Zvedla se Vam spotreba oleje ted, v obdobi tech veder? Me to normalne bere do deci na tisic, ale ted v tech vedrech na dovci, kdyz ve slovinsku ukazoval teplomer teplotu vzduchu 37stupnu ve stinu a jizda z kopce a do kopce neustale 1,2,3 a brzdeni motorem tak se spotreba docela zvednula. Mate podobne zkusenosti?
Život v jedné stopě.
dedek2 napsal:
Zvedla se Vam spotreba oleje ted, v obdobi tech veder? Me to normalne bere do deci na tisic, ale ted v tech vedrech na dovci, kdyz ve slovinsku ukazoval teplomer teplotu vzduchu 37stupnu ve stinu a jizda z kopce a do kopce neustale 1,2,3 a brzdeni motorem tak se spotreba docela zvednula. Mate podobne zkusenosti?
Řekl bych, že je to uplně normální...pokud jezdím 1,2,3, tak mi to taky klidně sežere 0.3l/1000km...v ALB, když jsme jezdili to samé a v terénu 1,2, tak jsem za 4000km dolil 2l oleje... Normálně mi to žere tak 1-2dcl, ale jezdím ostřeji...
A v manuálu je psáno, že Ti to může vzít i 1l/100km
Upravil zetor dne 07.08.2013 10:06
dedek2 napsal:
Řekl bych, že je to uplně normální...pokud jezdím 1,2,3, tak mi to taky klidně sežere 0.3l/1000km...v ALB, když jsme jezdili to samé a v terénu 1,2, tak jsem za 4000km dolil 2l oleje... Normálně mi to žere tak 1-2dcl, ale jezdím ostřeji...
To by byl pěknej čoud
max 1l/1000km
Upravil milosch dne 07.08.2013 10:21
dedek2 napsal:
Jeli jsme teďko ve vedrech Alpy - přesun tam po dálnici, tempo 110-130, tam lítání přes průsmyky - 1,2, někdy i 3 a 4 a to v dosti ostrém tempu. Měl jsem trochu obavy ze spotřeby oleje před cestou, ale nakonec nebylo vůbec potřeba na cca 2500 km dolívat (dolil jsem až po návratu, po cestách jsme byli pořád mezi ryskama s tím, že na staru jsem měl plno).
Spotřeba oleje mi vychází někde 0,2-0,3l/1000 km, ale bylo znát, že viditelně ubýval jen při dálničních přesunech.
Upravil ficus dne 07.08.2013 20:30
jsem ponaučen a olej beru už sebou,jednou mě ho tam chybělo 1litr..a poznal jsem to tak že při vytočeni motoru a následně prudkého podřazování a ubrání plynu se z motoru linuli zvuky neslýchane takové jaako na suchopo dolití to přestalo..
ja teraz po ceste 6000km som dolial asi pol litra. normalna jazda. brzdim motorom kedy sa da
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
No nevím jestli je to zvýšenými teplotami, ale jak tu někdo psal o brzdění motorem, tak myslím, že na spotřebu to vliv mít bude, alespoň u mě, když jsme se pár dní zpátky potulovali po horách, olej zmizel více než obvykle...