klapoun napsal:
Rozejít se s pojišťovnou je rychlejší, než cikánskej rozvod - napíšeš smlouvu o prodeji se sousedem a doneseš na pojišťovnu, že to jdeš odhlásit. Musí smlouvu uzavřít, vrátit peníze a pojišťuješ jinde. Ověřeno - jen myslím napsali dopis, že si to jako prověří a jestli ne tak bububu. Co ale naděláš, když ten soused na poslední chvíli cukne...
Není tomu tak u všech pojištoven,leckterý pojištovny už na to přišli a pojistku ti zruší na základě kopie velkého TP-který je již v polopřevodu na nového majitele...
Tak to bych s nima vyběhl zase já. Jestliže moto nebo auto prodám, tak můj právní vztah k věci zaniká a vzniká nový s novým majitelem. Já navíc nedopustím, aby někdo jezdil na moji pojistku, protože když bude nějaká škodní událost s novým majitelem, tak já příjjdu o bonusy. Důležité je nenechat se okecat a někam zatlačit. Když jednáte s příslušníky PČR, tak se taky ve většině případů hádáte až do konce, tak to zkuste aplikovat i zde. Jinak já takhle "přepojišťuji" auto skoro každý rok a nikdy jsem neměl problém..
umím zařídit 180 minut + 200sms + neomezené volání ( třeba i 1000 čísel ) za 234 Kč měsíčně
Zázrak se nekonal. Pokud se neozvali když jsme tam ještě byli, tak je jasný, že jim nešlo o výkupný, ale o motorky. Já jsem ještě ten rok pořídil jinou 1150, vloni jsme projeli bejvalou Jugoslávii a nic se nám neztratilo. Leto to bude Rumunsko. No a kámoš co tam nechal Intrudra, tak ten se posunul na 650GS. To je asi dobrá zpráva.
Teď jsem si vzpoměl, že mám ještě papíry v depozitu. Budu to muset zrušit a tím ta věc bude uzavřená.
Ale...
Kolko pitaju za 1200GS v CZ za havarijne poistenie mne povedali ze 1800.-€ s 5% spoluucastou z ceny 14000€ to ich mozem z vysoka...
ja cca 14000 czk/rok je rozumna cena. tj. asi tak pulka.
kooperativa.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Eman_ napsal:
Edy- a jeste mas vsugerovano jako dalsi lidi,ze je ukrajina nej nej a nemuze se tam nic stat?
Nakonec bud rad,ze to byla motorka,horsi by bylo,kdyby nekomu urizli hlavu a nebo se vubec nenasel....
Pojistka od Kooperetivy pro letosni rok na dvouvacce - 11200kc havarka na cely roky,proti kradezi cely rok,pojisteni zavazadel do 30tis.....
To je ale hluboké nedorozumění, takovou představou jsem nikdy netrpěl. Tenkrát prostě na Ukrajinu přišla volba, tak jsme jeli. Myslím , že při dodržení určitých zásad je to tam bezpečný jen o trochu míň než jinde. Je pravda, že tenkrát jsme si to trochu způsobily sami. Spali jsme dvakrát na stejným místě, spolehli jsme se na zamčenej dvorek u známího, nepoužily jsme všichni řetězy... No a oni toho jen dobře využily. Druhá věc byla, že policajti uržitě věděli, kde motorky jsou. Zájem byl je prostě nevidat, tak je nevidali. Neznamená to ale, že když je jedno špatný, že je všechno špatný.
Prostě kdyby padla na Ukrajinu znovu volba, tak bych se tomu nebránil. Jen bysme byli daleko opatrnější.