Gratuluji BMW ke geniálnímu tahu. Vyrobilo motocykl, který jde s dobou. Výkonný, s moderním designem, kterého dosáhli např. jednoduchým ozubatěním blatníku apod. Vodník, radiální brzdy, mokrá spojka, LED osvětlení, otočný volič elektronického nastavení a další Hi-Tech prvky, které se dnes nosí. Na motorce vydělá výrobce 3x - při prodeji, na doplňcich a oblečení a potřetí při servisu. Doby, kdy se u 1100GS hovořilo o větších servisních úkonech po 150 tis.km a u 1150 po 100000km jsou minulostí a nové 1200GS, stejně jako jeho stejnojmenný předchůdce, posouvá tuto hranici opět dolů. Ale to je vedlejší, hlavní cílová skupina zákazníků nechce jezdit kolem světa jako majitelé bývalých modelových řad. Ale o co méně má tato skupina cestovatelských ambicí, o to víc je početnější a o to přece jde...
PS: Doufám, že nemám pravdu.
Ještě jsem zapomněl dodat, že kromě plechových (snad) nástavců po stranách se mi ta motorka celkovými tvary snad i líbí, byť v detailech to není ta praktická a nezranitelná jednoduchost, která umřela s poslední 1150...
Ivan napsal:
hranici opět dolů. Ale to je vedlejší, hlavní cílová skupina zákazníků nechce jezdit kolem světa jako majitelé bývalých modelových řad. Ale o co méně má tato skupina cestovatelských ambicí, o to víc je početnější a o to přece jde...
PS: Doufám, že nemám pravdu.
zapomel jsi dodat, ze majitele byvalych modelovych rad na cestovani okolo sveta velmi casto jaksi nemaji penize.
Upravil hicks dne 04.10.2012 16:35
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ivan napsal:
Ještě jsem zapomněl dodat, že kromě plechových (snad) nástavců po stranách se mi ta motorka celkovými tvary snad i líbí, byť v detailech to není ta praktická a nezranitelná jednoduchost, která umřela s poslední 1150...
jo jasne, dvouventil je s tim chladicem oleje fakt nezranitelnej...
ty si pletes moznost opravit kladivem s nezranitelnosti.
17 cm
Ivan napsal:
Na šutr v chladiči oleje - takovym tom na padáku - nedojel se 100gs Bono (mecháňa od Žlábka) letos XL rally na Traveleventu....
PS: ehmmmm.... Tim šutrem jsem ho možná docela pravděpodobně trefil já... Maiali nel Fango!
Ivan napsal:
Na šutr v chladiči oleje - takovym tom na padáku - nedojel se 100gs Bono (mecháňa od Žlábka) letos XL rally na Traveleventu....
PS: ehmmmm.... Tim šutrem jsem ho možná docela pravděpodobně trefil já...
... nebud na ne tak drsnej.
Upravil hicks dne 04.10.2012 16:48
17 cm
tohle je udajne ROBUSTNI motorka.. koukejte na ten krk, widli a kardanek:
17 cm
a tohle podle Ivana a ostatnich NENI robustni moto
17 cm
[quote]hicks napsal:
tohle je udajne ROBUSTNI motorka.. koukejte na ten krk, widli a kardanek:
no neviem ako ty, ale ja som doteraz nevidel jediný zlomený kardanek ...na 1200 niekoľko.
Ak by bola urobená poctivo ako 1150 tak má minimálne o 50 kg viac...
Glock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal:
no neviem ako ty, ale ja som doteraz nevidel jediný zlomený kardanek ...na 1200 niekoľko.
Ak by bola urobená poctivo ako 1150 tak má minimálne o 50 kg viac...
protocenej ano.
a zlomenych kardanu bylo tak straslive malo.. ze bych netvrdil, ze to je poddimenzovany dil.
17 cm
Ivan napsal:
Je to bohužel plastové ale když se před to vytáhne horní díl padáku, tak to bude OK. V těch "laplích" jsou chladiče a vzadu ventilátory, je fakt, že to vypadá jako nejzranitelnější část motorky. Uvidíme v praxi. Třeba něco podobného je i na té Husqvarně a nijak to nevadí, i když se s tím mlátí v terénu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Myslím, že to zvládli na jedničku a mají teď kluci otevřené pole na zvyšování výkonu.
Umím si časem představit, že GS bude mít dál zvyšovaný výkon a širší gumu na litých kolech, zatímco GSA výkon potlačený ve prospěch průběhu krouťáku a užší kola na drátech.
Jediné, co mi vrtá hlavou je životnost oleje v motoru ovlivněná mokrou spojkou????? Pokud bude nutná častější výměna tak to bude na cestování drobet horší....
Pája
paja1 napsal:
Jediné, co mi vrtá hlavou je životnost oleje v motoru ovlivněná mokrou spojkou????? Pokud bude nutná častější výměna tak to bude na cestování drobet horší....
5ekl bych, že interval nejméně 10000km to mít bude. Stejný nebo delší mají i jiné motorky s mokrou spojkou.
Kryty chladičů-to je tak jediné, co se mi na té motorce nelíbí (po stránce vzhledu).
Tá motorka je síce super len neviem načo tu zvyšovať výkon , kedže je to turistická moto.
Jasné že motky musia isť s dobou, len otázne je či to naozaj potrebujeme, ale ved na tých cestách nepretekáme. Však ked sledujem tie skupiny cestovatelov vozíkajucich sa po horách , no načo im to bude ? A ked niekto ide dakde pánubohu za chrbtom kde ani nemocnica poriadna neni, no načo tam 125 koní ? To ju mám nosiť na okruh ? Vyrobcovia pretekaju výkonmi pre predajnosť ale myslím že v tomto segmente by nemali. Alebo by mali popri tom nadalej vyrábať endurá okolo 100 k lebo to je podla mna idealne na cestovanie.