Konec dobrej, všechno dobrý... ale na zázraky nevěřím - takže tahle dvojka už asi nikam, krom ČR nepojede a je dobrý to vědět
Jarda Dingo přiložený následující obrázek:
[76.16Kb]
Zvítězit s pokorou nebo prohrát se ctí...
Moc jsem to nepobral. Chápu, že se zklamat v člověku a muset s ním cestovat je vopruz, ale nechápu proč se to musí takhle ventilovat na webu místo toho aby si to ti dva dotyční vyřikali u piva.
PARImoto napsal:
A proc to tady neventilovat, je to prece forum?!...Treba to nekomu pomuze a 2x si rozmysli vyber lidi pro cesty...Letos jsme byli v Jizni Francii, 4 lide a ja si s jednim nesedl.Trochu to kazilo dojem s opravdu dokonale dovolene.
To Dingo-Podle fotek to vypada na skvelou dovolenou.Nekdy mrzi zjisteni jaci jsou lide kolem nas, ale budme za to vdecni!Neni nad to vedet jaka je realita a na cem clovek opravdu je,pote si i vazi vice opravdovych pratel kolem sebe.Alespon vis na cem jsi...Ty tve kavicky na ceste me rozesmali,jsem totiz stejnej magor do kafe a delam to stejne...Nejlepsi kafe je stejne v Recku,co?...jsem Rek a musim prece hajit barvy.
jo taky myslim, ze takovahle temata sem presne patri.
Zatim jsem to nestihl procist cele.. Jarda pise dost NAROCNY prispevky
---
jinak zatim se mi nejvic libi jet jenom se zenskou a treba na den, na dva se s nekym potkat.. jako letos s Morabama.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jardo nadherne se to čte, se tešim na knižku. Ja jezdim na vetsinu cest s jednim kamosem a vetsinou jeste nekoho priberem, a nejaky vetsi problem jsem neresil, myslim ze treba ve 3-4 je to snazsi nez prave ve dvou, kde to resite prave jen mezi sebou. Sam - na to zatim nemam koule :-)
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
adventure73-pardal napsal:
Jardo nadherne se to čte, se tešim na knižku. Ja jezdim na vetsinu cest s jednim kamosem a vetsinou jeste nekoho priberem, a nejaky vetsi problem jsem neresil, myslim ze treba ve 3-4 je to snazsi nez prave ve dvou, kde to resite prave jen mezi sebou. Sam - na to zatim nemam koule :-)
musite si ale jezdecky sednout.. cim vic lidi, tim mensi sance.
Navic ja mam osypky jezdit ve skupine... max nejlip + jedna moto.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mám pár orpavu kámošů,se kterejma se dá jet na dovolenou a i když je problém,tak to dobře dopadne. Naposledy upadlej kufr asi pět km od Nordkappu. A před náma cesta domu. Spravil to popruh a výborná povaha kámoše.
Zažil jsem i něco jako Jarda. Dovolená s rodinou kámoše u moře. Tady v Čechách ukecanej člověk se s přejezdem hranic změnil v nerudnýho a nemluvnýho nepříjemňáka. Protože se rád poslouchá,mluví hodně nahlas a kouká kolem sebe jak baví okolí. Myslí si,že je vtipnej... A protože umí jen česky,tak byl venku v p.r.d.e.l.i.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Efendi napsal:
Moc jsem to nepobral. Chápu, že se zklamat v člověku a muset s ním cestovat je vopruz, ale nechápu proč se to musí takhle ventilovat na webu místo toho aby si to ti dva dotyční vyřikali u piva.
Efendi - neventiluju zklamání - popisu průsery k jakejm může venku dojít Ani nebrojím proti cestování ve skupinách I když mě nejvíc sedí sólo Už třeba kvůli focení - protože tím bych zas já prudil ostatní - prostě bych chtěl stavět tam, kde oni ne a podobně....
Foto Fajn káva u cesty
[94.52Kb]
-Jednak bych ještě rozlišoval kamaráda a parťáka na cestu - obojí není totéž a nemusí to být oboje společné v jednom.
- Samostatně funkční jedinci takoví jsou ale oboje dohromady už je to malý zázrak... ale jsou.
-Pak bych se vždycky zamyslel nad vlastní "dokonalostí " - to jsou totiž většinou brýle které má každý z nás vícemémě před očima a ty právě deformují pohled na dokonalost.
- Včera jsem si větší část přečet a nemůžu se zbavit pocitu že se z tvý (Jardo) strany jedná o hezký cvičení nebo školení pro tento Web.
- Se mi totiž nezdá že člověk s tvými cestovatelskými a dalšími profesními zkušenostmi nechal takhle plynout a neřešil je domluvou po prvním nebo druhým šlápnutím vedle. A dokonce bych neváhal použít radikální řešení po tý anabázi s těma zlodějema v jeepu. Takovouhle zlobivou "opičku" přece nemá nikdo zapotřebí sebou vozit.
Jinak pěkný čtení sám bych to takhle nedokázal napsat i když podobných zážitků mám dost.
Dakar 650, HusaberG
Pitbull napsal:
To Jarda Dingo - Zajímavá zkušenost, a za zkušenosti se draze platí :-) Jinak moc pěkné fotky, čím fotíš?
Pittbule - Canon G12 (je menší než zrcadlovka) - může být pod bundou a umí to samí
jen jsem k tomu dokoupil takovej praktickej tubus na filtry a ochranu objektivu
[149.98Kb]
Efendi napsal:
Efendi - neventiluju zklamání - popisu průsery k jakejm může venku dojít Ani nebrojím proti cestování ve skupinách I když mě nejvíc sedí sólo Už třeba kvůli focení - protože tím bych zas já prudil ostatní - prostě bych chtěl stavět tam, kde oni ne a podobně....
Zkus se na to podívat z druhé strany.
Př: Vrátíš se z dovolené, zabrousíš na fórum a přečteš si o sobě že jsi "pako" se kterým se nedá cestovat protože atdatd... A ty vidíš spoustu situací samozřejmě úplně jinak. Jak ti bude? Co se stane s vaším kamarádstvím (známostí, přátelstvím... slovo si dosaď sám)
Jarda Dingo napsal:
[quote]Efendi napsal:
Jardo nechceš vyrazit někam se mnou , máme stejný koníčky, káva + cígo, nevadí mi, že někdo neumí anglicky, neboť sám umím asi 45 slovíček a k tomu blbě česky, když fotim tak na mě otráveně čuměj, že otravuju a zdržuju, a když jedu tak je mi jedno kam a kudy, hlavně, že jedu a v helmě zní hudba
všude dobře.....doma GSA
MikiberG napsal:
-Jednak bych ještě rozlišoval kamaráda a parťáka na cestu - obojí není totéž a nemusí to být oboje společné v jednom.
- Samostatně funkční jedinci takoví jsou ale oboje dohromady už je to malý zázrak... ale jsou.
-Pak bych se vždycky zamyslel nad vlastní "dokonalostí " - to jsou totiž většinou brýle které má každý z nás vícemémě před očima a ty právě deformují pohled na dokonalost.
- Včera jsem si větší část přečet a nemůžu se zbavit pocitu že se z tvý (Jardo) strany jedná o hezký cvičení nebo školení pro tento Web.
- Se mi totiž nezdá že člověk s tvými cestovatelskými a dalšími profesními zkušenostmi nechal takhle plynout a neřešil je domluvou po prvním nebo druhým šlápnutím vedle. A dokonce bych neváhal použít radikální řešení po tý anabázi s těma zlodějema v jeepu. Takovouhle zlobivou "opičku" přece nemá nikdo zapotřebí sebou vozit.
Jinak pěkný čtení sám bych to takhle nedokázal napsat i když podobných zážitků mám dost.
1. Řešení.... jsem vlastně nenašel - než domluvy, kritika je lepší vlastní zkušenost toho, kdo dělá voloviny - proto jsem většinou zasahoval, až když to bylo nutný.... a měl jsem kliku, že to vyšlo - protože nikdy dopředu s jistotou nevíš, co se stane...
2. Pak je to kluk, kterýho znám fakt hodně dlouho, kterýho jsem "vlastně vytáh ven" a tak jsem zas cejtil, že ho musím přivízt domu (proto jsem ho tam jednoduše nenechal)
3. Sem jsem to popsal právě takhle, protože jsem už slyšel vo tom, že se podobný věci dějou, že je pak řešíme i tak, že prostě odjedem.... Ale vlastně už i Albánie je oblast, kde "podobně vystrašenej kluk - holka" sám si může udělat slušněj průser a tam má podle mě zodpovědnost i ten, kdo ho tam vytáh...
4. Nemyslím si, že je dobrý nápad "to jen tak s někým zkusit", a když to nepůjde tak to zabalit a jít si po svým....
5. Lidi jsou jaký jsou, moc je nepředěláme, když jim samotnejm nedojde, že si problémy dělaj sami.... A na to můžou přijít jen v podobnejch situacích... Tady mi zaskočilo to, že "obava - strach může mít takovouhle podobu"... a tak výrazně změnit chování člověka.... A to se může stát i jinak ostřílenem kozákům... Strach je dobrej signál si nekoledovat - zabalit to - nedělat hrdinu.... Z takovýhle "nálady by moh bejt nejen průser s místníma, ale pokud by se jednalo o techniku jízdy, tak třeba nepříjemnej pád a podobně....
Já, když se bojím, tak to zabalím, uberu, najdu si jinou cestu.... už jsem tu psal: "Jezdím proto, abych se moh vracet" a zas někdy někam vyrazit - nejezdím to na jedinou ránu (Vzdyť jsem tomuhle prckovi slíbil, že spolu budem jednou cestovat)
[50.87Kb]
Efendi napsal:
Zkus se na to podívat z druhé strany.
Př: Vrátíš se z dovolené, zabrousíš na fórum a přečteš si o sobě že jsi "pako" se kterým se nedá cestovat protože atdatd... A ty vidíš spoustu situací samozřejmě úplně jinak. Jak ti bude? Co se stane s vaším kamarádstvím (známostí, přátelstvím... slovo si dosaď sám)
Už jsme to všechno probrali tohle je z června je listopad - že to každej viděl jinak - jasně, jinak to ani není možný.... Já tady popisu můj pohled a k tomu se hlásím - tady je to zobecněný A kamarádství? Všechno se mění - My už víme, že to nebyl dobrej nápad... a Tak chodíme dál na kafe, kecáme o businessu a ženskejch, jen další cesty neplánujem....
A pokud by to neunes? I to se stává.... pak přestane i to kafe, kecání... to je život
A hlavně... Respekt, slušnost, ostražitost, rozum v hrsti.... - to jsou věci co si vozím s sebou všude
(.... a kliku, aby to všechno dobře dopadlo) zatím mi to vychází... http://www.youtub...re=related
Upravil Jarda Dingo dne 11.11.2011 11:18
Jardo hodinu tu sedim a hltam tvoje úžasný psaní ....myslim že každej, kdo si to přečetl, si dá větší pozor, koho s sebou na dlouhou cestu vezme. Ty máš asi svatozář, žes to s kamarádem takhle zvládl a vydržel
Já jsem ve skupině do zahraničí ještě nejel. V 95% jedu s bráchou a je to prostě paráda. Jsem rád, že po tom co kvůli autu musel prodat motorku, se do toho zase vrátil
PS: Nádherný fotky!
Upravil xtmotoman dne 11.11.2011 12:18