griffon napsal:
Každý nadává na MITAS, ale pro mě, kdo si chtěl koupit silniční pneu jen na určité cesty, protože se s nima ukrutně snižuje průchodnost terénen, jsem zvolil levnější variantu a to MITAS E-08. Sedí naprosto v pohodě a mám s nimi aji dobré zkušenosti na vodě....v létě na belgické dálnici při skutečně monzunovém dešti, kdy byly na silnici opravdu několikacentimetrové vrstvy vody a já spěchal na trajekt do Calais. Skutečně jsem se bál, v některých místech toho bylo tolik, že aji auta jela 70 km/h, tak pořád držely! DOT 1211...tak třeba udělali v Mitasu něco se směsí...nevím....ale podle mých propočtů bych na nich kolem 20 tis. km mohl taky dát..ne-li víc. Tedy mohu doporučit.
Monzunový déšť v Belgii? V Evropě?
ku*va, to počasí se fakt mění...
Chápu, že to je asi k smíchu, ale byl to zrovna ten den, kdy při té bouři spadlo v Belgii pódium na koncertě a zemřelo několik lidí. To jsme se dozvěděli až o den později. viz. link
Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s hloubkou dezénu motocyklových pneu. Mám teď obuto Anakee2 se vzorkem 1.8mm na středu. Kolik tak mají nové? Mám tyto steré hned vyměnit, nebo se dají ještě jezdit?
Petos napsal:
Ještě bych se chtěl zeptat jak je to s hloubkou dezénu motocyklových pneu. Mám teď obuto Anakee2 se vzorkem 1.8mm na středu. Kolik tak mají nové? Mám tyto steré hned vyměnit, nebo se dají ještě jezdit?
Tak dá se jezdit skoro na čemkoliv, záleží jen na tobě, jak moc chceš riskovat. Co se týká těch Mitasů E-08,tak vzadu mají 9mm a vpředu 6mm. Ostatní nevím. Takže těch 1.8 není už nic moc...popravdě. Na suchu je to fuk..ale na vodě už asi poznáš rozdíl.
Lítat dál....a výš....a dál!!!
Petos napsal:
Tak dá se jezdit skoro na čemkoliv, záleží jen na tobě, jak moc chceš riskovat. Co se týká těch Mitasů E-08,tak vzadu mají 9mm a vpředu 6mm. Ostatní nevím. Takže těch 1.8 není už nic moc...popravdě. Na suchu je to fuk..ale na vodě už asi poznáš rozdíl.
to je straslivy nesmysl, ze to je na suchu fuk.
NENI.
Uz jenom kvuli tomu, ze cim vic sjeta guma, TIM TVRDSI SMES.
Specialne VEPREDU nedoporucuji sjizdet.. vzadu si ten drift jeste uzijes, ale kdyz se ti smejkne predek, tak se v lepsim pripade po* strachy.
---
jinak legalni je tusim min. 1,6mm.. doporucuje se ve 2mm vymenit.
Ja vetsinou sjizdim vic, rozumne to ale neni ani trochu.
Upravil hicks dne 09.01.2012 09:41
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Petos napsal:
Většina tzv. silničních pneu co jsem jezdil měla jako nová min 7mm na zadku. Předek jsem nikdy snad neměřil. Pod 2mm jsem se nikdy nedostal a raději je vyměnil.
všude dobře.....doma GSA