Wilda69: ty pontenciometry jsou vpravo dole když dáš "aplikace" a pak "media player" tak vpravo dole jsou dvě svislé čárky na kterých jsou jako jezdce tahových potenciometrů jako na mixpultu. Tak na to klikneš a tam vybíráš zdroj hudby. Pokud chceš hrát MP3 z interní paměti, tak vybereš MP3, když po BT tak vybereš příslušnou volbu. Od nás "z krámu" navigace sice nastavená je ale určitě byla bez nahrané hudby, takže ten zdroj hudby si musíš pak zvolit sám. Samo se to určitě nepřepíná. Možná že po resetu se nastavuje ta volba MP3 a když připojíš telefon který má přehrávání hudby A2DP tak se to na něj přepne. S mapama to absolutně nesouvisí. Počet písniček v adresáři určitě řeš, protože Garmin má limit 49 skladeb/adresář a pak zatím všechny navigace začínaly zlobit. Určitě doporučuju v adresáři s hudbou udělat složky podle alb nebo žánrů a nejít přes těch 49. Jakmile přehrávač narazí na nekompatibilní soubor (třeba ve formátu Apple), tak se to celé seká a je potřeba aby tam byly jen a jen čisté hudební soubory MP3, nic navíc. A ideálně bez češtiny v názvech.
Každopádně otevři návod a podívej se na stranu 12 do sekce "výměna zdroje médií" kde je to taky jasně napsané.
Co se týká signálu, tak při výhledu 30° ti nepojede žádná jiná navigace s obyčejnou anténou vestavěnou v přístroji. I externí anténa by asi byla prd platná. V horách v úzkých údolích kde není výhled na satelity ti je i externí anténa k ničemu, pokud bys jí nedostal o padesát metrů výš apod. Pokud prostě není výhled a jede to jen z odrazů, tak je to špatné - bez ohledu na to, jestli je anténa interní nebo externí. I 62CSX se v určitých místech nechytá. Pro mě je důležité, že třeba ve městech typu Amsterdam se Sirf navigace chytá tam, kde se navigace s obyčejným čipem nechytala. Celé ulice nešly navigovat, člověk bloudil a navigace neměla signál.
Díky za info. Jen krátce. Návod jsem nedostal (nepotřebuju ho).
Jezdce tam nemám, jen nápis v rámečku "Zvukové zařízení Bluetooth je odpojeno"
(v držáku v autě mi to hrálo-teď už ne)
Počet souborů řešit nebudu. Už mám v helmě druhá sluchátka a budu poslouchat hudbu přes telefon. Když jsou v garminu jelita tak si pomůžu sám. Mám tam cca 20GB hudby-proč bych to dával po 49 písničkách. Nevím jestli to je k smíchu nebo k pláči.
S tím signálem je mi jasné že to jsou hraniční hodnoty.
Rozumějte-já si nestěžuju - jen konstatuji fakta když budete psát do garmina, tak jim to napište. Jinak bych se ani neozýval.
Jsou t návrhy na zlepšení. Každý to vidí jinak. Mně je třeba volba MY maps úplně ukradená. Ať si je kde je. Mapy nepřepínám. To že je Aktualizace první nahoře je ****ní a mohlo je to napadnout samotné.
Takže opakuji-nestěžuji si, jen říkám co mi nevyhovuje. Jsou to ale prkotiny. Navigace je skvělá a jsem rád že jí mám. To s tím počtem souborů jim napište. To se s tím fakt někdo takhle hrabe? Mně třeba stáhne dva dny hudby internetového rádia a to tam pošl jako celek. Klidně 3000 souborů. Když to nezvládne tak použiju telefon. Apropo-jméno volajícího taky nezná (mám 3600kontaktů).
Ale NESTĚŽUJU si
Mě se ta hudba sere taky i když jsem to rozděloval dlouho do noci. Cyklickej restart..to je normál už asi 3*. Musíme holt počkat až to dořeší..Má to sloužit nám a ne mi ji ale je dobrá, to zas jo..
Wilda69 napsal:
Díky za info. Jen krátce. Návod jsem nedostal (nepotřebuju ho).
Jezdce tam nemám, jen nápis v rámečku "Zvukové zařízení Bluetooth je odpojeno"
(v držáku v autě mi to hrálo-teď už ne)
Počet souborů řešit nebudu. Už mám v helmě druhá sluchátka a budu poslouchat hudbu přes telefon. Když jsou v garminu jelita tak si pomůžu sám. Mám tam cca 20GB hudby-proč bych to dával po 49 písničkách. Nevím jestli to je k smíchu nebo k pláči.
S tím signálem je mi jasné že to jsou hraniční hodnoty.
Rozumějte-já si nestěžuju - jen konstatuji fakta když budete psát do garmina, tak jim to napište. Jinak bych se ani neozýval.
Jsou t návrhy na zlepšení. Každý to vidí jinak. Mně je třeba volba MY maps úplně ukradená. Ať si je kde je. Mapy nepřepínám. To že je Aktualizace první nahoře je ****ní a mohlo je to napadnout samotné.
Takže opakuji-nestěžuji si, jen říkám co mi nevyhovuje. Jsou to ale prkotiny. Navigace je skvělá a jsem rád že jí mám. To s tím počtem souborů jim napište. To se s tím fakt někdo takhle hrabe? Mně třeba stáhne dva dny hudby internetového rádia a to tam pošl jako celek. Klidně 3000 souborů. Když to nezvládne tak použiju telefon. Apropo-jméno volajícího taky nezná (mám 3600kontaktů).
Ale NESTĚŽUJU si
Pokud máš navigaci od nás, tak je návod v PDF přímo v navigaci v kořenovém adresáři. Pokud ne, tak si ho stáhni ze stránky podpory na garmin.com
Píšeš že ho nepotřebuješ ale je tam spousta věcí, které asi nevíš a vědět bys měl.
Co se týká toho "problému" tak se na to podívej logicky:
v autě ti to hrálo (a ty volby tam musely být) protože držák do auta má reproduktor, takže ta navigace má nějaké výstupní zvukové zařízení, na kterém ta hudba jde přehrávat. Pokud tu navigaci držíš jen tak v ruce nebo jí máš v moto držáku a nemáš připojenou BT sadu nebo nemáš do 3.5mm štekru na kabelu připojený sluchátka, tak ta navigace nemá kam tu hudbu hrát a tím pádem ti přehrávání vůbec nenabízí, stejně jako nenabízí telefonování. Nemáš jak ten zvuk slyšet. Připoj BT sluchátka a objeví se to. V Garminu nejsou jelita, jen bys měl u toho trošku přemýšlet.
Co se týká počtu souborů v adresáři, tak jsem psal že to byl velký problém u Zuma 550 i 660. Způsobovalo to nekonečné "vykreslování" mapy když jsi zadal trasu než to začalo navigovat. Na 590 nevím ale protože kvůli 660 mám udělané písničky do složek, tak to tak o hraju a nezkoušel jsem jestli to zvládne 1000 skladeb v jedné složce. Jen jsem upozornil na to, že to způsobovalo naprosto nečekané problémy s předchozími navigacemi.
Počet kontaktů z 590 je ve specifikaci uvedený jako 750, pak už nezaručují funkčnost.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
svejkyblack napsal:
Mě se ta hudba sere taky i když jsem to rozděloval dlouho do noci. Cyklickej restart..to je normál už asi 3*. Musíme holt počkat až to dořeší..Má to sloužit nám a ne mi ji ale je dobrá, to zas jo..
Software bude každým dnem. Od okamžiku, kdy jsem povolil ve všech zemích dálniční známky a placená mýta, tak jsem už restart nevyloudil ani když jsem se fakt snažil. Každopádně nový FW se zdá být v pořádku. Jezdím s tím od minulého pátku a další člověk je teď v Alpách a psal, že má všude nastavené "na dotaz" a žádný problém s restarty.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT> Ach jo-čtěte pozorně. 590-tka JE v držáku v autě, tudíž MÁ reproduktor. Hudba v něm JE. ON jí nevidí a nepřehraje. Píše že nemá zařízení. V tomhle je prstě problém. V úplně stejné konfiguraci to před dvěma týdny hrálo. Sednu na motorku a hudba je pryč. To bych se z toho posrxl. Akorát když jedu na týden pryč. Je to prostě softwerová CHYBA. A blblo to i 660-tky, proto jsem to přestal používat a vůbec to neřeším. Prostě to nefunguje. Potenciometry tam nejsou. Jinak mám připojené F4 a povely zatoč atd. vydává. Schválně si ten manuál přečtu jestli mne překvapí-ale pochybuju. 660-tku jsem měl minimálně tři roky a upřímně jsem rád že jsem se jí zbavil. 590-tka je stroj na úrovni dnešní doby. Kdyby se nesnažili, tak je tady TomTom a ostatní. Neváhal bych. ALE GARMIN je prostě nejlepší, takže to neřeším-jsem spokojený a ty nepochopitelný záseky co doposud nevařešili jsou mi ukradený. To co potřebuji mi 590-tka nabízí a jsem opravdu spokojený. Vůbec nemusíte odpovídat a ne už v tom smyslu že mám přemýšlet. třeba ve smyslu že nemá reprák, tak nebude hrát. To je další ****ita. Proč nemá reprák. 660-tka ho měla a neměl jsem s tím žádný problém. Tady prostě chybí. Už jen že si hodím navi vedle sebe v autě a říká kudy mám jet i bez držáku. To tady není. Je to výhoda? Po pravdě nevím-podle mně ne. Potápět se s tím nebudu a déšť to vydrží. Pro mně je průšvih že to nedokážu zároveň připojit aby hrála hudba i nahlas navigovalo do F4. Prostě to nejde když jí navi nenajde sám v sobě. A Iphone nechci-jednoho jsem měl a není to žádná výhra. Nic to neumí. Ani blbej film do toho nejde nahrát bez půlhodinové konverze. Kdo by se s tím hrabal?... Ale vůbec to neřešte. Popsal jsem chyby a nevadí mi. Opravit by to měli lidi kteří to dělají. Prostě to co Garmin neumí hodím na přístroj který to zvládá. Mimochodem Note2 plynule přehrává jakoukoliv muziku, je mu jedno kolik má adresářů a písniček, při tom mi zobrazuje mapy kempů v Osmand+ a navíc Spot posílá každou minutu polohu na server livetrack24.com. A že nejsou programátoři jelita? proč je třeba nenapadne že by tam bylo prima rádio a další věci. Ale zaplať pán bůh že to takhle funguje. Ještě ten radar-ten by se fakt hodil. Ale to asi neklapne, tak nic ani nečekám. Takhle mi to stačí.
Wilda69 napsal:
TomasTT> Ach jo-čtěte pozorně. 590-tka JE v držáku v autě, tudíž MÁ reproduktor. Hudba v něm JE. ON jí nevidí a nepřehraje. Píše že nemá zařízení. V tomhle je prstě problém. V úplně stejné konfiguraci to před dvěma týdny hrálo. Sednu na motorku a hudba je pryč. To bych se z toho posrxl. Akorát když jedu na týden pryč. Je to prostě softwerová CHYBA. A blblo to i 660-tky, proto jsem to přestal používat a vůbec to neřeším. Prostě to nefunguje. Potenciometry tam nejsou. Jinak mám připojené F4 a povely zatoč atd. vydává. Schválně si ten manuál přečtu jestli mne překvapí-ale pochybuju. 660-tku jsem měl minimálně tři roky a upřímně jsem rád že jsem se jí zbavil. 590-tka je stroj na úrovni dnešní doby. Kdyby se nesnažili, tak je tady TomTom a ostatní. Neváhal bych. ALE GARMIN je prostě nejlepší, takže to neřeším-jsem spokojený a ty nepochopitelný záseky co doposud nevařešili jsou mi ukradený. To co potřebuji mi 590-tka nabízí a jsem opravdu spokojený. Vůbec nemusíte odpovídat a ne už v tom smyslu že mám přemýšlet. třeba ve smyslu že nemá reprák, tak nebude hrát. To je další ****ita. Proč nemá reprák. 660-tka ho měla a neměl jsem s tím žádný problém. Tady prostě chybí. Už jen že si hodím navi vedle sebe v autě a říká kudy mám jet i bez držáku. To tady není. Je to výhoda? Po pravdě nevím-podle mně ne. Potápět se s tím nebudu a déšť to vydrží. Pro mně je průšvih že to nedokážu zároveň připojit aby hrála hudba i nahlas navigovalo do F4. Prostě to nejde když jí navi nenajde sám v sobě. A Iphone nechci-jednoho jsem měl a není to žádná výhra. Nic to neumí. Ani blbej film do toho nejde nahrát bez půlhodinové konverze. Kdo by se s tím hrabal?... Ale vůbec to neřešte. Popsal jsem chyby a nevadí mi. Opravit by to měli lidi kteří to dělají. Prostě to co Garmin neumí hodím na přístroj který to zvládá. Mimochodem Note2 plynule přehrává jakoukoliv muziku, je mu jedno kolik má adresářů a písniček, při tom mi zobrazuje mapy kempů v Osmand+ a navíc Spot posílá každou minutu polohu na server livetrack24.com. A že nejsou programátoři jelita? proč je třeba nenapadne že by tam bylo prima rádio a další věci. Ale zaplať pán bůh že to takhle funguje. Ještě ten radar-ten by se fakt hodil. Ale to asi neklapne, tak nic ani nečekám. Takhle mi to stačí.
Čtu to maximálně pozorně a nechápu asi...
590 je v držáku v autě. Hudbu není možné přehrávat - to znamená z jakého zdroje? Máš tam na výběr možnosti - viz screenshot:
Co tam máš zvolené jako zdroj hudby? Pokud máš písničky nahrané v MP3 v paměti navigace, tak vyber zdroj MP3.
Tak a v další větě píšeš - sednu na motorku a hudba je pryč. Proto jsem ti psal, že v moto držáku ta samá konfigurace hrát nemůže, pokud nemáš připojený BT sluchátka nebo je nemáš zapojené v tom výstupním jacku 3.5mm na konci kabelového svazku.
Takže dotazy:
- sednu na motorku znamená že sedneš na motorku s AUTO držákem? Nebo tam máš moto držák?
- pokud tam máš moto držák, tak jaký máš sluchátka? BT nebo kabelový?
- nemáš něco zapojeného do těch konektorů na konci svazku moto držáku? Nemáš to dokonce ustřižený? Jsou lidi, kteří si ty konektory ustřihli, protože "je nepotřebují" a ty štekry tam mají propojky, takže jsou standardně zkratovaný a když to ustřihneš, tak se to rozpojí a proto hudba nehraje, protože si navigace myslí, že tam je zapojený sluchátko pomocí 3.5mm jacka.
- píšeš že máš připojenou sluchátkovou sadu F4. V autě taky? Asi ne. Tak zkus V AUTĚ vypnout bluetooth úplně a bude to hrát na reproduktor v držáku?
- máš při připojení F4 vedle názvu té sady vysvícenou ikonku noty? Pokud ne, tak to říká navigační příkazy a telefonuje, protože to jede po profilu handsfree/headset ale pro přehrávání hudby po BT MUSÍ být u téhle navigace aktivní profil A2DP. F4 ho umí ale je možné, že to máš blbě spárovaný nebo je nějaký problém s tou F4 a připojuje se jen profilem na telefonování a přes něj hudba přehrávat nejde. Udělej screenshot obrazovky tvých BT zařízení když to máš zapnuté a aktivní nebo napiš co tam máš u toho komunikátoru za profily.
NIKDY jsem neměl sebemenší problém s volbou zdroje pro přehrávání hudby ani na 660 ani na 590 a kromě tebe nevím o nikom, že by nemohl zvolit zdroj hudby.., takže bych hledal problém spíš někde jinde. Co třeba ty písničky? Máš tam opravdu 100% jen MP3? Co kdybys udělal pokus a do adresáře MP3 v navigaci nahrál jen třeba pět skladeb na vyzkoušení? Ne celou knihovnu. Stačí jeden zapomenutý nekompatibilní soubor a bude se to na něm kousat.
Proč vyhodili reproduktor? Nevím ale jsem rád, že tam není. Alespoň nemusím nic přelepovat při ježdění v prašném prostředí, protože když to pak zkusíš vymýt vodou, tak se ten prach všechen nevymyje, zatvrdne to, udělá to takovou blátivou vrstvičku a časem se to prorazí a teče tudy voda dovnitř. U 550 bylo nejčastější zdroj průniku vody zapínací tlačítko, u 660ky poškozený reproduktor.
Jestli chceš s něčím poradit, tak nepiš že jseš spokojený a půl stránky co ti nefunguje ale snaž se vyjít vstříc. Kdybych měl tvojí navigaci v ruce, během pár minut ti řeknu, jestli máš vadný kus nebo je nějaký problém s kompatibilitou nebo kde je problém. Takhle na dálku je to bez podrobnějších informací těžký.
Může být problém přímo s tou tvojí navigací ale podle mě je to velmi nepravděpodobné. Může být vadný jeden nebo druhý držák. Viděl jsem vadný fungl nový držáky na 660 jak do auta, tak na motorku. Stačí zlomený drát ve svazku a bude to zlobit. A může být problém s i tím spárovaným komunikátorem.
Já kdybych měl tu navigaci tady, tak bych zkusil postupně spárovat jiný sluchátko, zkusil bych pár písniček MP3 z vnitřní paměti a zkusil bych jiný auto držák i moto držák. Vylučovací metodou přijdeš rychle na to, kde je problém a pak se to dá řešit.
Upravil TomasTT dne 21.07.2014 11:23
TomasTT> Tak, budu se muset omluvit, jelikož jsem ****.
Dneska jsme to spolu řešili po telefonu a jsem moc rád, protože to bylo na minutku a vše funguje. Ano jsem **** a u volby ZDROJE jsem si nevšiml že se s tím dá hýbat a nahoře je ještě MP3. Mně to ukazovalo jen Bluetooth a LineIn. Nenapadlo mně prostě vyjet nahoru v menu pro další volbu. A kvůli tomu jsem 4 dny neslyšel na dovolené z navigace ani slovo, protože hudba z telefonu měla přednost. Ajajaj.....
Tak to sem radši píšu, protože kvůli takové maličkosti jsem neslyšel pípat bedny co měří rychlost a možná to bude něco stát
Takže Tomáši díky moc
Wilda69: jsem rád, že se to vyřešilo. Někdy je fakt nejlepší si zavolat, protože psaním trávíme spoustu času a po telefonu se dá vyzkoušet víc věcí okamžitě.
Pro zajímavost (pro ostatní) - Wilda třeba "neviděl" ikonu "potenciometrů" protože já měl navigaci v režimu obrazovky na výšku a ta ikona je v tom případě vpravo dole a on jí měl naležato a ta ikona je v levém horním rohu. A navíc čemu já říkám "potenciometry" on viděl jako "dva jacky". Takže jsme se snadněji dobrali k úspěšnému výsledku a našli i možnost využití kabelových sluchátek atd... Prostě vše vyřešeno.
Co se týká těch MP3, tak já s tím měl problémy na několika navigacích Garmin - na motorce i v autě. Při jedné konverzaci s vývojáři ohledně pomalého vykreslování mapy při zahájení navigace jsme zjistili, že to tu chybu dělá pokud je v prvním adresáři s MP3, na který navigace narazí, víc než 49 skladeb. Jakmile jich bylo 50, tak to trvalo děsně dlouho. Ten samý problém se přenesl na 660, protože nejspíš použili stejný software pro ten modul přehrávání hudby. Takže od té doby mám hudbu pro navigaci strukturovanou do složek. Teď teda hraju všechno z iPhone ale na kartě mám pořád složku MP3 ve které mám vlastní mixy po těch 49 písničkách maximálně. Navigace to umí přehrávat všechno bez přerušování, takže to ničemu nevadí ale historicky to mám takhle členěné. Na 590 jsem ještě neměl žádný problém s přehráváním hudby ale na 660 jsme to řešili mnohokrát a vždycky to je pakárna - projevovalo se to tak, že navigace se doslova kousla a zpomalila tak, že se s tím téměř nedalo nic dělat. Přestala pochopitelně mluvit, nehrála hudba ale i pomalu počítala trasu apod. Protože písničky byly na kartě, tak to bylo snadné identifikovat - vyndat kartu a když to pomohlo, tak se musel najít problém. Třeba Fanánkovi jsme to hledali asi týden. Měl tam tisíce skladeb a muselo se to hledat tak, že se zkusila polovina a dalo se to přehrávat. Pokud to přehrálo OK, bylo jasné, že ta chyba je v druhé polovině. Takže jsme to rozdělili zase na polovinu a zkoušeli jednu po druhé - buď se to nechalo hrát nebo když byla chvilka volna tak přeskakovat na další skladby. Až se našel soubor, na kterém to padalo. Takže moje doporučení - hudba na kartě a pár písniček i ve vnitřní paměti. Když by se to seklo na některé písničce na kartě, tak kartu vyndáš, budeš přehrávat některou z těch z vnitřní paměti. Pak když zase vložíš kartu, můžeš hrát tak dlouho, než to narazí na tu, která to kouše ale takhle se s tím dá dojet domů, když těch skladeb je hodně a nemáš tam počítač. No a doma prostě zkoušet a zkoušet až jí najdeš.
Zkoušel jsem tu hudbu a funguje to dobře. Počet skladeb neřeším. Určitě je jich tam víc než 49 v jednom adresáři. Včera jsem tam ještě něco dohrál
No a cyklický restart dosud po nastavení mýt nenastal. A to mám v čechách určitě 5000km, protože jede celý den v autě a na motorce asi 3000km a to si jezdím po dálnici i je někdy zakážu. Funguje spolehlivě. I přes Brener mně teď o víkendu protáhla bokem zadarmo. Občas sice napíše při změně trasy že trasu nelze naplánovat, ale když se dá hned navigovat na poslední místo tak to spočítá normálně. I třeba z toho Breneru rovnou Tábor-cca 500km. Drátová sluchátka hrají lépe. Asi se budu obtěžovat s kabelem. F4 nechám na přímo do telefonu. Ale dá se to vtipně kombinovat. Hlavně F4 se za dva dny vybije, ale drátový hrajou pořád. Jezdím běžně 10 hodin v kuse. V neděli asi 12
Dneska jsem zkoušel nějakou téměř finální verzi 2.66, která by se měla prakticky rovnat produkční (vydají to příští týden) a k mému úžasu byla na prvním místě v nastavení opět ta ****ní řádka o postupu aktualizací pomocí expressu. Jak to je, tak to píšu. Pochopitelně jsem hned napsal mail jestli si dělají legraci ale asi tam vyhrála něčí priorita..,
Na druhou stranu - před chvilkou jsem pánovi spároval navigaci s Linkem a k mému úžasu tady naprosto okamžitě fungovala živá doprava a nechtělo jí to platit. Což nechápu. Je možné, že po instalaci fungují ty služby nějakou dobu zadarmo, fakt nevím. Každopádně tam byla a nebyla mezi volitelnými doplňky. A hlavně fungovala tady v ČR..
Na FB Garmin CZ je od včerejška tenhle text: "Aplikaci Garmin SmartPhone Link jistě znáte. Jedná se o možnost propojení mobilního telefonu s navigací a využití datového spojení pro přijímání informací o dopravě, počasí apod. Od dnešního dne je ale po stažení aplikace možnost přijímat zdarma dopravní informace Live Traffic. Služba, která stála 20 dolarů, je nyní zdarma. Službu máme odzkoušenou a musím říct že funguje výborně a výrazně lépe než tradiční RDS/TMC, pokryta je celá ČR.:
Ano, je to potvrzené - živá doprava (3D doprava živě EU + SA) je nyní zdarma a plně aktivní i v ČR. Pochopitelně jsem napsal dotaz pomocí formuláře na Apple podpoře, jak to bude s vrácením rozdílu peněz (já jsem to kupoval v únoru), předpokládám že bezproblémů vrátí poměrnou část peněz za to zbylé období, když je to teď zadarmo.
Mimochodem, nevšiml jsem si dřív, že by se na horní stavové liště v hlavním menu nebo v datovém políčku (nastavitelné) dala zobrazit teplota. Teď to ukazuje teplotu předávanou z telefonu.
raser napsal:
Nedari se mi najit zalozku pro nastaveni sledovani paliva. Muze mi.prosim.nekdo nasmerovat.kde tuto fci hledat? Predem diky.
Myslím že to musíš mít v moto držáku aby to fungovalo.
Nicméně je to v aplikacích -> nastavení paliva.