vevis napsal:
Aktualni zpravy,netusim nakolik presne ale nejsou moc dobre.Bohumiluv organismus udajne nechce prijmout novi jicen,ktery mu lekari vytvorili ze zaludku.Udajne se s tim doktori jeste nesetkali.Takze to bude slozite a nadlouho.
Proc to pisu.Milda km byl navstivit bohumilova 18leteho syna,ktery je ted na vsechno sam.A neni to nic veseleho.Bohumil s touto situaci vubec nepocital a kluk mel penize pouze na 14dni.Dale neni nijak vyreseno inkaso atd.Zatim si Michal(syn)pujcil penize od nejakeho kamarada.Milda km,ktery Michala zna se nabidl,ze Michalovi nakoupi nejake jidlo a pomuze mu dat dokupy a poplatit slozenky.Proto mu dnes poslu z nasi sbirky 5000kc a dal se uvidi.Protoze to nejsou moje penize,tak povazuji za povinnost to sem napsat,ale myslim ze budete souhlasit.
Syn má za mnou přijít na prodejnu tak se domluvím jak to přesně uděláme a dám vědět.
Medik napsal:
Poptal bych se, kolik potřebuje na základní provoz (složenky) a poslal bych mu to každej měsíc. Pokud by to bylo 5000,- mělo by mu to vydržet na půl roku. Je to mladej kluk a v průseru, ale pořád mladej a může ho někdo o to obrat. Volil bych menší obnos v pravidelné dávce. Pokud to je Vevis v tvých možnostech a pokud by to tak vyhovovalo.
Ale tu základní injekci prostě pošli. Kdo rychle dává, 2x dává. akonec, je to aby to Bohumilovi udělalo radost a dost pochybuji, že by byl nasr... že kluk přežil.
Souhlasím s Medikem, byla by to vlastně BMWGS obdoba Dobrých Andělů od Novy. A navíc by na ten účet pořád mohli lidi přispívat.
medik mi to vzal z klávesnice
1. polilo mě horko, co jsem četl od Vevise, to nemám rád takové zpr.
2. asi nebude problém s penězma a jejich rozumným převodem/přesunem/přídělem, ale tady to asi bude i o pomoci/zorientování se ve všech těch věcech co se platí/neplatí/nakupují/zajišťují chod domácnosti apod.. Situaci neznám, nevím jak příbuzní, ale myslím, že 18tiletý klub bude s něčím potřebovat poradit/pomoc (nechci ho podceňovat) a měl by mít možnost se na "někoho" obrátit, v koho měl/má jeho táta důvěru. Nemám na mysli rady na fóru, ale opravdu konkrétní řešení konkrétních situací škola/domácnost/ostatní a konkrétní člověk co už má třeba rodinu a je zodpovědný. Zároveň by tento zodpovědný kamárád mohl poslat i zakladní/hrubé info, jak byly finance použity. Bude se lepší realizovat bod 3.
3. co se stane, až peníze dojdou. Dovolím si předpokládat, že se s tím popasujeme podobně jako teď.
www.jantruhlar.cz
Od 1.10 měl nastupovat do práce , bohužel pro něj ve fabrice ještě místo nemají. Chodí na brigádu aby si něco vydělal , určitě to bude na inkaso a základní potřeby. V tom můžete mít důvěru.
Myslím, že na začátku byla psychická podpora pro Bohuše. Vybrali jsme víc než na model motorky. Proto bych klidně zbylou částku předal nějakému blízkému příbuznému ať z toho financuje nejnutnější výdaje domácnosti (jídlo, energie, apod.)
Věřím, že až se Bohuš syna zeptá, jak to jde doma, jestli mají co jíst a zaplatili složenky, tak se mu uleví když uslyší, že vše klape jak má a ať se tím nezatěžuje.
Proč držet peníze na olej do motorky, když je potřebuje teď.
Souhlas Michala znám taky osobně je to fajn normální kluk žádnej mladej jouda co utratí peníze za hlouposti a má pak přece nějakou školu životem od Bohumila takže mu můžete poslat peníze!
Jelikož Bohumila neznám a nikdy jsem ho ani osobně neviděl, tak jsem v první fázi finančně nepřispěl na pořízení, ''věci'' pro radost(zlepšení nálady)....
Každopádně pokud se jedná o aktuální situaci velice rád přispěji na další sbírku,která bude sloužit na řešení výše uvedené situace...
Myslím, že lidí jako Já se poté najde ještě dost...
za mě - ať mladej pošle naskenovaný složenky správci této sbírky (může to být za vše spojeno s Bohušovou domácností). Tyto se dají proplatit z vybraných peněz převodem z účtu a maldýmu dát výpis, aby byl v klidu, že se nikde nic nedluží.. Bude tak prokázáno použití peněz a to zcela transparentně na konrétní daný výdaj. Nicméně bych pokud se budou plati takovéto výdaje se spojil s rodinou, příbuznými.. Aby se zjistil řádný stav věci. Pochybuju, že je Bohuš sám pouze s mladým a všichni příbuzní nezaměstaní a čekají co vybere parta kamarádů?? To snad ne.. Včera večer mi zemřel strýc , dlouho nemocný, na žádné jeho kamarády se nespoléhám.. Musim pomoct sám s příbuznými.. Mám to lehký? nemám, musím si poradit..
Milda a Vevis .Zkuste kluka trochu zaškolit co a jak,ať se s Bohumilem nedostanou do nějakých finančních problémů.Když u bankéře dojdou peníze,tak my ostatní nějakou tu pomoc určitě zase pošleme.Hlavně,ať lékaři vítězně ukončí Bohumilův pobyt v nemocnici a ti dva,Bohumil a syn, jsou zase spolu doma.
Bohumile bojuj!!!!
Přesně tak, jak psali přede mnou jiní - ať pošle třeba jednou týdně složenky co potřebuje a "správce sbírky" to zaplatí převodem a pošle mu potvrzení (když ho bude chtít). Jestli neumí platit různé poplatky tak to bude pro něj určitě praktičtější a bude naprosto transparentní, co se platí. Jakmile stav "účtu" klesne, tak se zase určitě spojíme a "bohumilovo konto" navýšíme. Pár stovek můžeme každý asi postrádat pravidelně a v součtu to udělá hodně peněz a poslouží to dobrému účelu.
Taky by mě zajímalo, co další příbuzní nebo jak to má, že se o všechno stará jen ten syn. Možná by potřeboval i nějakou další pomoc a třeba nejen finanční apod.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nevim jestli je vhodne zde probirat rodinne pomery.Co vim,tak Bohumilova a zaroven Michalova matka od nich odesla asi pred 10 lety,s tim ze kluka nachala Bohumilovi a vic nemela zajem.Jak je to s jejimi rodici,tedy s babickou a dedou z matciny strany nevim.Bohumilova matka zije na druhe strane republiky,jak je na tom financne nevim.Co vim tak bohumil se o Michala staral poslednich asi 10 let sam.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Nevim jestli je vhodne zde probirat rodinne pomery.Co vim,tak Bohumilova a zaroven Michalova matka od nich odesla asi pred 10 lety,s tim ze kluka nachala Bohumilovi a vic nemela zajem.Jak je to s jejimi rodici,tedy s babickou a dedou z matciny strany nevim.Bohumilova matka zije na druhe strane republiky,jak je na tom financne nevim.Co vim tak bohumil se o Michala staral poslednich asi 10 let sam.
TomasTT napsal:
Přesně tak, jak psali přede mnou jiní - ať pošle třeba jednou týdně složenky co potřebuje a "správce sbírky" to zaplatí převodem a pošle mu potvrzení (když ho bude chtít). Jestli neumí platit různé poplatky tak to bude pro něj určitě praktičtější a bude naprosto transparentní, co se platí. Jakmile stav "účtu" klesne, tak se zase určitě spojíme a "bohumilovo konto" navýšíme. Pár stovek můžeme každý asi postrádat pravidelně a v součtu to udělá hodně peněz a poslouží to dobrému účelu.
Taky by mě zajímalo, co další příbuzní nebo jak to má, že se o všechno stará jen ten syn. Možná by potřeboval i nějakou další pomoc a třeba nejen finanční apod.
Tome on nemá ani účet. Peníze dejte přímo rodině , je to jen o zodpovědnosti a kopírování složenek . Já mu pomůžu sám rád po svém. Zkontaktujte ho a domluvte se.
Junior především potřebuje pomoci při získání peněz od sociálky, může mu pomoci někdo ,kdo se v tom vyzná. Promluvte s ním někdo z jeho okolí.
https://www.zonerama.com/rop1
TomasTT napsal:
Souhlas.
Možná ještě blbý návrh, ale nedá mi to: Zkusit pomoci zajistit - samozřejmě dle kvalifikace a představ - pracovní místo pro mladého v rámci regionu ????
Je nás tady přeci spousta napříč různými profesemi. Je to hodně o kontaktech.....
Upravil newman dne 30.09.2013 17:26
newman
Rád přispěji každý měsíc....
Souhlasím aby kluci kteří je znají rozhodli co jak a kdy.
Nemá smysl něco omezovat, když do toho nevidíme.
A vše tady probírat je nesmysl.