Kam s ni chces jezdit? Otevrena je tak na skutra ne?? Nebo po meste jeste mozna. Ja bych si ji jinam nevzal,ale pravda par videi jsem videl kde meli otevrenou helmu.
Mel jsem ji kdysi na chopperu a fakt ne,nebral bych ji znova,max do toho mesta.
Chci s ní jezdit všude líbý se mi že nadzvedneš plexi a máš volný obličej.
Ale jsem úplný začátečník takže si nechám rád poradit.Motorku budu teprv kupovat ale potřebuji helmu abych mohl zkoušet nabízené kousky.
Muzes si koupit vyklapeci helmu, vyhody ze maš opravdu pri otevřeny volný oblličej, nevýhoda bude trochu váha a cena, nebo enduro helmu s plexy, coz je rozumny kompromis pro cestovani, je lehci, neprsi do ni jako do krosové s brýlemi. JET helmu na velkou motorku bych nedoporucoval, to je dobry fakt na skutra.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Jj na flexku integrálu ma cesťáky vyklápěčku,na cross a ostřejší endurka crosshelmu,na skutry a šlapačky otevřenou JETku ; pokud se vozíš i za chladnějších dnů či v zimě když to jde tak bys zaplakal nad omrzlým ciferníkem
sloon napsal:
Chci se zeptat jezdíte někdo v otevřené helmě?Chci si jí koupit ale spousta lidí mi jí rozmlouvají že je to nebezpečné.Díky za názory.
Ahoj, s přítelkyní máme Schubertky J1 - skútrová přilba s velkým plexi přes celý obličej a k tomu vyndávací spodní "drát", který po zandání do přilby je jako integrálka a chrání dolní čelist, ale s výhodou toho, že je velké plexi a volný obličej. Odjeli jsme takto Afriku (cca 14 000km) a bezproblémů. Je pravda, že Ježíšek se trochu prohnul, když nám přilby donesl, ale ten komfort přilby a kvalita a vůbec - nelitujeme vynaložených financí.
Také jsme to řešili a po vyzkoušení několika integrálek jsme usoudili, že ji mít nemůžeme - menší výhled, pocit dušení, blbě se do nich leze, nemůžeš pít za jízdy a tak.... Tak jsme hledali skútrovku s tím dolním "drátem" a našli jsme asi jen dva modely - Schuberth a ještě jeden, ale to už nevím, co to bylo za výrobce.
Ta vypadá dobře ale je to palba, tady je jedna multifunkční znáte ji někdo ta by se mi líbila jako takovej kompromis na couračky sundám bradu a když pojedu někam dál tak jí nasadím.
http://www.moto-helmy.cz/prilba-nolan-n43air-motorrad-n-com-c34.html
Upravil sloon dne 30.08.2011 18:52
sloon napsal:
Ta vypadá dobře ale je to palba, tady je jedna multifunkční znáte ji někdo ta by se mi líbila jako takovej kompromis na couračky sundám bradu a když pojedu někam dál tak jí nasadím.
sloon napsal:
Tady je odkaz na test helem v crashtestu od firmy shark http://sharp.dire...uk/node/33
Zde na foru tolik opěvovaná Schubrtka nevychází v testu nikterak dobře -zato zatracovaná Nolanka vyšla na výbornou co se bezpečnosti týká
jo jo taky som cakal od C2 viac muziky - povazoval som ju za jednu z top v dobe ked bola ako novinka, druhy krat by som za nu tie peniaze nedal
pritom nedostatky C2 su relativne drobnosti ale za tie prachy to malo byt zmaknute
zial pocuvam ze i C3 ma nedostatky
... avsak aj u prilieb si myslim ze je to vsetko subjektivne: co vadi mne nevadi druhemu
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Za mě je Schuberth C3 perfektní. Měl jsem i C2, ale C3 je o parník dál. O žádných velkých nedostatcích nevím. Pokud pominu cenu. Pořád někdo řeší, že mu do helmy teče, fouká.... Já jsem v pohodě a spokojený. První investice sice velká, ale už dvě sezóny plná spokojenost.
TAZY napsal:
Za mě je Schuberth C3 perfektní. Měl jsem i C2, ale C3 je o parník dál. O žádných velkých nedostatcích nevím. Pokud pominu cenu. Pořád někdo řeší, že mu do helmy teče, fouká.... Já jsem v pohodě a spokojený. První investice sice velká, ale už dvě sezóny plná spokojenost.
Jo tak to máš noprostou pravdu že si tady pořád někdo na něco stěžuje Já jen že z hlediska bezpečnosti podle tý firmy co to testovala jinak mi to je celkem egál.Trošku s toho vyplývá "Není všechno zlato co se třpití"
To jsem nikdy neříkal. Mám černou. Naštěstí jsem zatím její odolnost nezkoušel. Klep, klep, klep! Ale mě funguje dobře.
Jen pro porovnání. Četl jsem několik testů zimních pneumatik. Podle jednoho jsem koupil ty nejlepší a podle dvou ty nejhorší a podle dvou zlatý střed. Takže jsem dal na vlastní zkušenost a pocit.
Prostě nevěřím, že to není nějak ovlivněný. Já jsem s ní spokojený a problémy které mají jiní s jinou helmou já nemám. Proto jsem spokojen. Až se rozplácnu, asi budu problémy mít, protože možná nemám nejlepčí helmu na světě. Jen doufám, že to nenastane.
Mám Schubert C3, drahá ale dobrá. Testy netesty, má ji německá policie i voláci. Prošla jejich výběrem jako nejlepší, a tam žádné Ičko není. Prodejcem jsem byl upozorněn na ro, že kloub je v otevřeném stavu choulostivější, - takže zavírat.Navíc na mou šišku sedla nejlíp, rozhodně líp než na mou peněženku, ale hlavu mám jen jednu.
Mám C3 a spokojenost,jediné negativum je že se zavírá plexi odporem vzduchu i při nižších rychlostech ale vyřešil sem to podlepením páskou u ozubů; je ale fakt že za ty prachy co ta helma stojí mohli tuhle věc vyřešit líp.jo a ještě nejde vyměnit pinloc pokud se vám poškrabe,je lepený na silikon a ani v Geneze Zlín to neuměli vyměnit a v rámci záruky mi dali komplet nový plexi ale pozitiva stále převažují na d mouchami-a že sem už těch helem vyzkoušel ...
Ten pinlock vyndat jde. Plexi se polozi na rovnou plochu, je dobré si pod něj dát něco měkkého, aby se neposkrábalo. Dás si ho tak, ze tvori pismeno U a ptom ho skoro narovnas. Pinlock vezmi uprostred a zvedni ho. Oddeli se od plexi a je tvuj. Ty cudliky na stranach jsou na excentru. Da se tim seridit, jak moc je pinlock k hlavnimu plexi pritlaceny. Vyndavaji se tak, ze se vymacknou prstem smerem ven z plexi (zevnitr helmy ven). Pri blizsim prohlidnuti zjistis, ze jsou to excentry. Zase se namacknou zpet v pozadovane poloze, plexi se hodne narovna a pinlock se tam vrati zpet. To jde trochu hur. Dobre je, kdyz ti to nekdo podrzi roztazene. Plexi se da docela neuveritelne kroutit a roztahovat. Kdyz mi to ukazovali poprve, mel jsem husi kuzi.