S těmi toky na video je to pravda. Používám ve foťáku SanDisk Extreme Pro a starší Ultra a datový tok odpovídá tomu, co je na nich napsaný. Potřebuju 15MB/s obě to zvládanou v pohodě. Panasonic (zlatá) má mít 20MB/s a nahrávání nezvládla. A přitom to je "originál" karta.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Mr GS napsal:
když jste to tak vytáhli,tak jsem si vzpomněl na zajímavou věc,která se mě děje vždycky( 3x ze 3) ,když od poslední aktualizace sw před cca 2. měsíci dojedu do Orl.Záhoří,tak se vždy vypne.Vždycky ještě než překročím hranice.Když ji pak zapnu na hranicích,dál funguje normálně,ale když jí zapnu ještě tam,tak se zase vypne
...asi nechce do Polska nebo co?
Tipnul bych to na nejakou chybu v mapovych podkladech, se kterou se Zumo nevyporada.
Podobnou vec mi min. rok delal muj letity streetpilot.. akorat ze se porad dokola restartoval.. zhruba do doby, nez jsem byl mimo urcitou oblast.
Mr GS napsal:
když jste to tak vytáhli,tak jsem si vzpomněl na zajímavou věc,která se mě děje vždycky( 3x ze 3) ,když od poslední aktualizace sw před cca 2. měsíci dojedu do Orl.Záhoří,tak se vždy vypne.Vždycky ještě než překročím hranice.Když ji pak zapnu na hranicích,dál funguje normálně,ale když jí zapnu ještě tam,tak se zase vypne
Myslím, že jde o špatný mapový šev. Kdysi dřív jsme našli v okolí Brna jedno místo, kde jsme to byli schopní s GPSkama nasimulovat všichni Bermudský trojúhelník hadra. Prostě se s tím nauč žít.
Miták
ALE - po poslední aktualizaci se mi dějí divné věci - pokud nechám spočítat trasu a pak si ji chci prohlídnout, vykreslí se pouze cca čtvrtina displeje, pak chvíli jakoby počítá a pak se Garmin vypne. Naštěstí jde znova zapnout a nemusím vyndávat baterku, ale je to nepříjemné - nedá se zkontrolovat trasa... Pokud jsem zkusil jen vyzoomovat tak, abych viděl celou trasu, tak to kleklo taky...
Nevím jestli to může být kartou, firmware, mapou... Nemáte někdo tip, co s tím udělat?
BMW GS = stroj na radost
Mno zkusil bych co píše Tomáš, zkontrolovat zda nemáš moc kontaktů na telefonu, moc písniček v jedné složce, a asi i celkově moc písniček... pak bych naformátoval kartu a natáhnul mapy znovu na kartu... případně pokud máš i jinou kartu zkusil bych to samé s ní... já právě šel do co nejmenší karty na kterou se mi vejde co potřebuji abych neriskoval případné komplikace... a hlavně tedy šel už do Sandisku u té malé karty byl rozdíl asi 20-30Kč ale hlavně nechci aby mě to někde na cestách 2000km od domova vypeklo...
Mr GS napsal:
Myslím, že jde o špatný mapový šev. Kdysi dřív jsme našli v okolí Brna jedno místo, kde jsme to byli schopní s GPSkama nasimulovat všichni Bermudský trojúhelník hadra. Prostě se s tím nauč žít.
Jo, to bejvalo a docela casto, ale update firmwaru nekdy pred asi rokem a pul to vyresil....
Mate to zaktualizovany?!
Maiali nel Fango!
HonzaGS-SV napsal:
Mno zkusil bych co píše Tomáš, zkontrolovat zda nemáš moc kontaktů na telefonu, moc písniček v jedné složce, a asi i celkově moc písniček... pak bych naformátoval kartu a natáhnul mapy znovu na kartu... případně pokud máš i jinou kartu zkusil bych to samé s ní... já právě šel do co nejmenší karty na kterou se mi vejde co potřebuji abych neriskoval případné komplikace... a hlavně tedy šel už do Sandisku u té malé karty byl rozdíl asi 20-30Kč ale hlavně nechci aby mě to někde na cestách 2000km od domova vypeklo...
Počet souborů ve složce - to by mohlo být ono... dělal jsem na nové kartě pořádek a tento požadavek jsem opomněl...
Díky
PS: Kingston jsem považoval za dobrou/prověřenou kvalitu - navíc jsem koupil to, co na krámě zrovna měli = poslední 2 karty 16 GB/class 10 - a SanDisk to holt nebyl...
BMW GS = stroj na radost
Mr GS napsal:
Jo, to bejvalo a docela casto, ale update firmwaru nekdy pred asi rokem a pul to vyresil....
Mate to zaktualizovany?!
Mně se tohle stávalo s Garminem 60CSx tak před pěti rokama, už jsem to dlouho nezažil.
Miták
Nene, software je v pořádku.
Řeším tyhle věci skoro denně, takže na 99% to bude buď poškozený MP3 soubor nebo zapomenutá velká fotka apod. Někdy to dělají i scany obalů alb které si lidi dávají do složek s hudbou a všelijaké soubory jiného typu než MP3, které tam bůhvíproč mají. To omezení počtu písniček v jednom adresáři je notoricky známá věc, takže bych to viděl na tento problém.
Fanánkovi jsme nedávno řešili problém, že mu navigace po hodině jízdy vždycky natvrdo spadla. Dělal to poškozený MP3 soubor (ale v PC šel normálně přehrát). On když vyjíždí tak si vždycky pustí nějakou sadu písniček a až to došlo k tomuhle souboru tak se to vypnulo úplně a pak to už ani nešlo nahodit. Musela se vyndat karta a bez ní to bylo OK, takže bylo jasný, že to dělá něco na té kartě. Jsou to věci občas....
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Právě pro to jsem na kartě uklízel - vyhazoval jsem všechny fotky obalů, soubory playlistů, texty a bůhví co ještě, co se k tomu občas přimíchá...
Na ty počty souborů jsem ale zapomněl a vím, že to tam určitě je - přidával jsem jednou dvojalbum a to má určitě přes padesát souborů a je to v jedné složce. Rozdělím to, slibuji...
Zkusím to ale zazoomovat bez karty a hned bude vidět, jestli tam je souvislost nebo ne, před tím to fakt asi nedělalo... Jenže jsem aktualizoval FW v zumu i mapy najednou s novou kartou, tak si nejsem jist, co ten bordel dělá.
BMW GS = stroj na radost
mám dotaz mám letos nové zumo s lifetime. Když v mapsource vytvořím trasu v CN 2012.4 a odešlu ji do zařízení tak mě zumo pokaždé napíše že trasy byly vytvořené v jiných mapových podkladech a přepočítá je. Přitom mám stejné mapy CN 2012.4 i v zumu. Proč se tak děje?
FYYFF
msko: divný, mám ty samé mapy a nedělá mi to.
Jak máš nastavené parametry routingu v Mapsource? Pokud tam máš něco jiného než standard (typicky tvoje rychlostní průměry) tak to přepočítává, to je jasný. To samé preference hlavní-vedlejší, to Zumo neumí a tak využije skryté pomocné body a podle nich to musí přepočítat, protože tu funkci Zumo neumí (na rozdíl třeba od GPSMAP)
TomasTT napsal:
msko: divný, mám ty samé mapy a nedělá mi to.
Jak máš nastavené parametry routingu v Mapsource? Pokud tam máš něco jiného než standard (typicky tvoje rychlostní průměry) tak to přepočítává, to je jasný. To samé preference hlavní-vedlejší, to Zumo neumí a tak využije skryté pomocné body a podle nich to musí přepočítat, protože tu funkci Zumo neumí (na rozdíl třeba od GPSMAP)
Máš mapu nahranou z lifetime současně s navigací? Ono to může být ve verzi 2012.4 ale třeba o pár týdnů starší release a vnitřní číslo bude jiný. Musel bych tu navigaci připojit a podívat se dovnitř mapsetu co to přesně je. Každopádně s mapou nahranou současně do PC i do GPS mi to nedělá.
To by nemělo vůbec vadit. 3D tam taky nemám. Zkus to. A nebo mi pošli tu trasu v gdb a já to zkusím se svojí navigací.
1) i po vyjmutí sd karty se trasa vykreslovala (v náhledu) velmi pomalu - resp. nevykreslila se vůbec - jenom jeden kvadrant, zumo sice nezmrzlo, ale déle jsem nevydržel čekat
takže další postup:
2) aktualizace FW v zumu - proběhlo, vše OK
FW 4.50
GPS 2.90
DSP 2.30
Text 2.30 (Česky TT-CZ)
Hlas 2.20 (česky)
Mount 0.00
3) aktualizace mapy NT 2013.10 - stažení OK
4) instalace přes Lifetime updater: celá evropa se nevejde...
5) instalace přes mapupdater - instalace všeho OK, ale po zapnutí není instalována žádná korektní mapa (Hláška Cannot authenticate maps), zřejmě se mapa nevešla (je tam jen soubor pro 3D)
6) Co s tím??? Rád bych tam měl celou evropu... Jak se znám, před cestou bych zapomněl nahrát zrovna ten kout, kam se chystám....
To se už celá evropa nevejde do Garmina nebo tam mám něčím plno?
Všešchny mapy (Atlas, adresy TOPO) a muziku mám na kartě, v zumu bych rád klidně jen české prostředí a české hlasy, 2-3 dopravní prostředky, POI (TT, kempy v Evropě plus standard od garmina) a NT mapu evropy
Co všechno můžu vyházet a pomůže to vůbec? Kolik zabere img soubopr kompletní instalace 2013.10?
BMW GS = stroj na radost
ne celá Evropa se už bohužel nevešla, už se nevešla 2012.40, i když v Zumu máš jen to nezbytně nutný, tak ani Mapupdater ani Lifetimeupdater to nenechá stáhnotu jako celou Evropu. Takže jediná šance je stáhnout nějakej region a pak smazat mapu (gmapprom.img) a v Mapinstallu si vybrat maximum co se vejde do Zuma a nainstalovat. Pak přejmenovat gmapsupp na gmapprom.
Takhle jsem to dělal u 2012.4, je to dost protivný a trvá to hrozně dlouho, ale holt nedá se. 2013.1 jsem si stáhnul jen tu rozšířenou střední + západní Evropu a kašlu na to.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?