Já si nemyslím, že je to kvůli chatařům :-). Obecně je u nás problém s výchovou mládeže. A to dlouhodobě a ve všech odvětvích. Když si to vztáhnu na to, co je mi nejblíž (volejbal), tak vidím, jak pomalu se všechno dává do pohybu. Systém škol, soutěží, finanční a materiální podpory, vzdělávání trenérů, nábory mládeže, sportovní výběrové třídy. To všechno je vlastně u nás zase na začátku. A to mluvím o sportu, kde ti stačí jedny slušný boty a triko s kraťasama.
A teď si to vztáhněte na sport, kde potřebuješ motorku, každou chvíli novou výstroj a spoustu spotřebáku. Na to se peníze shánějí ještě hůř. Takže nedochází k hledání a vychovávání talentů, ale k tomu, že trénuje ten, kdo na to buď má, anebo jsou jeho rodiče odhodláni v tom utopit spoustu peněz, protože to milují.
A tam to začíná. No a okud se tohle nezmění, tak ani do budoucna tu moc pozitivních změn nebude.
Možná by mohl k tomu něco napsat někdo, kdo o tom ví přímo u motorsportu víc.
Co se týče Dakaru. Jsem zklamán, že odpustili jezdcům zapadnutí v bahně. Ullevalseter je sice můj velký oblíbenec, ale to k tomu patří. Není to jako když spadnul z převisu Sainz. A pak říkat, že to nebylo v roadbooku. Vždyť jsou to tak zkušení jezdci, že to museli vidět. A když ne, tak to prostě k tomu patří.
Odecteni zapadnuti do bahna je zvlast u takovyhoto typu souteze dost ujety... Navic nebyt jednim z postizenych Cyril, pochybuju ze by se tim nekdo zabyval
Ani tu anulaci cely predchozi etapy kvuli snehu moc nechapu, moc ho tam nebylo... Nejde preci o to mit takovy, nebo makovy rychlostni prumer. Jde o to, kdo se s nastrahama trati vyporada nejlip. Strucne receno - da se v tom jet = da se v tom zavodit. Trat je extremni, tak hrozi extremni podminky. A jestli v nich nekdo bude mit stesti a jiny smulu, v pristi etape to muze byt naopak, v tom je snad to hlavni kouzlo!
Zacina to vypadat, ze se co nevidet dockame taky zruseni pulky 24h Le Mans kvuli tme....
Upravil morabo dne 10.01.2012 13:27
Maiali nel Fango!
neřek bych že problém jsou peníze, ale kde jezdit a trénovat.
na to, abych dítěti kopupil motorku mám, ale vozit ho 100 km na trénink odmítám.
a že za to nemůžou chataři, zbraslav - zavřeno, rušilo to lidi z novejch baráků, radotín, zavřeno, je tam skládka, mirošovice - rušilo to chataře, pidi trať u kostelce - ruší tak chataře na příjezdový cestě, že to asi zrušej taky
milan enduroskola napsal:
neřek bych že problém jsou peníze, ale kde jezdit a trénovat.
na to, abych dítěti kopupil motorku mám, ale vozit ho 100 km na trénink odmítám.
a že za to nemůžou chataři, zbraslav - zavřeno, rušilo to lidi z novejch baráků, radotín, zavřeno, je tam skládka, mirošovice - rušilo to chataře, pidi trať u kostelce - ruší tak chataře na příjezdový cestě, že to asi zrušej taky
kde jezdíte enduroškolu ?? nebude s tím problém ??
všude dobře.....doma GSA
Problém s tím včerejškem byl v tom okamžiku, kdy dalším jezdcům, kteří k tomu místu přijížděli, začali organizátoři ukazovat kudy to objet, aby tam nezapadli. A to je problém, protože ty první nechali zapadnout (nebo si tu situaci vyřešit - viz Coma, Rodrigues a další) a dalším ukázali včas kde uhnout. Takže to OK není a nějak to řešit museli ale Despres a další do toho vletěli, Coma a další jeli líp a nevletěli do toho ale stejně některým čas odečetli a těm, kteří jeli chytře, neodečetli. Moc spravedlivý mi to nepřijde.
To ale už asi nikdo neřeší, zejména když jak Coma tak Despres jsou víceméně ve stejném týmu. Ale co se řeší, je evidentně sobecký chování Cyrila, který si nechal pomoct od Goncalvese a i když ten ho pak prosil aby mu pomohl, Cyril na to šlápnul a odjel..
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Despres je můj soukromý favorit, ale jestli to fakt bylo tak, jak to vypadalo (že mu Goncalves pomohl a on se něj vybod), tak je to mamlas. Otázka je, jestli se na tom, při tahání jeho motorky, nedohodli...? Ještě by mě zajímalo, jak mohli organizátoři nevědět o takovéhle "šlamastyce" na trase? To bahno, řekl bych, tam muselo už nějaký den být...?
K tomu bahnu. Videl jsem dohadovani Ullevalsetera s jinym jezdcem, ktery se rozciloval, jak to ze to nebylo v roadboku. Ten odpovidal, ze to asi bylo cerstvy a nevypadal, ze by ho to nejak rozhodilo. A k Cyrilkovi - podle toho, jak bezmocne rozhodil Goncalves rukama, kdyz pan bozsky sednul na motorku a odjel, to na zadnou dohodu nevypadalo. Nechapu ani, proc by se meli dohadovat, Goncalves jede na Husquarne, ne? Mozna mu frantik slibil za pomoc podepsanou fotku....
frantisek napsal:
K tomu bahnu. Videl jsem dohadovani Ullevalsetera s jinym jezdcem, ktery se rozciloval, jak to ze to nebylo v roadboku. Ten odpovidal, ze to asi bylo cerstvy a nevypadal, ze by ho to nejak rozhodilo. A k Cyrilkovi - podle toho, jak bezmocne rozhodil Goncalves rukama, kdyz pan bozsky sednul na motorku a odjel, to na zadnou dohodu nevypadalo. Nechapu ani, proc by se meli dohadovat, Goncalves jede na Husquarne, ne? Mozna mu frantik slibil za pomoc podepsanou fotku....
Jojo, vypadalo to, jako že si nechal vytáhnout od Goncalvese motorku a odjel... Chápu, že jsou to závodníci a honí vteřinky, ale tohle se přece nedělá. Hodně tím u mě Despres klesnul
Mě se líbilo jak to řekl ten s tím zapadnutým. Že se ukáže charakter každého když má pomoct. Je to ale těžké. Ta špička jsou profesionálně najmutí jezdci a ti jsou placeni za ježdění a né pomáhání. Co k tomu víc říct.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Mě se líbilo jak to řekl ten s tím zapadnutým. Že se ukáže charakter každého když má pomoct. Je to ale těžké. Ta špička jsou profesionálně najmutí jezdci a ti jsou placeni za ježdění a né pomáhání. Co k tomu víc říct.
....toho buze.anta jednoznačne vyhodiť z preteku alebo mu za nešportové správanie napariť nejakých 10 hodín penalizáciu......"dakar" už dávno nie je o športe a nejakých tradíciach. To, čo sa deje na poslednom ročníku mi pripadá ako keby bolo vopred dohodnuté, kto vyhrá ( pokiaľ mu nezlyha technika takým spôsobom, že ani "drobná" úprava alebo zmena pravidiel počas súťaže mu už nepomôže ) Do p..e aj s takým "dakarom" Velebnosti, du blejt
Glock-plastik fantastik :-)
jencekgs napsal:
....toho buze.anta jednoznačne vyhodiť z preteku alebo mu za nešportové správanie napariť nejakých 10 hodín penalizáciu......"dakar" už dávno nie je o športe a nejakých tradíciach. To, čo sa deje na poslednom ročníku mi pripadá ako keby bolo vopred dohodnuté, kto vyhrá ( pokiaľ mu nezlyha technika takým spôsobom, že ani "drobná" úprava alebo zmena pravidiel počas súťaže mu už nepomôže ) Do p..e aj s takým "dakarom" Velebnosti, du blejt
Souhlasím, nejdřív si Argentinci zařídili vpodstatě jistotu výhry ve čtyřkolkách a včera ubrečenýmu Despresovi odečetli čas, který strávil taháním motorky z bahna... Přitom Coma tam jel ve stejnou dobu, nezapadl, ale objel to a zůstal mu stejný čas. Přece vyhrát má ten, kdo překážku překoná nejrychleji, je blbost aby za to byl ještě penalizován.. Připadá mi to, jako kdyby se úmyslně snažili dělat tu motorkářskou soutěž zajímavější. Hanba blít, přestanu na to koukat.
Efendi napsal:
ALEŠ LOPRAIS V 9. ETAPĚ HAVAROVAL
10. 1. 2012, 20:35
Stalo se na přejezdu mezi dvěma úseky speciálky po asfaltu. Kluci nejsou zranění, doprovodná Tatra vyrazila k nim. http://loprais.cz...
PeterKeke napsal:
To je smola...
... ale tak to už chodí, Dakar nedokončí každý... pekná jazda!
Skoda, vypadalo to letos nadejne...
Tak si ale taky rikam, jestli kdyz nekdo nedojede pet ze sesti rocniku, jestli je to jen o smule...
Tim se nechci do kluku obouvat a kopat do leziciho, ale proste mi prijde uz tak nejak na povazenou....
Drzim palce, at je vse v pohode.
Maiali nel Fango!
Woodman napsal:
Despres je můj soukromý favorit, ale jestli to fakt bylo tak, jak to vypadalo (že mu Goncalves pomohl a on se něj vybod), tak je to mamlas. Otázka je, jestli se na tom, při tahání jeho motorky, nedohodli...? Ještě by mě zajímalo, jak mohli organizátoři nevědět o takovéhle "šlamastyce" na trase? To bahno, řekl bych, tam muselo už nějaký den být...?
V tom vrtulníku ze kterého je natáčeli letěl mimo jiné i ředitel závodu. Takže to fakt věděli hned.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Efendi napsal:
ALEŠ LOPRAIS V 9. ETAPĚ HAVAROVAL
10. 1. 2012, 20:35
Stalo se na přejezdu mezi dvěma úseky speciálky po asfaltu. Kluci nejsou zranění, doprovodná Tatra vyrazila k nim. http://loprais.cz...
PeterKeke napsal:
To je smola...
... ale tak to už chodí, Dakar nedokončí každý... pekná jazda!
Skoda, vypadalo to letos nadejne...
Tak si ale taky rikam, jestli kdyz nekdo nedojede pet ze sesti rocniku, jestli je to jen o smule...
Tim se nechci do kluku obouvat a kopat do leziciho, ale proste mi prijde uz tak nejak na povazenou....
Drzim palce, at je vse v pohode.
Myslím že tím že jede na vítězství, musí jet na hraně a někdy až za hranou.
Pokud skončí pro tech závadu tak to ovlivnit nejde. Pokud je to jezdeckou chybou, možná to ovlivnit jde, ale při tom počtu km mi příjde, že ty jezdecké chyby přijít musí a potom je jen na štěstí jestli se nic nestane nebo je po všem.
Splněný sen moje 1100GS
Kurňa a to to letos pro Tatru vypadalo nadějně. A zrovna při přejezdu. To museli chrápat všichni. Je to záhul a Loprais už taky není žádnej mladík, ale tohle ho myslím musí pěkně žrát. Když tě zradí technika, co zmůžeš, když tělo, jsi vytočenej o to víc, že nemáš komu vynadat a ulevit si. Fakt je mě jich líto a těšil jsem se, že si máknou na bednu. No, hlavně že jsou celý a nejedou domu v gypsu a nebo zinku. Nakonec, příští rok se jede zas.
Upravil Medik dne 11.01.2012 08:00
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz