kim napsal:
A co se týká destrukčních testů myslím že je irelevantní když obstojí v testu kdy odolá pádu hrotu na skořepinu z výšky xy páč pokud klepneš šiškou o obrubník v 50ti km rychlosti tak to máš za sebou ať už byla helma za 2000 nebo za 15000kč a zvítězila v testu nebo ne
Nikdy jsem to naštěstí nezkoušel, ale tvůj výrok považuju za blbost. Helma je povinná na všech jednostopých přepravovadlech právě proto, aby tě ochránila i v takových banálních případech jako městská nehoda v 50km/h. Asi nebude až tak velký rozdíl, jestli helma získá 3 nebo 4 hvězdičky v testu, ale určitě bude rozdíl v testech jednotlivých zón, kdy u C3 je jedna zóna naprosto marná.
No a už vůbec se nebavme o helmách za 2000 Kč, ta ti neochrání hlavu ani při pádu z motorku při parkování. Např. toto video je toho důkazem: http://youtu.be/9...Miták
Nech ho bejt prostě je to podvrch vymyslel si to já nebo to nějaká firma zaplatilaProč se s nima hádat
A naražet helmu na kolík ----??????? Pán ma asi dost velkou fanazii a ji mu přeju
Upravil smazak73 dne 17.11.2011 18:35
Olin napsal:
Znovu otevírám tolik diskutované téma o vyklápěčkách.
Naběhly nové značky , nové modely a provedení. Bylo by dobré nově nabyté zkušenosti zde zveřejnit. Taky chci novou vyklápěčku, ale testy a ohlasy motorkářů jsou tak rozporuplné , že člověk opravdu neví která přilba je solidní po všech stránkách , nevyjímaje cenu.
Hlavně pak zkušenosti za jízdy , kdy hlučnost právě u vyklápěček je diskutovanou záležitostí. Jsem starší člověk ,nosím brýle a vyklápěčka se mi zdá nejpohodlnější. Nechci ovšem do uší strkat špunty , sluch mám zatím dost dobrý. Tak poraďte.
No a co tohle,myslím že je to super helma,sice absence sluneční clony,ale bezpečnost superhttp://obchod.bik...9900023642Dum spiro,spero.
smazak73 napsal:
Nech ho bejt prostě je to podvrch vymyslel si to já nebo to nějaká firma zaplatilaProč se s nima hádat
A naražet helmu na kolík ----??????? Pán ma asi dost velkou fanazii a ji mu přeju
pro ty co fantazii nemají ale všechno vědí YouTube Video
Něco z praxe. Helma (vyklápečka) Shark Evoline (nákupní cena cca 10 tisíc) - spadl jsem do pole, hlavou praštil do placatého kamene, rychlost už téměř nulová - výsledkem byl zlomený šroub v kloubu na jedné straně odklápění (tím pádem napůl upadlá "brada" a vypadlé plexi.
Helma Nexx (integrálka) za poloviční cenu - při rychlosti 80km/hod (víc nepřiznám, jelikož tam byla 80ka) čelní střet s autem, následně napodobování ping-pingového míčku. Výsledek - helma až na odřený lak v pořádku, já jen potlučený a krvácení do mozku, žádné proražení helmy ani hlavy.
smazak73 napsal:
To se mě líbí stačí si rejpnout a najednou je helem na trhu
taky se pochlubím, mám cassidu, po snesení z půdy jsem vyklepal jsem myší hovna, zelené polstrování vystříkal savem, a s již původní černou barvou jsem ji ještě nechal týden odolávat větru dešti, po vyschnutí na letním slunci nasadil a jezdiiiim.
mimochodem, jaké plexi by tam mohlo pasovat, ve tmě s protijedoucím vozidlem už musím otvírat, je trochu poškrábaná, za ty leta
docik napsal:
Shoei, v testech v D vychazi bezkonkurencne a ja muzu jen potvrdit.
Shoei Neotec začne asi útok na nejvyšší příčky -konečně sluneční clona, a tím pádem jde Multitec s cenou dolů http://www.you...2D08nY
Multitec jako jedna z mála netlačila a jak píše kolega, i u Helmutů vyšla v testech jako TOP
R1200GS mě fakt baví, je to vácheň
smazak73 napsal:
To se mě líbí stačí si rejpnout a najednou je helem na trhu
taky se pochlubím, mám cassidu, po snesení z půdy jsem vyklepal jsem myší hovna, zelené polstrování vystříkal savem, a s již původní černou barvou jsem ji ještě nechal týden odolávat větru dešti, po vyschnutí na letním slunci nasadil a jezdiiiim.
mimochodem, jaké plexi by tam mohlo pasovat, ve tmě s protijedoucím vozidlem už musím otvírat, je trochu poškrábaná, za ty leta
Před asi 26 lety jsem měl též Casidu integral a plexi jsem si udělal nový ze silnějšího materiálu páč to origo bylo takoví tenký,třepalo se a navíc bylo olemovaný jakousi bužírkou a to vypadalo jako helma potápěče -vyřízl jsem tvar dle starého a ohnul asi nad párou nebo v teplé vodě už přesně nevím je to drahně let blahé paměti
Upravil kim dne 18.11.2011 16:04
Párkrát jsem s C3 na kedlubně opustil nechtěně moto při jízdě v terénu a helma vždy OK a dokonce bez škrábanců. Pouze vyskočilo plexi, tak ho cvakneš zpátky a valíš dál Problém mám ale s tlačením C3 v oblasti uší. Tak po 3hod jízdy. Zatím se nevytlačila, tak zkouším různé výstelky, ale marně. Když jsem s ní jel Český Dakař, tak to byl hotovej očistec Co cca 200km jsem musel stavět a přerovnávat výstelky, abych vůbec dojel. Dám jí ještě jednu sezonu a když nesedne, tak půjde do světa
Já měl BMW EWO 4, boural jsem něco kolem 70km/h a praštil hlavou o zem a ještě se pár metrů vezl.Helma dost zedraná, tak že někde změnila tvar,ale zámky v poho a halva taky!Opět jsem se rozhodl pro BMW a teď mám System 6 ale doufám že se to opakovat nebude.
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
nj, už to tak bude Ten už nad koupí nové helmy uvažovat nemusíTakže si myslím..je důležitý investovta do něčeho kvalitního na trhu a doufat že to pomůže.Já s tímhle pocitem jezdím a nešpekuluju, věděl jsem že chci vyklápěčku a nepřipouštím si, jestli se stane to, či ono..Špekulovat, že na tom při pádu někomu uletělo nějaké hejble..je to kur..a věc a nevymyslil to ufounDůležitý je aby hlava a vše kolem ní, zůstalo Fcajku.To u levných šuntů asi nedosáhnem.Tož tak.
Upravil Milan V dne 19.11.2011 21:47
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
JJ. Tu jsem si teď koupil. V bílé barvě. Bohužel jsem s ní zatím nejezdil. Vše funguje jak má, dobře mi sedí. Objednal jsem si ještě Pinlock. Jo a koupil jsem si ji přesně v tom eshopu co píšeš. Pohoda.