kym se potkali aby se jejich okoli uzivio, ale epidemiologicky je to samozrejme velepruser)
Medik napsal:
Já bych moc nejásal nad koncem nouzového stavu. Ještě někteří z vlády přemýšlí jak vyhlásit opětovně dobu temna tím, že je o to jako požádají hejtmani. Takto by se mohli vyhnout žalobě za protiústavnost. Holt kocourkov jako vždy. Zákony platí pro všechny, ale když si zákon správně ohneš ke svému obrazu.....
Upravil vsezved dne 12.02.2021 18:05
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Medik napsal:
.....naprosto fatalne nefunguje trasovani.....)
...ne a ani to nikdy pořádně nefungovalo - osobně jsem zažil na podzim. A to je u respirační epidemie přesně ten kardinální průser. K tomu část lidí, co na to absolutně a vědomě m.r.d.a.j.i.....
Upravil Bubak dne 12.02.2021 19:19
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
..každý máme svůj názor a postoj k téhle patálii, sice 10dnů staré video, ale zaznívá zde hodně zajímavých faktů.. https://www.youtu...KYT8SWptWUR1200GS mě fakt baví, je to vácheň
...mno, vcera jsem prokecal asi hodinu a pul na ZOOMu s dlouholetym kolegou a kamaradem z Anglie (Swindon). Na britskou vladu nadaval uplne stejne jako my tady na tu nasi. Jediny rozdil je, ze se Britove vrhli na to ockovani pomerne razantne a jako vec narodni bezpecnosti to tam ted resi jejich armada. Simon mi rikal, ze dokud ty veci resilo jejich ministersto zdravotnictvi, tak v tom byl strasnej bordel, ale ted to ockovani pry frci jedna basen...
Jinak schválně jsem si našel data o chřipce za posledních 12 měsíců. Skoro všude v Evropě se od února 2020 limitně blíží nule. Z toho plyne závěr - Covid zabíjí chřipku :
https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=1
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Bubak napsal:
...mno, vcera jsem prokecal asi hodinu a pul na ZOOMu s dlouholetym kolegou a kamaradem z Anglie (Swindon). Na britskou vladu nadaval uplne stejne jako my tady na tu nasi. Jediny rozdil je, ze se Britove vrhli na to ockovani pomerne razantne a jako vec narodni bezpecnosti to tam ted resi jejich armada. Simon mi rikal, ze dokud ty veci resilo jejich ministersto zdravotnictvi, tak v tom byl strasnej bordel, ale ted to ockovani pry frci jedna basen...
Ano ja mel podobny rozhovor nedavno s mojim anglictinarem ktery se ted vratil zoatky domu pac jo tam ceka ockovani. Pry kazdeho obeslala dopisem v kolik se ma kam dostavit na ockovani a neslutecne to tam frci. Rikal ze byl ted na ockovani s matkou ktere je 80 bylo to v nejakem divadle ktere se pouziva jako ockovaci centrum vse ridi armada a jsou velmi efektivni.
Tak aby jste věděli, podle které křištálové koule se uvaluje vazba na dělný lid: https://dfens-cz....ka-na-jip/Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Dneska humor na rakouský hranici v Gmundu. Vojáček tam byl asi první den a věděl prd... A navíc mu nefungoval teploměr. Tak udělal náznak měření teploty a řekl passt. No, rozkaz zněl sice jasně, ale pustil mě i s dětma do školy
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Dneska humor na rakouský hranici v Gmundu. Vojáček tam byl asi první den a věděl prd... A navíc mu nefungoval teploměr. Tak udělal náznak měření teploty a řekl passt. No, rozkaz zněl sice jasně, ale pustil mě i s dětma do školy
...naja, Ordnung muss sein!
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
vubec si nedelam iluze o uctovani nemocnic pojistovnam, i o spouste dalsiho, ale k tem volnym luzkum ma muj selsky mozek dotaz:
- kdyz je to takova pohoda jak se tu pise, proc se teda prevazeji pacienti ?
- ze by se za ne jinde uctovalo vic ?
- nebo ze by nemocny meli jejich rodiny radsi nekde daleko (i kdyz se k nim zas tak moc nesmi) ?
me z toho vyplyva spis to, ze ty luzka na covid+ proste opravdu nejsou a je jedno jestli kvuli posteli, nebo kvuli personalu, u obojiho je za me vysledek ten, ze ted covid s blbym prubehem proste nechces (ne ze bys ho asi jindy chtel, ale kdyz se nemas kam jil lecit, tak pocitam ze ted o to min)
za me to ma byt o maximalizaci testovani a to za "jakoukoliv" cenu, proste fakt na kazdyho "mekace" soupnout testovaci jednotku a co kde jde otevrit a umoznit vstup s negativnim testem, tak to udelat
typicky sluzby typu kadernictvi, nevim proc by tam nemoh jit nekdo s negativ testem se nechat ostrihat, to samy skoly, fitka, a treba i kina a divadla nebo i veletrhy a restaurace s testem plus treba 50% kapacita... jednoduchy, funkcni, bezpecny a vlastne i levny
otazka jsou ty sjezdovky, za me to chapu tak, ze nejde az tak o covid ale spis o ty urazy = dalsi zatez pro nemocnice, holt uplne nafukovaci nejsou ...
vubec si nedelam iluze o uctovani nemocnic pojistovnam, i o spouste dalsiho, ale k tem volnym luzkum ma muj selsky mozek dotaz:
- kdyz je to takova pohoda jak se tu pise, proc se teda prevazeji pacienti ?
- ze by se za ne jinde uctovalo vic ?
- nebo ze by nemocny meli jejich rodiny radsi nekde daleko (i kdyz se k nim zas tak moc nesmi) ?
Pořád mi není jasná jedna věc a nikdo mi zatím nevysvětlil důvod - proč praktičtí lékaři neléčí pacienty s potvrzenou pozitivitou a příznaky Covid19 už v ranných fázích nemoci? Mám ve svém okolí už několikátý případ (poslední z tohoto týdne z Trutnovska), kdy osoba cca 65 let od neděle leží s horečkou a suchým kašlem, následně pozitivním antigenním testem toto oznámí svému lékaři a ten jí řekne, ať leží doma v izolaci, vezme si paralen / brufen a když se mu to zhorší, ať si zavolá rychlou... Žádné vyšetření, žádné předepsané léky (ikdyby nebyly přímo určené proti Covidu - jako isoprinosine, léky na astma nebo proti malárii, které se ve více případech osvědčily). Prostě nic. Takže tímto systém přímo vytváří dalšího kandidáta na lůžko na JIP... To považuji za obrovské selhání lékařské komory a ministerstva zdravotnictví.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Pořád mi není jasná jedna věc a nikdo mi zatím nevysvětlil důvod - proč praktičtí lékaři neléčí pacienty s potvrzenou pozitivitou a příznaky Covid19 už v ranných fázích nemoci? Mám ve svém okolí už několikátý případ (poslední z tohoto týdne z Trutnovska), kdy osoba cca 65 let od neděle leží s horečkou a suchým kašlem, následně pozitivním antigenním testem toto oznámí svému lékaři a ten jí řekne, ať leží doma v izolaci, vezme si paralen / brufen a když se mu to zhorší, ať si zavolá rychlou... Žádné vyšetření, žádné předepsané léky (ikdyby nebyly přímo určené proti Covidu - jako isoprinosine, léky na astma nebo proti malárii, které se ve více případech osvědčily). Prostě nic. Takže tímto systém přímo vytváří dalšího kandidáta na lůžko na JIP... To považuji za obrovské selhání lékařské komory a ministerstva zdravotnictví.
Řídí se instrukcemi, jejich úkolem neni nyní ty lidi léčit...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Slavek-xxx napsal:
Řídí se instrukcemi, jejich úkolem neni nyní ty lidi léčit...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...