Tak já všechno peru v ruce a Jelením mýdlem a potom vše naimpregnuji a nepotřebuji nepromoky...........
Můj děda říkával "Člověk může bejt blbec, ale musí si umět poradit".
Mrsknu to do vany bez chráničů, osprchuju to, nechám ve vodě odmočit, pak to vymáchám v ruce a vyždímám-vyleju vodu z kapes a pověsím ven na šňůru. Když fouká a svítí slunce, je to suchý hned. Howgh.
Upravil Potok dne 12.02.2017 21:26
Potok napsal:
Mrsknu to do vany bez chráničů, osprchuju to, nechám ve vodě odmočit, pak to vymáchám v ruce a vyždímám-vyleju vodu z kapes a pověsím ven na šňůru. Když fouká a svítí slunce, je to suchý hned. Howgh.
Dík, ale ptal jsem se na rukavice (kožený s GTX), jde mi o to jestli třeba ten nikwax není vhodný na tu kůži, nebo jestli není potřeba ji pak něčím ošetřit....
BTW...nemyslím, že je vhodné sušit oblečení na přímém slunci
Potok napsal:
Dík, ale ptal jsem se na rukavice (kožený s GTX), jde mi o to jestli třeba ten nikwax není vhodný na tu kůži, nebo jestli není potřeba ji pak něčím ošetřit....
BTW...nemyslím, že je vhodné sušit oblečení na přímém slunci
Impregnační prostředek na veškerou kombinovanou (kůže-látka) a softshell obuv. Zvyšuje voděodolnost, udržuje prodyšnost a pevnost obuvi. Prodlužuje životnost a funkčnost, nemění vzhled obuvi. Snadné použití pomocí houbičkového aplikátoru nebo mechanického rozprašovače. Doporučeno pro membrány Gore-Tex, SympaTex, eVENT, PTX membrane a další.
Když to je na obuv, je to i na rukavice ne snad. Stačí si přečíst leták.
Upravil swat dne 13.02.2017 09:13
Vzhledem k tomu, že na cestách mnohdy zmoknu a oschnu za jeden den i třeba 10x a i slunce do mě pere, tak neřeším pověšení mokrých hader na šňůru když svítí slunce. Připadal bych si trochu jako blb...
Potok napsal:
Vzhledem k tomu, že na cestách mnohdy zmoknu a oschnu za jeden den i třeba 10x a i slunce do mě pere, tak neřeším pověšení mokrých hader na šňůru když svítí slunce. Připadal bych si trochu jako blb...
...ale tipnul bych, že na cestách a na moto se to vysuší spíš větrem/prouděním vzduchu a samo v kombinaci s okolní teplotou
když budeš hledat, myslím, že Tomáš z TT tady kdysi dost obsáhle rozvinul diskusi na téma praní oblečení ve vazbě na materiály a bylo tam sepsáno dost zkušeností od ostatních
www.jantruhlar.cz
Potok napsal:
...ale tipnul bych, že na cestách a na moto se to vysuší spíš větrem/prouděním vzduchu a samo v kombinaci s okolní teplotou
když budeš hledat, myslím, že Tomáš z TT tady kdysi dost obsáhle rozvinul diskusi na téma praní oblečení ve vazbě na materiály a bylo tam sepsáno dost zkušeností od ostatních
Já tomu rozumím, ale z praktického hlediska: když za sezonu asi 100x zmoknu a oschnu v sedle za podmínek přírodou daných, nepřijde mi praktické věnovat tolik pozornosti stoprvnímu namočení a usušení byť tentokráte ve vaně ale stejně na slunci. Už kvůli procentu ovlivnění...
Potok napsal:
... nepřijde mi praktické věnovat tolik pozornosti stoprvnímu namočení a usušení byť tentokráte ve vaně ale stejně na slunci. Už kvůli procentu ovlivnění...
Ono u toho praní jde hlavně o ten prostředek, který na to použiješ, když zmokneš, tak je to jenom voda, ta ti žádný materiál nezničí.
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
to je dobrý když to pereš v pračce, takže prášek naliješ klasicky tam kam liješ prášek a impregnaci místo avivaže, a máš to najednou a bez práce, navic tímto postupen se to dostane všude.
Pokud nepereš a jen potřebuješ impregnovat tak je lepší použít spray.. je to rychle, nemusíš sušit.. ale smrdí to :-D Sprejem si pomůžeš třeba u na boty, když potřebuješ rychle zabránit nějakému průšvihu.. nastříkáš a nějakou dobu se to zlepší.
Když by jsi chtěl o boty pečovat pravidelně, což doporučuji, tak pak jsem dobré nano krémy které ošetří kůži a ještě fungují vodoudpudivě
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz