Když se pojedu v létě projet, bude to do zahraničí (např. do Rakouska), protože tam bude levnější benzín, pěkný silnice a nikdo se mě nepokusí každejch 20km zabít.
Cena benu mě vadí spíš kvůli cestě do práce, než koníčkům... Ale v pondělí jsem ještě bral za 33,90- tak to snad o 12korun nahoru nepůjde.
To me taky stve ze vseho nejvic. Na lyze, nebo na moto si klido zajedu a kdyz nebudou prasule,tak proste nepojedu. Ale do prace musim a spoje mam uplne naprd,takze jinak nez autem nemuzu. A 3tis. za mesic jen za dojizdeni neni uplne nejmin
Upravil milanosor dne 27.01.2012 11:45
I pád na hubu je pohyb kupředu
já předělal loni auto na plyn, dneska jsem čepoval za 16.90, spotřebu mám teď v zimě 7.7 l/100, takže celkem dobrý, ale na motce bych jezdil do práce raději.
Saturnin : nejsi sám,komu se z cen PHM chce brečet,věř mi...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ceny benzínu a nafty vycházejí z cen rafinérií. Podle dohody jsou ceny rafinérií v celé Evropské unii, podobně jako u dalších produktů, které vyrábějí, stejné. Jednotně se totiž řídí cenou, dosaženou na komoditní burze v Rotterdamu. O tom, za kolik skutečně koupíte benzín a naftu v českých městech a zemích, kde je tedy nejlevnější nebo nejdražší, rozhodují distributoři a prodejci pohonných hmot. Ti si k ceně, za kterou je kupují od rafinérií, připočtou marži podle svého uvážení. Ve většině zemí se na konečné ceně benzínu podílejí hlavně daně, především spotřební daň a daň z přidané hodnoty.
Upravil zmijon dne 05.02.2012 13:23
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
zmijon napsal:
Ceny benzínu a nafty vycházejí z cen rafinérií. Podle dohody jsou ceny rafinérií v celé Evropské unii, podobně jako u dalších produktů, které vyrábějí, stejné. Jednotně se totiž řídí cenou, dosaženou na komoditní burze v Rotterdamu. O tom, za kolik skutečně koupíte benzín a naftu v českých městech a zemích, kde je tedy nejlevnější nebo nejdražší, rozhodují distributoři a prodejci pohonných hmot. Ti si k ceně, za kterou je kupují od rafinérií, připočtou marži podle svého uvážení. Ve většině zemí se na konečné ceně benzínu podílejí hlavně daně, především spotřební daň a daň z přidané hodnoty.
Hlavně ta spotřební daň.Na pohonných hmotách nejvíc vydělá stát,aniž by přiložil ruku k dílu.
Když je hlad,je i husa dobrá.
je to banda na cene se domluvili uz pred rokem a skoro se jim to vyplnilo 29. 3. 2011 0:00 http://www.mesec....nepomohou/
tady par postrehu:
Na rostoucí cenu nyní tlačí především krize v Libyi (a obavy z vývoje v Saudské Arábii). "Jednoznačně je to především v důsledku libyjské krize a následných spekulativních obchodů s ropou na burzách, které ženou cenu ropy k rekordním hodnotám," potvrzuje šéfredaktor odborného magazínu PETROL Tomáš Mikšovský. Konstantně vysoko ale drží ceny pohonných hmot v Česku také jejich vysoké zdanění
Více jak polovina ceny, kterou u čerpací stanice zaplatíte za pohonné hmoty jde do státního rozpočtu
"O ropu bude čím dále větší boj, zejména při hospodářském rozmachu Číny a Indie, jež akcelerují čím dál vyšší spotřebu,"(tohle mi pripomina zdraceni mlecnych vyrobku taky tvrdily ze za to muze zvyseny zajem v cine )
"Do jaké míry se projeví tento pravidelný trend souběžně se situací na trzích s ropou, záleží pouze na vůli Alláhově,"
"Vše je v rukou vlády, ale při její současné snaze eliminovat díry v státním rozpočtu bude jen stěží souhlasit s tlakem distributorů a dopravců na snížení spotřební daně," "Osobně se domnívám, že cena letos dosáhne ke čtyřiceti korunám, ale tuto hranici nepřekoná. I zde však v současné situaci hádáme ze skleněné koule," uzavírá Mikšovský.
Upravil zmijon dne 05.02.2012 13:41
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
se na ne muzu vyprdnout,na hovada mam to do polska 30km budu tankovat tam.loni jsem tam parkrat zavital a zdalo se mi ze tam maji i lepsi silnice.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.