Ivan napsal:
Jak funguje u Kevina spoušť? Je to klasický DAO jako u revolveru? U LCP zůstává po natažení a každém výstřelu úderník předepnutý, spoušť má sice stále dlouhou dráhu, ale cca do poloviny jde volně a teprve v závěru klade odpor, jak donatahuje úderník.
Malinko to mas popletene. DAO revolvery se samozrejme delaji, ale v minimalnim poctu a jen kapesnich. Jinak je skoro vse SA/DA, coz u vnejsiho kohoutu je vcelku logicke. Revolvery s DAO systemem mají toliko skryte bici kladivko, coz neni predepnuty udernik v pravem slova smyslu.
Máš pravdu, vím jak to funguje, zmínil jsem jen revolverovou DA část, protože to bylo v souvislosti s dotazem na pistole, které mají skrytý kohout a třeba u LCP jsem také četl, že je to DAO systém, což je pravda napůl, vlastně ani nevím, jestli má tahle modifikace s částečně předepnutým kohoutem speciální název...
Pistole jsou to dobre, ale koukni jeste kdyztak na tyto subkompakty
Taurus 738TCP, SW bodyguard 380, sig p238, Seecamp 380, Ruger LCP, Kevin, Glock 26, 43 nebo nasi Rami. Vetsinou jsou v 9 mm nebo 380 AUTO
Hrabe_X napsal:
Mě z malých prskaček docela hodně zaujala Kahr MK9, případně PM9.
Je to v Lugeru a na současnou produkci pějou opravdu mraky chvály. Má někdo osobní zkušenost? Je to celkem za peníze....
Jarda 900 napsal:
Taurus 738TCP, SW bodyguard 380, sig p238, Seecamp 380, Ruger LCP, Kevin, Glock 26, 43 nebo nasi Rami. Vetsinou jsou v 9 mm nebo 380 AUTO
Hrabe_X napsal:
Je to v Lugeru a na současnou produkci pějou opravdu mraky chvály. Má někdo osobní zkušenost? Je to celkem za peníze....
Kahry jsou stejná třída, pokud beru ty co jsi zmínil v ráži 9 mm Luger. Já vím, zbraně se kupují spíš srdcem, ale mně by vadila hmotnost, to raději Glock 43, Ruger LC9s apod. I když nevím, proč píšu tyhle rozumový argumenty, když uvažuju, že vyměním tu nejlepší věc na skryté nošení, co jsem kdy měl, tedy Ruger LCP, za Colt Mustang, zbraň 2x dražší a o dost těžší jen proto, že se mi líbí, aniž bych k tomu našel jediný argument. Vlastně jeden jo - Colt je celokovový a když spadne, nerozbije se:-).
Jarda 900 napsal:
Jinak na obranu kolem domu je ideální toto. Po pár výstřelech bude klid
S tím se snad ani nedá vystřelit "pár" výstřelů, dotkneš se spouště a metr pásu je pryč...
Jak jsi tak pěkně napsal "...na obranu domu..." a viděl jsem tu fotku, kde svazek hlavní míří vzhůru, hned se mi vybavilo, jak na nás útočí ptáci jako v tom Hitchcockově hororu. A já sedím na dvorku s touhle hračkou, pokuřuju, ptáci už zlikvidovali půl vesnice ale já jsem v klidu... :-).
Ivan napsal:
uvažuju, že vyměním tu nejlepší věc na skryté nošení, co jsem kdy měl, tedy Ruger LCP, za Colt Mustang, zbraň 2x dražší a o dost těžší jen proto, že se mi líbí, aniž bych k tomu našel jediný argument. Vlastně jeden jo - Colt je celokovový a když spadne, nerozbije se:-).
Když pistole spadne a rozbije se, je asi něco špatně.
Jinak koukni na tohle video s Coltem Mustang...
Osobně mám rád testy zbraní od tohodle dědy. Takovej správnej veterán, kterej testuje vše co střílí a nekecá u toho o kravinách. Docela vychválil i českou CZ a najdeš u něj předváděčku ledasčeho.
YouTube Video H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
G 43 pánové vážně ne, to už je vyloženě spotřebák. Mnohem lepší je G26. Střílel jsem z obou.
Ivan napsal:
Jarda 900 napsal:
Hrabe_X napsal:
Kahry jsou stejná třída, pokud beru ty co jsi zmínil v ráži 9 mm Luger. Já vím, zbraně se kupují spíš srdcem, ale mně by vadila hmotnost, to raději Glock 43, Ruger LC9s apod. I když nevím, proč píšu tyhle rozumový argumenty, když uvažuju, že vyměním tu nejlepší věc na skryté nošení, co jsem kdy měl, tedy Ruger LCP, za Colt Mustang, zbraň 2x dražší a o dost těžší jen proto, že se mi líbí, aniž bych k tomu našel jediný argument. Vlastně jeden jo - Colt je celokovový a když spadne, nerozbije se:-).
Kvalita provedeni neni uz GLOCKOVSKA. jde o vnitrni zpracovani, pocit ze strelby a hlavne to uz neni pistole kvalitativne delana na vystrileni 40 tisic naboju.( jine ulozeni cepu atd. Nejde o muj subjektivni pocit. Ale mam s cim porovnavat G 21, 17, 19, 26. G 26 je opravdu uz o necem jinem. Sice je o neco hmatnejsi, ale je to stale kvalita Glock. Ja nejsem Glockar a ani je nehanim. Myslim, ze jsou to jednoduche kvalitni pistole. Ja na ne jen nemam ruku, kdybych ji mel. Tak ho na 99% mam uz doma.
Ivan napsal:
kejda - pardon, myslel jsem, jestli někdo pozná, co je to za zbraň, včetně značky a typu...
Tak to pak jo. Ale jestli to někdo pozná, kup mu bombonieru to je brokárna?
Upravil kejda dne 22.10.2016 22:59
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10