samozřejmě zkusím, ale to jenom cvičně, za mokra na prázdné přímé silnici, for sichr, že (pořád ještě) funguje.
ja treba krizove brzdeni.. pokud si vzpomenu... trenuju pomerne casto.. ruzne povrchy.
Jinak... ZE TY NEMAS TRVALE PRST NA BRZDOVE PACCE
Správně tušíš, TRVALE NEMÁM.
Na motorce jezdím vyloženě na pohodu - kochačka, klídek.
Takže "defaultní" poloha jsou ruce na heftech.
Jinak ale dva prsty na páčku přední brzdy pokládám preventivně jenom když hrozí větší nebezpečí odjinud - hlavně když se po hlavní blížím k méně přehledné křižovatce (občas některý motorista "zapomene" dát přednost).
A druhý typický případ je za šera nebo za tmy při jízdě po silnici hraničící těsně s lesem nebo se vzrostlým obilím či kukuřicí (zvýšené riziko srážky se zvěří).
brtnik napsal:
Tak po dnesni jizde jsem zjistil, ze R-ku bych tu absenci ABS i toleroval ale stejne si ho nekoupim, ma pro me nejaky jiny nevyhody co se mi nelibi.
Takze zustanu u BMW a mozna spis prikoupim neco na blbnuti,mam na to ted pres zimu dost casu,ale spis by to bylo neco levnejsiho, abych se o to nemusel bat,ze to rozbiju.
Zajimavy jak se ty nazory casem meni....dneska mi pristalo v garazi novy R-ko a mam z nej radost jako malej kluk
brtnik napsal:
Tak po dnesni jizde jsem zjistil, ze R-ku bych tu absenci ABS i toleroval ale stejne si ho nekoupim, ma pro me nejaky jiny nevyhody co se mi nelibi.
Takze zustanu u BMW a mozna spis prikoupim neco na blbnuti,mam na to ted pres zimu dost casu,ale spis by to bylo neco levnejsiho, abych se o to nemusel bat,ze to rozbiju.
Zajimavy jak se ty nazory casem meni....dneska mi pristalo v garazi novy R-ko a mam z nej radost jako malej kluk
Gratulace!
A naši předkové říkali: Odříkanýho chleba největší krajíc... __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
brtnik napsal:
sice nechapu, ale taky gratuluju
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Taky tomu moc nerozumim... ale beru to tak,ze jsem tentokrat kupoval srdcem a ne rozumem Nejak se mi to v hlave rozlezelo,jak se mi na tom jelo,ty drobnosti se vychytaj a bude fajn. Minimalne funfaktor tomu uprit nelze
tak tomuhle taky rozumím, mě v garáži taky jedno R přistálo, no a mám z něj taky docela radost.
Jsem vděčný za dvě kola s vrtulí, ale teď si švihnu oranžovou.