rozaj napsal:
Ahoj, mám Dakara 2004, 180 cm a krk jak Tyson se starým plexi...
Nejlíp mně vychází tyto 3 plexi:
1. http://bmw-trade.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=11_228&products_id=632
2. http://www.ermax.cz/f-650-gs-20002008-plexi-turisticke-15-cm-montazni-sada-c-5417_5419.html
3. http://www.motoshopuzeda.cz/product/plexi-na-moto-bmw-f-650-gs-04-07-1220/
U toho Wunderlich ERGO je ale poznámka : "s originálmi chrániči rukou", který nemám (mám Acerbis). Vadí to nějak?
Byli jste na tom podobně a vyřešili to? Prosím, poraďte kluci.
Díky
Nevím, jak ti to půjde s těma Acerbisama. Já mám origo BMW a k tomu nástavce TT a zamykám řídítka tak, že je to nadoraz a kryty rukou se tomu lehce poddají. Jo a ještě dobý říct, že tam mám zvýšení řídítek a řídítka jsou duralový. Takže je to celý trošku výš a širší, než originál. Chce to zkusit.
Já měřím taky 192cm,mám zvýšený řídítka a sedlo, takže origo plexi je nepoužitelný, pokud je namontovaný tak, jak v originále je. Fučelo mi přímo do huby a zvýšený řídítka nešli do krajních poloh. TAKŽE.....jsem vyrobil takový trochu pankový, ale pro mě funkční řešení(mám dojem, že snad TOLI něco takovýho kdysi vyráběl-už si nepamatuju,ale někde jsem to četl). Koupil jsem 4ks šroubů délky 80mm a 20cm gumový silnostěný hadice(vnější průměr asi 15mm). Plexi jsem odmontoval, původní šrouby nahradil dlouhejma a z hadice jsem nařezal vymezovací trubice.Spodní dlouhý 30mm a horní 50mm. Tudle hrůzu jsem namontoval na kapličku a se šroubovákem v kapse jsem vyrazil za město štelovat. Metodou pokus omyl v utahování a povolování šroubů jsem dosáhl nastavení origo plexi tak, že na mě nefouká a funguje to skvěle. Milovníci estetiky a prodejci originálních fabrických řešení mě asi ukamenují, ale stálo to cca 150Kč a hodinu práce a není to tak šílený jak to popisuju
BMW F 650 GS Dakar 2004 dvousvíce
rozaj napsal:
Ahoj, mám Dakara 2004, 180 cm a krk jak Tyson se starým plexi...
Nejlíp mně vychází tyto 3 plexi:
1. http://bmw-trade.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=11_228&products_id=632
2. http://www.ermax.cz/f-650-gs-20002008-plexi-turisticke-15-cm-montazni-sada-c-5417_5419.html
3. http://www.motoshopuzeda.cz/product/plexi-na-moto-bmw-f-650-gs-04-07-1220/
U toho Wunderlich ERGO je ale poznámka : "s originálmi chrániči rukou", který nemám (mám Acerbis). Vadí to nějak?
Byli jste na tom podobně a vyřešili to? Prosím, poraďte kluci.
Díky
hele, mám to Ergo 467mm, originál řidítka a Barkbusters chrániče rukou s jejich zvýšením řidítek a pohoda, nic nezavazelo nenaráželo, ale teď mám jiná řidítka, pač jsem sebou trocha sekl a origoše ohl a nyní mi naráží chrániče do budíků... a zamčít řidítka, to je stylem zatlačit na budíky a honem zamčít... ale dřív to bylo v pohodě...
Jezdím tak, jak umím...
Hanser napsal:
Já měřím taky 192cm,mám zvýšený řídítka a sedlo, takže origo plexi je nepoužitelný, pokud je namontovaný tak, jak v originále je. Fučelo mi přímo do huby a zvýšený řídítka nešli do krajních poloh. TAKŽE.....jsem vyrobil takový trochu pankový, ale pro mě funkční řešení(mám dojem, že snad TOLI něco takovýho kdysi vyráběl-už si nepamatuju,ale někde jsem to četl). Koupil jsem 4ks šroubů délky 80mm a 20cm gumový silnostěný hadice(vnější průměr asi 15mm). Plexi jsem odmontoval, původní šrouby nahradil dlouhejma a z hadice jsem nařezal vymezovací trubice.Spodní dlouhý 30mm a horní 50mm. Tudle hrůzu jsem namontoval na kapličku a se šroubovákem v kapse jsem vyrazil za město štelovat. Metodou pokus omyl v utahování a povolování šroubů jsem dosáhl nastavení origo plexi tak, že na mě nefouká a funguje to skvěle. Milovníci estetiky a prodejci originálních fabrických řešení mě asi ukamenují, ale stálo to cca 150Kč a hodinu práce a není to tak šílený jak to popisuju
Hanser napsal:
hoď sem fotku jak ten punk vypadá
Taky by mě celkem zajímalo, jak to vypadá v reálu. Uvažoval jsem o něčem podobným...
F 650 GS *2002
ja som tiez medzi plexi givi a povodny strieborny stit vlozil ako podlozky odrezane valceky z gumovej vinarskej zatky + dlhsie sroby.
chranice pacok mam barkbuster ktore su v sade so zvysenin riaditok. trosku sa to pri plnom rajde dotyka ale zamknut ide v pohode.
Upravil t0mas dne 23.05.2012 19:25
t0mas napsal:
ja som tiez medzi plexi givi a povodny strieborny stit vlozil ako podlozky odrezane valceky z gumovej vinarskej zatky + dlhsie sroby.
chranice pacok mam barkbuster ktore su v sade so zvysenin riaditok. trosku sa to pri plnom rajde dotyka ale zamknut ide v pohode.
Nemáš náhodou nějakou detailnější fotku, jak silný podložky jsi tam dal? Když jsem se o něco podobnýho pokoušel, při silnější podložce mi neseděly díry v plexi, zvětšovat se mi ty díry nechce.
já mám plexu z toho druhýho odkazu... tu 467mm vysoký... měřím 192cm a mám zvýšené sedlo... měl jsem původně dakarácký plexi a fučelo mě pod helmu jako prase a plexi helmě neustále plné hmyzu, teď mám konečně klid... to třetí nevím... ale dost se podobá tomu origoš dakaráckýmu... to mám doma pořád... kdyby někdo chtěl...
tak už jen pro upřesnění... dnes si D-A-G-R to dakarácký plexi odvezl, tudíž už není k mání... ať ti dobře slouží...
Jezdím tak, jak umím...
Also Leute, fotky zde. Jo a pod plexi vznikne prostor, kam se dá narvat třeba hadr. Teď to mám trochu sklopený k sobě, jinak to jde ještě znatelně víc do kolma.
Hanser přiložený následující obrázek:
Jakej je? Někdo kdysi psal, že se třese a drnčí. Vypadá totiž docela funkčně - dost kolmo.
Zdar,já jsem spokojenej a vůbec nedrnčí možná v terénu,ale
to asi každý..Ty origo plast. podložky pod šroubky, jsem nahradil
gumovejma a je to v poho..
Kdydy si měl cestu kol Kutný Hory,tak se stav a uvidíš..