To jsem jen tak seděl s nohama na stole a koukal na svíčku a v pozadí stromek, napadlo mne jak se fotí svíčka, vzal jsem RX100 a párkrát s různými hodnotami cvaknul. Pak mne napadl starý odznak tak jsem ho tam bez rozmyslu zapíchnul. Na jedné fotce je víc vidět, ale je vidět i místnost, tak jsem to zatím dál neřešil... Chvíli jsem zkoušel samotný odznak nějak zesvětlit v Zoneru, ale jak to moc neumím, vždycky mi vyšel sice světlý, ale šedý nebo hnusně nepřirozený. Neúspěch, ale hraju si:-).
To jsem Marku udělal, kroužek kolem znaku se povedl. Ale pak jsem ty úpravy dělal asi blbě, vždycky mi ze znaku vyšel světlý, ale nevýrazný blivajz, popř. výrazný, ale stříkaly z toho ty sw úpravy, nebylo to přirozené. Zkusím ještě jednou...
Mám tu Canon 70-200/2.8, takže si hraju a rovnou zkouším i nové věci v postprodukci. Asi to není úplně špatný, ale EXIF radši zveřejňovat nebudu, udělal jsem tam šílený kraviny...
Hmm, musím se asi zahrabat do Zoneru, tu prostřední jsem fotil já, ale upravila Drákula... Nějak na ty úpravy asi nemám trpělivost nebo oči. Okno jsem fotil taky já, jediné okno v baráku, kde se svítilo a navíc dost intenzivně. Už se stmívalo, ale vyfotil jsem to a doma jen zdůraznil světlo a zbytek převedl do čb, ten barák stejně jiné barvy neměl. Přišlo mi to trochu "tajemné" - to není nikdo jiný doma? A proč zrovna tihle takhle moc svítí? A začal jsem si představovat, co se tam děje... Ale to byla rychlá úprava. Když jsem se ptal Dáši, jak upravila tu s kostelem, tak ani pořádně nevěděla, jen že vpravo vymazala kus dopravní značky:-).
Mimochodem, nepřijde Vám, že se ten barák rozšiřuje? A přitom ne, rovnal jsem ho (no, desetinky jsem neměřil). Optický klam, fotky je třeba asi rovnat podle pocitu a ne skutečnosti...:-)
Ivan přiložený následující obrázek:
Je to z Rovenska, foceno levným, mizerným kompaktem, jehož přednost je jen v odolnosti.
Marku, vyretušoval jsi to dobře, ale ten elektrický sloup (je vidět na druhé fotce) byl jinde a zakrýval dveře do domu + branku, to Drákula "vyráběla" celé znovu. Tenhle sloupek byl něco jiného, na druhé fotce je vidět vzadu za rohem domu, už v zahradě hned za plotem:-).
Upravil Ivan dne 15.01.2015 10:35
Ivan napsal:
Je to z Rovenska, foceno levným, mizerným kompaktem, jehož přednost je jen v odolnosti.
Marku, vyretušoval jsi to dobře, ale ten elektrický sloup (je vidět na druhé fotce) byl jinde a zakrýval dveře do domu + branku, to Drákula "vyráběla" celé znovu. Tenhle sloupek byl něco jiného, na druhé fotce je vidět vzadu za rohem domu, už v zahradě hned za plotem:-).
Kdy je to focené, rok? Koukám že se neobtěžovali zachovat ty bílé ornamenty na domě a jsou přemalované. Nebo to je taky vyretušované
Upravil Pitbull dne 15.01.2015 10:49