Nejsem a dokud nebudu muset tak ani nebudu.
Však nemusím být všude....
A důvod? Nerad chodím s davem a facebook je davová záležitost.
Teda aspoň pro mě.
Pája
FB nemam, pac jsem ITak a navic lehce paranoidni, pocitace i notasy mam na kabelu, zadny zareni :-)
allroad napsal:
Ale co mě více zaujalo, mám kolegu, který vede svoji velkou firmu a ten nemá vůbec mobilní telefon. Možná by stálo za otázku, kdo nemá mobil ? Nemyslím nějakou babičku...
Muj zamestnavatel - majitel dost velke firmy nema dodnes ani pocitac, donedavna si vystacil se starou Nokii - padlem..
...na FB jsem byl, tenkrát jsem si ho založil s čistým úmyslem být v kontaktu s lidmi co jsem s nima skončil školu a je dost možné, že už některé z nich nikdy neuvidím...já se snažil udržet tu svoji skupinu se kterou jsem "pekl" a bylo to super, ale jak už to chodí, oni si přidávali přátelé uváženě/neuváženě-nevím, ale co vím, tak si přidali i ty, kteří chtěli drbat a hltat události ostatních aníž by jsme s nimi měli cokoli společného....takže v tu chvilu jsem si uvědomil, že je to docela zrádné a tak trošinka chůze po tenkém ledě...sami kolikrát víte jak si nědo vyloží vzkaz tady na fóru a jaká je z toho diskuze....takže jsem ho zrušil a je klid....a je to příjemné, hlavně se člověk neprodírá farmvil apodobnýma srancama než se dozví něco zajímavého ....a kupodivu ty důležité věci se dozvím i bez FB takže necítím nějakou ztrátu....navíc už v mém okolí přibývají přátelé, co též FB zrušili ...takže toť za mě
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Pěkná "zimní" diskuze...
Je vidět, že se už nejezdí.
Mimochodem - FB (a G+) považuju za přibližně to samé jako fóra s tím, že alespoň vím, s kým si píšu a můžu si řídit, kdo co vidí atd..
Pro firemní marketing je to dobrý nástroj, možná lepší než blog.
Lidi, kteří tam píšou opravdu všechno co dělají, tak úplně nechápu - hlavně takové ty výlevy "jana nováková - ti lidi co to dělají by se měli léčit" To je super výlev, protože nikdo netuší o jaké lidi jde a co dělají špatného. Tak se na to některý její známý zeptá a další hodinu o tom diskutují. Ovšem to je prd proti některým diskuzím tady ve fóru a hlavně - stačí jeden klik a příspěvky jany novákové už nebudu vídat, byť jí můžu nechat v přátelích a ona může vidět co tam píšu já..
Díky komentářům ve stromu mi přijde diskutování trošku lepší než lineární forum. Kdo víte u diskuze na 10 stránek, co kdo odpovídá komu ze strany 3 a co bylo vůbec původní téma? musíte pořád citovat. Tohle tam není, je krásně vidět na co komu kdo odpovídá.
A na jednoduchý publikování fotek a videa je to fajn.
mencas napsal:
...na FB jsem byl, tenkrát jsem si ho založil s čistým úmyslem být v kontaktu s lidmi co jsem s nima skončil školu a je dost možné, že už některé z nich nikdy neuvidím...já se snažil udržet tu svoji skupinu se kterou jsem "pekl" a bylo to super, ale jak už to chodí, oni si přidávali přátelé uváženě/neuváženě-nevím, ale co vím, tak si přidali i ty, kteří chtěli drbat a hltat události ostatních aníž by jsme s nimi měli cokoli společného....takže v tu chvilu jsem si uvědomil, že je to docela zrádné a tak trošinka chůze po tenkém ledě...sami kolikrát víte jak si nědo vyloží vzkaz tady na fóru a jaká je z toho diskuze....takže jsem ho zrušil a je klid....a je to příjemné, hlavně se člověk neprodírá farmvil apodobnýma srancama než se dozví něco zajímavého ....a kupodivu ty důležité věci se dozvím i bez FB takže necítím nějakou ztrátu....navíc už v mém okolí přibývají přátelé, co též FB zrušili ...takže toť za mě
Na to se tam dá krásně založit uzavřená skupina, ve které si jen TY řídíš, kdo bude jejím členem a je to...
Používáme to léta a funguje to bezvadně
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
FoxHunter napsal:
FB nemam, pac jsem ITak a navic lehce paranoidni, pocitace i notasy mam na kabelu, zadny zareni :-)
allroad napsal:
Ale co mě více zaujalo, mám kolegu, který vede svoji velkou firmu a ten nemá vůbec mobilní telefon. Možná by stálo za otázku, kdo nemá mobil ? Nemyslím nějakou babičku...
Muj zamestnavatel - majitel dost velke firmy nema dodnes ani pocitac, donedavna si vystacil se starou Nokii - padlem..
Osobně znám ředitele (spolumajitele) velké zahraniční firmy, který není schopný zpracovat jakoukoliv zprávu mailem (byť asi počítač má) a veškeré - i sebetrapnější zprávy se mu musí prezentovat formou powerpointové prezentace. Viděl jsem na vlastní oči prezentaci reportu o potřebě nákupu kancelářských potřeb pro jedno oddělení - asi na pět slajdů i s obrázky kde byly fotky papíru do kopírky aby to viděl názorně. Určitě jsou i lidi, kteří si vystačí jen s telefonem a jsou i tací, kteří nemají vůbec mobil (třeba v USA naprosto běžně) a stále posílají faxy a tištěné dopisy. Takže asi tak...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT: ...je to možné, já to napsal jako svůj poznatek, v tomhle směru jsem si připadl jak máčo, abych se vyznal jak se vůbec ten "nástroj ďábla" používá..... asi to není pro takové jednoduché lidi jako su já
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Osobně znám ředitele (spolumajitele) velké zahraniční firmy, který není schopný zpracovat jakoukoliv zprávu mailem (byť asi počítač má) a veškeré - i sebetrapnější zprávy se mu musí prezentovat formou powerpointové prezentace. Viděl jsem na vlastní oči prezentaci reportu o potřebě nákupu kancelářských potřeb pro jedno oddělení - asi na pět slajdů i s obrázky kde byly fotky papíru do kopírky aby to viděl názorně. Určitě jsou i lidi, kteří si vystačí jen s telefonem a jsou i tací, kteří nemají vůbec mobil (třeba v USA naprosto běžně) a stále posílají faxy a tištěné dopisy. Takže asi tak...
Tohle musi Medikovi neuveritelne imponovat...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
TomasTT napsal:
Tak tohle znám, kamarád (mimochodem GSA1150) má pár docela prosperujících firem, a mail či cokoliv takového je pro něj naprosto tabu. Ale je fakt že vše vyřizují jeho asistentky, takže to tak není uplně "offline". On jim jenom říká co mají kam poslat, sám počítač nemá. Telefonuje prastarou Nokii a všechno důležité chce na papíře. Tohle je jen otázka priorit (jako ostatně vše). Ale je vidět, že to jde.
Za sebe jsem Facebook odmítl, ale třeba Twitter používám docela fest a "odebírám" pár lidí co mne zajímají. Takže nejsel apriori proti sociálním sítím. Je možné,že jsem jenom Facebook nepochopil,ale prostě jsme se neskamarádili. Pokud mne někdo jednou přesvědčí, tak proč ne. Každopádně jsem u nás ve firmě bloknul FB na firewallu, pár lidí to sice dohání k šílenství, ale je klid
GS 1200 R Adventure
A proč ne? Inu, zase plácáš a málo googlíš Kupodivu mám profil i Fukcbůku a to ze scela specifických důvodů. Jak ho využívám, to je jiná otázka. A to, že necítím potřebu se 30x vyjádřit ke každé blbině (s touto vyjímkou) je zase jiná liga Z moderních vymožeností nevlastním akorát navigaci a to zatím záměrně. Je to bez ní větší prča
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
A proč ne?
a proc jo?
znam okolo sebe par vylozene starejch lidi (jako jeste o dost starsich, nez Ty , kteri na tom technologicky jsou VELMI dobre.. jeden je byvaly programator avioniky ci co to presne dela.
Vetsinou zaroven umi jazyky, sportujou... a vypadaji ZASADNE mladsi.
Ustrnuti vlastniho vyvoje v dobe, kdy technologie podstatnym zpusobem ZEFEKTIVNUJI nasi praci:
a) predpoklada, ze mas nejake jine vyjimecne schopnosti (napr. organizacni), kterymi to kompenzujes -- TY JE MAS?
zvysuje riziko ztraty konkurenceschpnosti
c) casto nas cini starsimi, nez jsme, uz jenom tim, ze to komplikuje komunikaci s mladejma
Takze mne imponuji spis ti, co neco umi.. napr. Richard Branson.. tomu je 60. Intelektualne mi prijde o 20 let mladsi minimalne.
+ jeste jeden nas.. nejmenovany.. zakaznik. To jenom z blizkeho okoli.
17 cm
A proč ne?
a proc jo?
znam okolo sebe par vylozene starejch lidi (jako jeste o dost starsich, nez Ty , kteri na tom technologicky jsou VELMI dobre.. jeden je byvaly programator avioniky ci co to presne dela.
Vetsinou zaroven umi jazyky, sportujou... a vypadaji ZASADNE mladsi.
Ustrnuti vlastniho vyvoje v dobe, kdy technologie podstatnym zpusobem ZEFEKTIVNUJI nasi praci:
a) predpoklada, ze mas nejake jine vyjimecne schopnosti (napr. organizacni), kterymi to kompenzujes -- TY JE MAS?
zvysuje riziko ztraty konkurenceschpnosti
c) casto nas cini starsimi, nez jsme, uz jenom tim, ze to komplikuje komunikaci s mladejma
Takze mne imponuji spis ti, co neco umi.. napr. Richard Branson.. tomu je 60. Intelektualne mi prijde o 20 let mladsi minimalne.
+ jeste jeden nas.. nejmenovany.. zakaznik. To jenom z blizkeho okoli.
Hohóó pane Chicku, co takhle si připustit myšlenku, že jsou na světě chytří a výkonní lidé, kteří ale zároveň nepovažují moderní technologie za osobně! důležité...? nebo třeba lidé, kteří nemají potřebu někomu imponovat... a komunikaci starých s mladými podle mě obvykle víc ovlivňuje schopnost komunikace ze strany mladých.
Woodman napsal:
co takhle si připustit myšlenku, že jsou na světě chytří a výkonní lidé, kteří ale zároveň nepovažují moderní technologie za osobně! důležité...? nebo třeba lidé, kteří nemají potřebu někomu imponovat... a komunikaci starých s mladými podle mě obvykle víc ovlivňuje schopnost komunikace ze strany mladých.
vzdyt to tam pisu.. POKUD TO KOMPENZUJES necim dalsim. Pokud jses trdlo, tak je furt lepsi byt technologicky znaly trdlo, nez trdlo bez mobilu a internetu.
+
Ja si akorat nemyslim, ze by tenhle technologicky asketizmus byla nejaka ctnost, zvlast v dnesni dobe. To je proste nouze...
17 cm
... a komunikaci starých s mladými podle mě obvykle víc ovlivňuje schopnost komunikace ze strany mladých....
...dost často mladí odkojení facebookem atd. neumí komunikovat v reálu....to je prostý fakt
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Nemuzu se zbavit dojmu, ze modernizace a technologie je jedine prinosem. Pokud ma nekdo radsi psaci stroj nez pocitac, verim, ze je to JEN z toho duvodu, ze nema chut se ucit necemu novemu.
Je to to samy, jako ze mnoho z nas (moderne vybavenych) neveri, ze Google docs je hrozna pecka, ktera setri hromady casu pri komunikaci... dokud nevyzkousi a nezacne pouzivat.
Woodman napsal:
co takhle si připustit myšlenku, že jsou na světě chytří a výkonní lidé, kteří ale zároveň nepovažují moderní technologie za osobně! důležité...? nebo třeba lidé, kteří nemají potřebu někomu imponovat... a komunikaci starých s mladými podle mě obvykle víc ovlivňuje schopnost komunikace ze strany mladých.
...Ja si akorat nemyslim, ze by tenhle technologicky asketizmus byla nejaka ctnost, zvlast v dnesni dobe. To je proste nouze...
Taky ho nepovažuju za ctnost (kdo jo, je trdlo), ale naprosto mu rozumím a vlastně jsem "technoasketa" - ne nedostatkem možností nebo schopností, ale přesvědčením, že pro běžný život moderní vymoženosti nutně nepotřebuju...
Dneska to soukromí nemá skoro nikdo... i když někdo nebude mít facebook tak stačí málo abych si o člověku něco zjistil na internetu, to není problém. I taková maličkost jako když zadáte do google své telefoní číslo a už z toho co Vám vyhledá si můžete maličko udšlat obrázek o člověku kterého vůbec neznáte...