acnats: jak se tu psalo idelani kompromis je E07. Osobne si myslim ze na silnisi je stejna jak silnicni E08 ale v terenu daleko lepsi... za sucha srovnatelna s E09.
Jel jsem na Africatwin albanii (3000km) a Maroko (3500km) s predkem E07 zadek E09 a spokojenost... kamarad mel predni i zadni E07 a rozdil zadny.
Osobne zastavam nazor ze E07 se hodi jak na asfalt do alp tak sotolinu v Albanii, do lesa a offroad na ukrajinu nazouvam predni C19 a zadni C02 (nyni vyzkousim Heidenau K74 ktera by mela byt lepsi).
Jak uz bylo receno, za sucha ti Mitas E-07/ Heidenau K-60 / Metzeler Enduro 3 Sahara dovoli projet prakticky vsechno - s trochou umu a opatrnosti.
V bahne ti nepomuze ani E-10 / TKC-80 apod., maji ve vzorku moc gumy - kdyz bylo bahno, tak se kamosovi zalepily stejne rychle, jako mne Sahary.
E-09 zadni je dobra, ale predni bych dal Mitas XT-644 http://www.mitas....mp;pid=568. Kdysi se ta guma jmenovala Trelleborg Army Special, mam ji ted na motorce a potvrzuje, co jsem o ni cetl - vykony odpovidaji E-09 pri vyssim kilometrovem najezdu.
Jinak vzadu mam ted C-02, ale to neni na silnicni cestovani, napr. nema odpovidajici rychlostni index (max 140km/h)
Super,děkuji za reakce,Mitas XT kouknu na rozměry a jinak tedy 09 je vyzkoušená,takže zkusím 07.Nemám v plánu žádné řádění v bahně,tak zkušený jezdec nejsem.Ale nechci někde na cestě přijít na to,že jsem měla změnit obutí
acnats napsal:
V plánu není pekelnej terén ani bahno,ale v Albánii když zaprší,tak mám obojí v jednom.
Tak nechci ti do toho kecat, ale vloni jsem najel Albošku jak suchou tak i mokrou, a i asfaltky...kde to drží jak přibitý....
Mám 650 Dakara...a zadní 09 ...jedině!!!!!!!!doporučuji..natož Albošku...jediná nevýhoda...při větší rychlosti na silnici hučí.....jinak super gumaa Dakar není žádnej závodník...takže 09 !!!
Jen mi do toho kecej!!!!09 jsem měla letos do Rumunska,takže už ji znám,je super,už jsem to tu psala,ale strašně ubývá,to že hučí to vím,ale nevadí mi to ba naopak.A Albošku jsem jela už jednou autem,takže drobet vím,co mne čeká,ale ted chci jet tak na měsíc,tak aby mi guma vydržela
Ahoj---tak ti do toho kecám.. hele nevím co máš za motku, ale mne dala 09 čistou Albošku(přezouvali jsme) a tam mokro,sucho -hlavně off ale i asfalt , pak cestu domu pouze na dálnicích z Itálie do Práglu, 2500 km - ubývala fofrem na dálnici- rychlost 135 km.....a pak doma komínovky a tripy po ČR....off /on ...dalších 6 tis a zatím pořád dobrý...sjetější je ...ale pořád to jde....takže ještě jarní hrabání- 2000 cestu do Albošky 1500....a bude asi na hadry- tam zas přezuji, a celkově dá tak 10 tis tuty...za ty prachy
Pouze upozornuji- mám tzv...lehoučkého Dakara 650 proti 1150 a tak....na těch větších to asi ubývá více.
tak prosím. zkušenost.a dávej bacha- v Rakousku atak...koukají na STEJNÉHO VÝROBCE - PŘEDEK I ZADEK.....nevěděl jsem to a valil jsem to tkc 80 + mitas e 09.....letos dám vpředu 010 a vzadu 09......prej za to na místě berou tech...a jdeš po svých
No jesli by na zváženou nestála změna zadního ráfku na 18". (v případě dakara). pak tam můžeš šoupnout rallye gumy a máš vystaráno. Nájezd jak kráva a kloudnej terén taky polknou.
D-A-G-R napsal:
jak to tak čtu je vhodná 07 do Rumunska? chci se zejet podívat do Gerníku a chystám se přezůt s anakee
Heh, lidi, vy to moc resite. Jestli se nepletu, tak do Gerniku se da dojet normalnim autem, takze to zvladnete prakticky na jakekoliv pneu. Jednou jsme se tak na ceste do Gerniku (nebo Rovenska) odpocivali u cesty a projizdel kolem nas chlapek na modernim skutru (male kolecka, vzorek jak ty Anakee...) a nevypadal, ze by jel nejakou hranu :-)