Polaci jsou narodem zradcu a dalo se to cekat. Uz vcera jsem cetl, ze se domluvili nas prodat za par ojro.
Doufam, ze jim to obycejni lide spocitaji ve volbach...
Ale co ted? Asi sezenu jeden ilegal kver do rodiny, az budu nucen legalni odevzdat, at je doma neco, cim cmouda utluce i moje zena. Me staci rezata sekera.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
No my Češi taky nejsme ideální. A Frantíci za války kolaborovali až se z nich kouřilo. A co Mnichov? Je to prostě politika, NEVĚŘTE nikomu a NIC není jak to vypadá. První rozdílení jsme taky byli zuřivě proti povinným kvótám, abychom se pak zavázali k dobrovolnému přijetí ještě většího počtu. To jsou jen tanečky pro voliče, včetně pana Chovance a dalších, koneckonců potřebují abychom je zase volili... Neexistuje, že by měl volič po volbách na cokoliv vliv, sekundu po volbách je občan jen potížista.
Ale to je jedno, tyhle kvóty jsou zase jen plácnutí do vody, z prvních kvót u nás není, pokud vím, jediný uprchlík a ze druhých nebude zase, resp. je sem přivezeme a oni zase utečou. Ty kvóty jsou, aspoň mám ten pocit, pro uprchlíky, kteří tady mají zůstat natrvalo, tj. po vyřízení všech formalit projdou sítem a dostanou azyl. Větší problém vidím v nekontrolovatelné mase stovek tisíců lidí, kteří se do Evropy stále hrnou, nikdo je nazastavuje, nevrací ani se o to nesnaží. V Evropě to bude muset pořádně bouchnout, aby se to začalo řešit a já jen doufám, aby nebylo pozdě... Do té doby by byla jediná, bohužel nereálná šance - celé národy, miliony lidí, by musely vyjít do ulic a občanským protestem si vymoci předčasné volby a radikální obrat v přístupu k uprchlické otázce.
No, možná bychom mohli k otázce uprchlíků založit jiné vlákno.
Moc hezký rozhovor, ty 2 holky sleduju i na FB. Zajímavé je, že uprchlíci z Kobani nezdrhali do Evropy, ale za hranice do Turecka. A sotva bylo Kobani osvobozeno a přestože je to jen hromada ruin, zima na krku a Islámský stát na dohled, vracejí se. Pro mne to jsou úžasní lidé a hrdinové.
Průšvih je, že jim skoro nikdo nepomáhá a to se tady oháníme pomocí u nich a ne v Evropě. Na druhou stranu se nedivím, ta oblast je horká a nikdo neví, zda se IS nevrátí, proto se ani humanitární organizace do podpory nehrnou.
Jak se k tomu postavit? Podle mne je jediným řešením totální likvidace IS. Na druhou stranu, i bez IS v těchle zemích nebyl nikdy dlouho klid, nutno říci, že i díky vměšování západních mocností v čele s USA.
dalšia medialna masaž, diskuzia pod nou je tiež zaujimava ale len dočasne pokiaľ ju nezrušia! http://www.aktual...n=HP-new2#... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Chtelo by to obnovit jednu tradici z doby, ze ktere prinaseji sve chovani: narazeni na kul. (vtipek)
Myslim, ze se dockam doby, kdy to bude zase legalni a spolecensky prijatelna vychovna metoda. Kdyz vidim, jak rychle se Evropa meni a lide se radikalizuji, tak me az mrazi....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
http://www.novink...heimu.html
...a co jako Němci čekali, ubytovat nově příchozí 1 milion lidí bez tohoto svinstva bude nereálné, jen ať si užijou díky své Merkel. U nás jsou volné byty od RPG, taky je brzy zaplní migranti a majitel se bude jen radovat, stát pěkně bude sypat penízky do bytů, které nikdo nechce kvůli vysokému nájmu a stavu v jakém jsou, pěkně to mají vymýšleno.
R1200GS 08
Chtelo by to obnovit jednu tradici z doby, ze ktere prinaseji sve chovani: narazeni na kul. (vtipek)
Myslim, ze se dockam doby, kdy to bude zase legalni a spolecensky prijatelna vychovna metoda. Kdyz vidim, jak rychle se Evropa meni a lide se radikalizuji, tak me az mrazi....
Tak doufej, že tu metodu nebude někdo aplikovat na Tobě. Ale ať by ji zavedla kterákoliv strana, mezi takovými h-o-v-a-d-y bych žít nechtěl.
Na druhou stranu, myslím, že radikalizace občanů vycházející ze zklamání z vlád neschopných řešit evidentní nebezpečí, je zdravá a užitečná, i když se může zvrhnout v neřízenou střelu, protože se na to nabalí spousta vypatlaných pitomců. Ale i to by měly vlády vědět a předvídat. Stát je svým způsobem organismus, který má své vlastní obranné mechanismy nezávislé na opatřeních vlády a jejích "lécích". Něco jako když jsem nemocný - buď podám lék (Evropa v čele s paní Merkelovou jednoznačně podává špatné léky, protože chorobu podcenili a vlastně ani neurčili správnou diagnózu, za což by zasloužili okamžitě odevzdat "lékařské" diplomy), nebo organismus aktivuje vlastní obranu proti nemoci/infekci atd. Jde o to, zda už není naše imunita dlouhodobým používáním léků příliš oslabena, popř. aby si náš lékař - rozum (vláda, vlády, EU) nevyložil reakci organismu na boj s chorobou jako další chorobu, nasadil další nesprávné léky a definitivně nezlikvidoval náš imunitní systém. Mám jediné řešení - okamžitě se od takového doktora přestat nechat léčit a najít si jiného.
Ivan napsal:
Tak doufej, že tu metodu nebude někdo aplikovat na Tobě. Ale ať by ji zavedla kterákoliv strana, mezi takovými h-o-v-a-d-y bych žít nechtěl.
Na druhou stranu, myslím, že radikalizace občanů vycházející ze zklamání z vlád neschopných řešit evidentní nebezpečí, je zdravá a užitečná, i když se může zvrhnout v neřízenou střelu, protože se na to nabalí spousta vypatlaných pitomců. Ale i to by měly vlády vědět a předvídat. Stát je svým způsobem organismus, který má své vlastní obranné mechanismy nezávislé na opatřeních vlády a jejích "lécích". Něco jako když jsem nemocný - buď podám lék (Evropa v čele s paní Merkelovou jednoznačně podává špatné léky, protože chorobu podcenili a vlastně ani neurčili správnou diagnózu, za což by zasloužili okamžitě odevzdat "lékařské" diplomy), nebo organismus aktivuje vlastní obranu proti nemoci/infekci atd. Jde o to, zda už není naše imunita dlouhodobým používáním léků příliš oslabena, popř. aby si náš lékař - rozum (vláda, vlády, EU) nevyložil reakci organismu na boj s chorobou jako další chorobu, nasadil další nesprávné léky a definitivně nezlikvidoval náš imunitní systém. Mám jediné řešení - okamžitě se od takového doktora přestat nechat léčit a najít si jiného.
Líbí se mi tvůj sřízlivý a reálný pohled na věc. Je vidět, že to máš v hlavě za své léta srované. Takže zase souhlas...
Zajímalo by mě, jak má našlápnuta ta petice o vystoupení z EU a jaký jsou šance, že by lidi chtěli z EU ven i za cenu, že si trošku přitáhnou opasky...
Obávám se, že by zase vyhrálo pohodlí a že lidi jsou názoru: "Dělejte si co chcete, hlavně nás nechte být, nechte nám televizi a internet a budeme spokojení. Hlavně ať nemusíme zvedat zadek a něco řešit.".
I když musím uznat, že spousta lidí začíná chápat, že bez trošky aktivity se nic nezmění. Jen by se měla najít ta správná osoba, která dokáže a motivuje lidi zvednout ze židlí.
V německu je to asi stejné, možná i víc vyšpičkované. Jen se obávám, že je zvedne ze židlí zase nějakej šílenec jako před více než 70ti lety a bude opravdu "veselo".
H.
Hrabe_X napsal:
Zajímalo by mě, jak má našlápnuta ta petice o vystoupení z EU a jaký jsou šance, že by lidi chtěli z EU ven i za cenu, že si trošku přitáhnou opasky...
Obávám se, že by zase vyhrálo pohodlí a že lidi jsou názoru: "Dělejte si co chcete, hlavně nás nechte být, nechte nám televizi a internet a budeme spokojení. Hlavně ať nemusíme zvedat zadek a něco řešit.".
I když musím uznat, že spousta lidí začíná chápat, že bez trošky aktivity se nic nezmění. Jen by se měla najít ta správná osoba, která dokáže a motivuje lidi zvednout ze židlí.
Absolútny súhlas, ale v tom sa asi všetci priklonime k Vlastimilovemu rčeni, že väčšina ľudi je aj tak ..... !
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Hrabe_X napsal:
Absolútny súhlas, ale v tom sa asi všetci priklonime k Vlastimilovemu rčeni, že väčšina ľudi je aj tak ..... !
Já myslím, že to není jen o pohodlnosti, i když i takových je spousta lidí. Ale myslím, že velká část lidí není prostě přesvědčena o užitečnosti vystoupení z EU i přesto, co za blbosti EU dělá. Vystoupení je zmiňováno v souvislosti s uprchlickou vlnou a kvótami, do té doby nebyli odpůrci více aktivní. Já myslím, že vystoupení by uprchlickou vlnu u nás nevyřešilo, protože a)tady zatím žádná není, když si uprchlíci usmyslí k nám nelegálně jít, dopadne to stejně s EU nebo bez, prostě bude záležet na tom, jak si hranice sami ochráníme. Navíc bychom si sice mohli dělat WC v restauracích jak bychom chtěli, ale co se týká ekonomiky, pak myslím, že by nám vystoupení uškodilo. A jakuž jsem někde psal, doufám, že s vyhrocováním situace nakonec i v EU zvítězí zdravý rozum a pak bude opět dobré být součástí většího celku. A k tomu "trošku utáhli opasky" - to je hodně laické a nikdo netušíme, o kolik dírek bychom si opasky museli utáhnout. Ale tohle mi říká má intuice a uznávám, že nemusím mít pravdu.
Osobně jsem spíš pro jakousi "občanskou" neposlušnost a ignorování nařízení, která by šla "za čáru". A kdyby se podařilo dosáhnout úzké spolupráce se zeměmi V4, pak by s tím EU nic nezmohla, protože jde o poměrně velkou východní část území EU, tvořící (s pobaltím) jakési nárazníkové pásmo mezi EU a Ruskem, ať už ve strategickém, tak ekonomicko-politickém významu. A v takové oblasti si EU nemůže dovolit ztratit vliv a kontrolu a je - podle mne - ze strany V4 celkem slušně vydíratelná. Ale opět - nemám patent na rozum a nemusím mít pravdu.
Ivan napsal:
Já myslel, že tenkrát to byli dobyvatelé nově objevených území. Pravda, má to společné rysy, např. na nových územích šířit vlastní náboženství...
Já myslel, že tenkrát to byli dobyvatelé nově objevených území s původním obyvatelstvem, ne pustého kontinentu. Pravda, má to společné rysy, např. na nových územích šířit vlastní náboženství...a dělat bor.el každopádně , paralela tady je zřejmá a migrace nekončí ani nevrcholí, ale začíná..
Upravil GSSG dne 25.09.2015 14:35
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň