Marku, netuším jestli jsi někdy v Rovensku byl, ale tam nejde udělat fotka bez duše.... je to zvláštní místo, které má pro mne nepopsatelnou atmosféru.... technicky fotky udělat dobře neumím a ani to snad není mým cílem..... má mi spíš vybavit vzpomínku, náladu, přátele, co tam byli také.... a to tahle zrovna umí. Pokud tak působí i na někoho dalšího, o to lépe.... jinak přidávám tři další ze stejného místa a jiných časů.. bez úprav, z kompaktu a možná jedna i z mobilu kdy pojedem?
Marku, netuším jestli jsi někdy v Rovensku byl, ale tam nejde udělat fotka bez duše.... je to zvláštní místo, které má pro mne nepopsatelnou atmosféru.... technicky fotky udělat dobře neumím a ani to snad není mým cílem..... má mi spíš vybavit vzpomínku, náladu, přátele, co tam byli také.... a to tahle zrovna umí. Pokud tak působí i na někoho dalšího, o to lépe.... jinak přidávám další ze stejného místa a jiných časů.. bez úprav, z kompaktu a možná jedna i z mobilu kdy pojedem?
Drakulka přiložený následující obrázek:
"Kdy pojedeme?" To je výzva, neuděláme několikadenní fotoexpedici do českých vesnic v Rumunsku a neuděláme z toho třeba kalendář nebo fotoknihu o tamní přírodě a životě lidí v Banátu:-)?
Nerad bych rozpoutal nejaky flamewar, ale dospel jsem do stadia, kdy potrebuju/chci nejaky sw na upravu fotek. Doposud jsem na zakladni upravy pouzival letity Macromedia Fireworks, co dal? Koukal jsem na Zoner, Adobe Lightroom nebo Elements.. Da se rict, co je jednodussi na ovladani, nauceni.. Jde mi (zatim) o zakladni veci jako retuse, padajici baraky atd.. Diky za rady
Kombinace Lightroom a Photoshop Elements (okleštěná verze pro běžné uživatele ... ale 95% toho co normální člověk dělá to umí a navíc intuitivně...).
Jinak práce s Lightroomem je prostě boží... taková kouzla s barvami zoner prostě neumí.
Zoner jsem měl roky před tím a občas si ho zkusím... ale to co udělám v lightroomu za minutu bych neudělal v Zoneru za celý den... Opravdu kdo zkusí, už nechce jinak...
Upravil HonzaGS-SV dne 16.01.2015 10:23
@HonzaGS-SV: Na Lightroom jsem koukal na webu, poustel jsem si nejaka videa a prislo mi to celkem fajn.. akorat mi vysvetli, proc kombinace Lightroom a Elements?
Jinak diky za postrehy, stahnu dema jak od Zoneru tak Adobe a zkusim se s tim poprat..
FoxHunter napsal:
@HonzaGS-SV: Na Lightroom jsem koukal na webu, poustel jsem si nejaka videa a prislo mi to celkem fajn.. akorat mi vysvetli, proc kombinace Lightroom a Elements?
Jinak diky za postrehy, stahnu dema jak od Zoneru tak Adobe a zkusim se s tim poprat..
v Lightroomu upravuješ digitální negativ, PS Elements je očesaný PS pro základní úpravy fotek - např umazání, dokreslení, změna kompozice fotky, ořez atd...
Je to v balíčku za dobrou cenu, Elements je ve starší variantě 3 - 4 zdarma k některým Canon produktům zdarma, jinak teď už jen jako předplatné v Creative Cloudu
všude dobře, s kávou nejlíp