karlospv napsal:
Ja to taky dlouho resil,pak jednou potreboval a nemel a tak jsem objednal toto https://www.bmwmotoparts.cz/sady-naradi-c23591/
Ano, na tuto sadu jsem také koukal. Je to favorit č. 1 :-) Nějaké osobní zkušenosti? Nechybí tam něco? Kvalita ujde?
Me osobne zatim nic nechybelo, co ji mam tak jsem ji pro sebe jeste nepotreboval. Vetsinou zachranuju ostatni.
Kvalita mi prijde OK, zadny blato to neni.
Upravil karlospv dne 19.11.2020 01:16
Třeba to někdo také řešíte - tak třeba to někomu také pomůže. chtěl jsem nějakou sadu nářadí, která se vejde do schránky na nářadí či v topcase nezabere moc místa.
Po pár pokusech najít nějakou menší sadu a vrácené sady od Rothewald z Louise (příliš velká) jsem nakonec pořídil a lehce upravil následující sadu od Black Decker A7144 - Je to takové dodělej doma (např. ráčna a francouzák jsou prakticky nepoužitelné...).
Vyhodil jsem z ní:
- baterku (nahrazeno dvojicí vratidel 1/4" s nástavci)
- kleště (nahrazeno Knipex 0821145 - vyštíhlené kombinačky s tenkou rukojetí)
- ráčnu (nahrazeno kvalitnější ráčnou Extol a mini ráčnou Bosch ze sady bitů)
- ráčnu na bity (ráčnový šroubovák - nahrazen šroubovákem na bity + čtyřhranem nahoře)
- francouzák (nahrazen kvalitním Fortum 150 francouzákem bez vůlí)
- inbusy (na motorce jsou torxy - které bity doplněny místo jiných) - sada BGS torx bitů TX 10-45
- sadu ořechů (nahrazeno dvojicí jiných sad)
Pak jsem sundal jeden sucháč z té rolky atd... celý balíček má cca 30x12x5cm s tím, že délka a šířka jde zmáčknout o nějaký jeden dva cenťáky... takže proleze do nějaké schránky na nářadí pod kufry...
HonzaGS-SV přiložený následující obrázek:
[100.08Kb]
Upravil HonzaGS-SV dne 19.03.2022 14:18
Původně jsem chtěl koupit sadu od BMW Motoparts ale chybí mi tam pár kusů nářadí a bohužel nemožnost do kapes něco přidat (Kleště)
Nicméně ta cena je fajn, ono ikdyž koupíš ten Black and Decker a když přidáš slušnou ráčnu, kleště, vratidlo, šroubovák na bity tak nejsi daleko od toho co stojí ta sada od BMW Moto parts...
Upravil HonzaGS-SV dne 19.03.2022 20:39
Další malá sada od Oxford
(dělají dvě ve stejném pouzdru jednu základní za 400 a druhou cca za 800 - tam je navíc francouzák, jiné kleště a ráčna...) zde jsem do ní přidal vratidlo, sadu torxů od BGS, a kleště nahradil kompaktními Knipex 0821145 (vyštíhlené kombinačky s úzkou rukojetí).
Je v malém "penálu" ještě plánuji doplnit dvojicí stranových 14tek (na zrcátka)
Ještě ta Oxford sada v BUMOT boxu, je tam dost místa, možná bych tam narval i dvě
ještě vzadu je dost místa např. na lékárničku a další věci...
Ahoj,
šestihran na přední osu řeším spojovací (dlouhou) maticí a tu povolím klíčem, ale vím, že kolo na cestě sundavat nebudu takže to nevidím jako nutnost (mám asistenci a stejně bych s tím moc neudělal).
Takže ta sada je spíš na sundání plastů/kufrů, dotažení navigace, zrcátek, výměnu AWS antény a to je tak vše... víc bude stejně řešit servis nebo pneuservis
Ta sada od bmwmotoparts je stále nejlepší pánové. Používám ji přes rok. Přidal jsem jen pár drobností a ve spojení s letherman surge je to slušnej základ na cesty. Když jedu autem, mám to v autě a už jsem to hodněkrát použil i tam. Můžu doporučit!
Taky si to myslím, nicméně je škoda, že tam nejsou třeba 2-3 extra kapsy např. na ty kleště a nějaké další věci - třeba nějakou malou 1/4" ráčnu nebo tak... prostě aby si to člověk mohl lehce dovybavit...
HonzaGS-SV napsal:
Ahoj,
šestihran na přední osu řeším spojovací (dlouhou) maticí a tu povolím klíčem, ale vím, že kolo na cestě sundavat nebudu takže to nevidím jako nutnost (mám asistenci a stejně bych s tím moc neudělal).
Takže ta sada je spíš na sundání plastů/kufrů, dotažení navigace, zrcátek, výměnu AWS antény a to je tak vše... víc bude stejně řešit servis nebo pneuservis
HonzaGS-SV napsal:
Taky si to myslím, nicméně je škoda, že tam nejsou třeba 2-3 extra kapsy např. na ty kleště a nějaké další věci - třeba nějakou malou 1/4" ráčnu nebo tak... prostě aby si to člověk mohl lehce dovybavit...
Stačí trochu improvizovat. Malou ráčnu jsem tam nacpal a ještě
Víc bitů a nějaký ořechy navíc. Takže za mě spokojenost.
Co vlastně z toho plyne?
že si za ty peníze koupíte jen tašku? Jeden půlku vyhází a dá tam něco jiného a další ještě k tomu dokupuje.
Stejně když se něco posere, tak to zrovna v tom nářadí nebude
Upravil John_Ice dne 21.03.2022 08:20
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
S nářadím pracuji celej život, to dvoje prezentované nářadí mě přijde vhodné akorát
dětem na písek.
Futrál bych řešil jako poslední,ušít u čalouníka švadleny, já používám starej textilní
futrál o autolékárničky.
Poskládal bych si ho z kvalitního nářadí,ráčnu a ořechy bych použil 3/4 a redukci na bity
Inspiroval bych se nářadím TT až na cenu dobrý.
Kratkej přiložený následující obrázek: