No nikde jsem nenašel přímo GORE-TEX, ale píšou, že je tam "nepromokavá" membrána, což mají ale gumáky taky :-D Nicméně mi Bubák psal svoje postřehy a pokud mi tyto botky padnou na tlapku, tak do nich půjdu. Korun není tolik, kolik bych potřeboval a tak se holt musím někde uskromnit. Časem třeba pořídím něco jiného. Důležité je, že do nich neteče a noha se mi nějak zásadně nepotí. Možná budu řešit dilema, jestli W2 Dirt, nebo Forma Adventure. Ale to už podle toho, jak mi sednou-mám docela vysoký nárt.
Nicméně díky za postřehy a připomínky. Sto lidí, sto chutí a každá rada je k nezaplacení.
Kdo chce-hledá způsoby, kdo nechce-hledá výmluvy...
radovant napsal:
Myslim ze tyhle boty ma bubak. Nevim jak je to s bezpecnosti - kolik to ma chranicu v porovnani s MX botou...
..mam. Je to pevnejsi turisticka bota. MX bych v tom nejel, ale na cestovani a obcasnou polnacku/lesnacku vic nez dobre. Maji goretex a vibram, netece do nich a jsou pomerne pohodlne.
W2 4-Dirt Adventure goretex opravdu nemají
..mas pravdu, nemaji. Nejakou membranu ale maji, protoze do nich fakt netece. Ani po 4 sezonach uzivani.... ..navic se mi v nich nohy nepari a ted do nich staci poradne funckci ponozky a neni v nich ani zima...
Upravil Bubak dne 19.12.2014 14:07
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Jasný...
Jde o to, že vlastnosti GoreTexu, Sympatexu a eVentu jsou celkem odlišný od membrán typu Reissa nebo Hipora a všech jejich asijských napodobenin.
Goretex je PTFE s půldruhým milionem pórů na cm2, Sympatex je polyester bez pórů. Reissa a Hipora jsou membrány resp. folie s jednou nebo více vrstvami s PU zátěrem. To je zásadní rozdíl v prodyšnosti od těch tří co jsem psal. Zátěr sice zajistí vododolnost ale prodyšnost díky tomu mnohem horší. Na druhou stranu - gore a další membrány s póry se musí udržovat (prát) aby se póry nezanesly solí z potu apod. Což u bot je prakticky neřešitelný a po pár letech to bude podobný jako ty další membrány ale většinou to člověk nezjistí, protože už do boty někudy dávno zatéká a vymění je z toho důvodu.
Nicméně jsem měl léta boty s membránou Sympatex (HiTec) a několikery boty s membránou GoreTex (2x BMW, 1x Sidi, 1x S&W) a rozdíl nepoznám. Ale první "nepromokavý" enduro boty, které jsem míval, byly přesně stejný, jako kdybych si strčil nohy do igelitových pytlů.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
..jo tak jsem nepromokavost resil "za mlada" a bez penez. Na tlusty ponozky igelitaky a to cely do bot. Jediny, co se pak skoro nedalo prezit, se z takove kombinace vecer vyzout...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Formy sú dobré a ja by som možno radšej bral najvyššiu radu bez kĺbu ako tohto dominátora.
Ked klbové tak radšej tie drahšie.U Formy sá dá vymeniť podrážka oproti tomu foxu alebo W2.
Niekedy som vymenil podrážku 2 krát za životnosť čižmy.
TomasTT napsal:
Pardál: nene, já to nemyslel tak, že by se v CrossFire nedalo vydržet celý den. Taky jsem je měl a jezdil s nima. Jen při delších cestách po silnici nejsou tak pohodlné jako Adventure (a jim podobné) a hlavně - chození někde po městě, prostě mototuristika v krosových botách s neohebnou podrážkou je z principu míň pohodlné. Zase o to jsou lepší když v nich má člověk den za dnem od rána do večera stát ve stupačkách.
Morabo: jasně, jsou lidi, kteří prostě v jiných než MX botách nejezdí a nechodí. Ale viz výše odpověď Pardálovi - myslím že srovnávat komfort chůze s botama, které mají ohebnou podrážku a s botama, který jí nemají, je fakt těžký. Někomu to třeba nevadí, mě děsně.
Jj, tohle chápu a věřím, že pohodlnost u Adventure bude daleko větší. Akorát já problém s pohodlností crossfirů nikdy neměl. Teď mě tak napadá, že třeba takovejch 20 let nosím v zimě horolezecký pohorky s pevnou podrážkou a nikdy mi to nevadilo ani na řízení auta, takže na tenhle faktor budu třeba asi celkem zvyklej! Na čem se shodneme ale všichni, že SiDi je obecně prostě špička a v jsou to jedny z nejlíp utracenejch pěněz za vybavení na moto.
Maiali nel Fango!
Jj, tohle chápu a věřím, že pohodlnost u Adventure bude daleko větší. Akorát já problém s pohodlností crossfirů nikdy neměl. Teď mě tak napadá, že třeba takovejch 20 let nosím v zimě horolezecký pohorky s pevnou podrážkou a nikdy mi to nevadilo ani na řízení auta, takže na tenhle faktor budu třeba asi celkem zvyklej! Na čem se shodneme ale všichni, že SiDi je obecně prostě špička a v jsou to jedny z nejlíp utracenejch pěněz za vybavení na moto.
Mám Sidi Adventure a s Morabem naprosto souhlasím...
Jak jsem psal - měl jsem těch bot už docela hodně a z "cestovně-endurových" jednoznačně Adventure vedou. Staré BMW Kalahari nebyly špatné, byly pevnější než Santiaga ale to je historie. A nepromokavé vydržely přesně do konce záruky
Sidi vypadají mnohem drsnější než jsou ve skutečnosti - jsou to totiž fakt bačkory.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...