Jara Cimrman napsal:
Tak uz je to tady, nechci sirit poplasne zpravy, proto pisu az ted kdyz je to potvrzeno, od pristiho roku, tzn. 2015 bude diagnostika soucasti emisi a auto od roku vyroby 2004 vybavene filtrem pevnych castic ho bude muset mit, borci z emisi se prave ted na to školí a jakykoliv zasah do ŘJ a odstraneni je okamzite nevyhovujici... .J.C.
To je jedině dobře. Čuňat s dymovnicema je už trochu moc.
Nepíšu to jem kvůli moto ale auto má každy a tak s demontáží DPF a úpravou řidící jednotky bude asi po ptákách. Konec konců čipaři a kuchaři FAP si už nahrabali asi dost ale i naše motorky mají z fabriky kat. a takovej chytrej a vyškolenej strejda může byt pěkný ****. J.C.
Hmm v nemec kontroluji i emise taky, bez katu bych fakt neprosel, s mym laserem jsem byl kousek od limitu... Obecne mi na motorce prochazeli vsecna schvaleni, papiry... trvalo to tak hodku. Na druhou stranu jsem vdecny ze to delaji poradne, protoze bych byl nerad aby me jednou sroloval nejaky cocot ktery prosel stk jen diky kamosovi...
Na druhou stranu chápu že tlačí na podvody s emisema což je dobře ale neumím si představit jak připojí univerzální diagnostiku na X značek automobilů a odhalí chyby protože program na určitý typ auta nebude zadarmo, značek je taky dost a tak se necháme překvapit. J.C.
Jara Cimrman napsal:
Na druhou stranu chápu že tlačí na podvody s emisema což je dobře ale neumím si představit jak připojí univerzální diagnostiku na X značek automobilů a odhalí chyby protože program na určitý typ auta nebude zadarmo, značek je taky dost a tak se necháme překvapit. J.C.
Tohle resi EOBD,vsechny benzinaky a diesely prodavane v EU tento protokol musi podporovat od roku 2001 resp. 2004.
Bude stacit jednoducha ctecka na vycteni zavad v ECU.
Navic pozdeji by tohle meli mit i policajti a EU chce aby i motorky podporovaly EOBD,tzn. napr Powercommandery apod. bude jednodussi odhalit i v beznem provozu.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj