Ano je to rok 2008, servis mě tedy nemine. Pokud by se jednalo o tlumič záběru, je možno jej nahradit, jak bylo tady výše psáno, myslím, že Czechi nabízel svojí výroby, ale nevím zda je to ještě aktuální. No uvidíme po návštěvě servisu.
R1200GS 08
Když se bude někdo nudit, mohl by jste vytáhnout kousek oleje z převodovky stříkačkou a podívat se pak do něj baterkou zda je tam takový jakoby kovový prach? JE to normální?
vytahoval jsem olej i z kardanu a je to tam taky. Nebo je to normální jev jak se třou o sebe kola že to je pak celé v oleji?
U mojí R1200GS, r.v. 2004, nájezd cca 67 tis. - při studeném motoru OK, po ohřátí začne být slyšet asi spojka. Při vymáčknutí to přestane, po puštění spojky někdy dál rachotí, někdy ne. Spojka zabírá normálně. Co to je?
Díky
Je potřeba to řešit. Ten, kdo to neřeší, tak jednoho pěkného dne dojezdí - vstupní hřídel se v lamele protočí a dál se nejede - https://tonda1200...CN1268.jpg
Taky může být vadné ložisko na vstupní hřídeli v převodovce - ale to je potom "hukot" neustále - ať při volnoběhu, tak při záběru. Ztichne pouze při vymáčknutí spojky.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Keď stisnem spojku hrka a keď ju vypnem nehrka je to dobré či zlé alebo naopak keď stisnem nehrka a keď ju vypnem hrka. Kedy je to ok a.je to závažný problém.do budúcnosti. Dik
Neřešil jsem a z Polska mě táhli... Najednou rachot a bylo jasný, že je spojka KO. Po rozborce zjištěno, že je komplet omletý tisícihran na spojkový lamele a v čudu zuby na hřídeli. Lamela 1.800,-, hřídel cca 6.500,-, simerink 500,-.
robozaho napsal:
Keď stisnem spojku hrka a keď ju vypnem nehrka je to dobré či zlé alebo naopak keď stisnem nehrka a keď ju vypnem hrka. Kedy je to ok a.je to závažný problém.do budúcnosti. Dik
Obojí je většinou problém Nicméně když vymáčkneš spojku a hrká/klepe, pustíš spojku a neklepe, tak to může být axiální vůle na klikové hřídeli. Otázkou je, jak je velká. Mně to takhle občas za tepla klepe a vůli mám uprostřed tolerance.
Změřit vůli > když je v normě tak asi nechat být, když mimo, tak nový motor.
Když je to naopak, tak to může být ojeté drážkování hřídele. Výměna vstupní hřídele.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Zdravím všetkých. Môže mi prosím niekto povedať ci je toto normálne? Motorka samozrejme klepe od prevodovky po stlačení spojky je kľud. YouTube Video
Upravil milan316 dne 06.02.2020 11:37