bateria Exide - tocila akoby sa jej nechcelo
bateria Fullbat - toci trosku lepsie, ale porovnatelne s exide
bateria BS-batery SLA- je zivsia, ale ci to stoji za ten cenovy rozdiel. Vyssi start prud.
tolko kratka nechcena skusenost/ problem bol starter
Proč? Proč? Proč? Proč porad vymyslite blbosti. Kup si exide nebo vartu. Bude tam pasovat pridelas ji origo drzakem. Nemusis nic bastlit a bude to vyreseny.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
jestli to Proč? Proč? bylo na mě, tak proto, že ji mám v motce, je tam od 2013 a pomalu začíná ztrácet kapacitu. A že asi není moc baterek, které vydrží více než 6 let. Nebo se mýlím? tak proto se ptám, jestli ta moje je výjimkou, nebo to u této značky je standard. A nevím, jestli se tam muselo něco upravovat, ale sedí tam ...
GSA 07/2008
Tak originál jsou nejlepší. Automobilka si umí nadiktovat specifikace co požaduje. Další i když stejná značka nikdy není tak kvalitní. Jinak Odyssey byly dobré baterie, jen drahé. Měl jsem jednu 5 let než jsem prodal moto a dál nevím. Exide mi po dvou letech odešla.
Aktualne 1250 GSA HP
Ja to vse chapu. Ale ja jsem strasnej konzerva a autista a nemam rad bastleni. A kdyz vidim ty nabastleny baterie a vsechno na moto silim
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Joch napsal:
a co pánové říkáte na tuto baterii? Odyssey Extreme PC535 12V 14Ah 200A
díky za každý, praxí podložený názor.
Koupil jsem ji (nebo podobný model) s motorkou v roce 2015. Funguje výborně, ale je trochu větší a vyndat ji nebo dát zpátky je docela peklo. Přes zimu uložená ve sklepě a vůbec se nevybíjí (prběžně připojím na nabíječku a ta hned hlásí plné nabytí). A perlička - zřejmě kvůli problému v SW řídíí jednotky (pomohlo přehrání SW) došlo k úplnému vybtí baterie na cca 4,5 V - oživení na zdroji a pak nabítí nabíječkou a baterie funguje dál (má za sebou další sezónu).
už chápu, co myslel Servisák tím "bastlením" - pokud je větší než origo a musel se vytáhnout origo držák, aby tam vlezla, tak to pro mě není bastlení a to, že jde trošku hůře vytáhnout (osobní zkušenost) neřeším, nedělám to každý den. Tímto mou otázku uzavírám, díky všem za komentáře.
GSA 07/2008
xavier napsal:
Tak originál jsou nejlepší. Automobilka si umí nadiktovat specifikace co požaduje. Další i když stejná značka nikdy není tak kvalitní.
Pěkná konspirační teorie
Teď se nad tím zkusime trochu zamyslet, jo?
Výrobce motocyklů si nadiktuje, aby mu výrobce baterií udělal baterku, co vypadá úplně stejně jako běžná produkce, se stejným označením a stejné velikosti, ale za nižší cenu (protože proč by tam jinak nedodal běžnou produkci )
Výrobce baterií mu na to, neznámo proč, kývne... možná kvůli reklamě a udělá (neznámo jak) lepší baterii, než běžně dokáže vyrobit Efekt by měl být jaký?
To, že když si koupím novou motorku a baterie mi v ní vydrží 7 let, tak po jejím zdechnutí já nepůjdu na internet nebo do jiného obchodu a tam si nekoupím stejnou baterii, ale půjdu do BMW a koupím " jejich" za 2x tolik?
A jak na to příjdu? Kolikrát budu muset prostřídat baterii od těchto dvou "dodavatelů", abych zjistil, co je běžná životnost? ... abych eliminoval veskerý jevy, jako je zmetkovitost, údržba, teplota ve které ji provozuji... atd... 30 let? To už nevylezu na motorku, budu muset koupit obytnou dodávku, kde bude jiná baterie a začnu na novo
A když budu vědět, že běžná životnost baterie u člověka, který se o ní umí starat je cca 6 let, tak proč si půjdu do BMW pro baterku, která možná zase vydrží o rok déle? Znám lidi, kterým baterka vydržela i 10 let... budeme zjišťovat, jestli náhodou třeba Honda neukecala výrobce baterií o ještě lepší vylepšení
Fámám zdar
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Měl jsem exide a koupil jsem zase exide. Uvidíme jaká bude.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
xavier napsal:
Tak originál jsou nejlepší. Automobilka si umí nadiktovat specifikace co požaduje. Další i když stejná značka nikdy není tak kvalitní.
Pěkná konspirační teorie
Výrobce motocyklů si nadiktuje, aby mu výrobce baterií udělal baterku, co vypadá úplně stejně jako běžná produkce, se stejným označením a stejné velikosti, ale za nižší cenu (protože proč by tam jinak nedodal běžnou produkci )
Výrobce baterií mu na to, neznámo proč, kývne... možná kvůli reklamě a udělá (neznámo jak) lepší baterii, než běžně dokáže vyrobit Efekt by měl být jaký?
To, že když si koupím novou motorku a baterie mi v ní vydrží 7 let, tak po jejím zdechnutí já nepůjdu na internet nebo do jiného obchodu a tam si nekoupím stejnou baterii, ale půjdu do BMW a koupím " jejich" za 2x tolik?
A jak na to příjdu? Kolikrát budu muset prostřídat baterii od těchto dvou "dodavatelů", abych zjistil, co je běžná životnost? ... abych eliminoval veskerý jevy, jako je zmetkovitost, údržba, teplota ve které ji provozuji... atd... 30 let? To už nevylezu na motorku, budu muset koupit obytnou dodávku, kde bude jiná baterie a začnu na novo
A když budu vědět, že běžná životnost baterie u člověka, který se o ní umí starat je cca 6 let, tak proč si půjdu do BMW pro baterku, která možná zase vydrží o rok déle? Znám lidi, kterým baterka vydržela i 10 let... budeme zjišťovat, jestli náhodou třeba Honda neukecala výrobce baterií o ještě lepší vylepšení
Fámám zdar
Radši nic
Upravil Novej dne 05.03.2020 07:20
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Mr GS napsal:
Pěkná konspirační teorie
Fámám zdar
Jelikož jsem docela dlouho dělal u našeho jednoho výrobce automobilů, tak si myslím, že nemáš pravdu. Díly dodané do prvovýroby můžou být jiné, než se pak dodávají jako i originální náhrady pod stejným Part Nr. Natož pak co se dodává do běžný distribuce - ikdyž jsou označený stejným výrobcem i číslem a na pohled vypadají naprosto stejně. Ale nejsem schopný to nijak dokázat, mám to jako informace od některých kontaktů dodavatelů.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Jelikož jsem docela dlouho dělal u našeho jednoho výrobce automobilů, tak si myslím, že nemáš pravdu. Díly dodané do prvovýroby můžou být jiné, než se pak dodávají jako i originální náhrady pod stejným Part Nr. Natož pak co se dodává do běžný distribuce - ikdyž jsou označený stejným výrobcem i číslem a na pohled vypadají naprosto stejně. Ale nejsem schopný to nijak dokázat, mám to jako informace od některých kontaktů dodavatelů.[/quote]
..tuhle zkusenost ma taky, jako clovek , ktery si koupil nekolik aut uplne novych. Zadne nasledne montovane dily - vsechno autorizak (vcetne pneu) nevydrzely tak dlouho jako OEM z prvovyroby....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Mr GS když o kvalitě v automotive nevíš evidentně vůbec nic(natož o specifických požadavcích zákazníků), tak se můžeš zamýšlet jak chceš, ale stejně nevymyslíš vůbec nic
O ceně v autorizáku se nebavím, ta přemrštěná je a nevyplatí se připlatit.
Každý at si koupí co chce. Aktualne 1250 GSA HP
Máte to fšeci ovjesany čínskýma svjetlama samy uesbecko prt jezdíte a zda se vám malo že vám bakterija za 1000kcs vydrží 3 roky.
Kupredu spatki ni krok...
xavier napsal:
Mr GS když o kvalitě v automotive nevíš evidentně vůbec nic(natož o specifických požadavcích zákazníků), tak se můžeš zamýšlet jak chceš, ale stejně nevymyslíš vůbec nic
O ceně v autorizáku se nebavím, ta přemrštěná je a nevyplatí se připlatit.
Každý at si koupí co chce.
SOUHLAS - Automotive je svět, kde si kvalitu určuje OEM značka...
Je to jak dvojí kvalita potravin - je to stejná krabička, stejný název, stejně to vpadá, ale chuť je jiná
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...