mahomaho napsal:
Měl jsem o víkendu možnost trochu podrandit na monkey myslím že měla 8" a na předku bubnovku. Předpokládám že na 10" to bude pohodlnější a i lepší na polňačkách lesních cestách atd. Na daxiku se mě líbí více místa na bagáž a pohodlí. Jestli se vejde do ochcávky kombajnu byla by to dobrá zpráva páč by mě více bavily rodinné dovolené.. :-) Od opice nebo daxíku čekám více svobody v jedné stopě, mimo asfalt o víkendových projížďkách a když to okolnosti dovolí tak i na dovolených. Od kterého roku jsou ty 10" ?
Mimo asfalt bud DAX lepší než Gorilla, resp. jsem se na něm cítil v terénu bezpečněji a bylo to znát. Gorilla je krátká, zbrklá a hned se, hlavně v kopci, staví na zadní což není ideální.
Netuším, od kterého roku byla kola 10", já kupoval v roce 2008 Gorillu od výrobce Jincheng, v tu dobu se na náš trh začaly dostávat motorky od SkyTeamu a ty už měly 10".
Netuším co za Monkey jsi jezdil s 8" + buben, všechny novodobé se myslím dělají jen s kotoučem, buben vzadu. Pokud je něco s bubnem vpředu, jsou to staré originály Honda. Ale možná, že jen nevím všechno...
Jen pro zajímavost, tohohle DAXe našel můj kamarád Ondra kdysi na šroťáku, je to přes 40 let starý originál Honda. Nějakým zázrakem to zprovoznil a jezdí s ním turistiku, byli jsme spolu mj. i v Rumunsku (Ondra o tom tehdy napsal skvělý cestopis na Motorkáře i na opičí stránky). Před několika dny se vrátil ze Slovinska. Při výjezdu na Mangart se mu dole u kasy smáli a pustili ho nahoru zadarmo...:-)
Ivan přiložený následující obrázek:
chstepan napsal:
.. ja mám 2014 na 10" ... a jízda je supr ...
zadní tlumiče mám lepší, ...
I tu kyvku, myslím že je to téměř nezbytnost. :-)
Slyšel jsem že tu přední vidlici na dorazy nedostanu kvůli celkové nízké váze. Je to pravda?
Upravil mahomaho dne 23.08.2015 21:47
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Ten odkaz mě nefunguje, ale už jsem si to našel, musela to být prde*, ale na mě moc velká opičárna. :-) (hodně lidí)
Jinak jsem se rozmýšlel nad touhle opici http://www.motork...otogalerie ale stejně bych to viděl asi spíš na daxíka.
Pokukuji na mobile.de . Rozhodně aspoň tu dvácu.
Upravil mahomaho dne 24.08.2015 20:47
---------------
Díky kluci, děláte mi radost:-).
Motor není problém, na 50-ku se dělá vršek, tuším 84 ccm a nebo se dá motor prostě vyměnit a udělat z toho trhače asfaltu:-).
Ahoj, mam 9letyho syna a uvazuju ze mu koupim Gorillu jako jeho prvni motorku. Jeste nevim jestli 50 nebo 125 ccm.
Otazka zni: "je tato motorka vhodna na nauceni se jezdit?"
Znam se dobre s Ivo Kastanem a podle nej se tato motorka hodi uplne na vsechno
Ale chtel bych znat nazor i nekoho jinyho kdo tuto motorku pouziva
Carpe diem
LORD napsal:
Ahoj, mam 9letyho syna a uvazuju ze mu koupim Gorillu jako jeho prvni motorku. Jeste nevim jestli 50 nebo 125 ccm.
Proč by nebyla? Apropo na keeprespectu měl právě jednu upravenou pro juniora, nižší řídítka a pár drobností.
---------------
LORD napsal:
Souhlasím s Ivošem. U nás se na DAXu učila jezdit Kristýna když jí bylo 12 a na Gorille jezdila z kopce bez motorru ještě dřív, tenkrát na mých narozkách v Orlických horách vytlačila Gorču do kopce snad 100x. A pamatuju, že na opičím srazu vyjezdila celou nádrž DAXu po kempu a přilehlé polní cestě, skončila když jsme dávno seděli v hospodě. Ale pak přišla do autoškoly a po praktické stránce byla suverénní.
Pokud 125, tak bych ji ale 9-tiletému klukovi pro začátek lehce utlumil, nevím jak dnes, ale dřív se na Skyteamech 125 spojka mačkala ne zrovna malou silou, dítě v tom navíc nemá cit a se 125-kou by mohlo jít na záda klidně na dvojku nebo trojku. Na tohle by byla asi 50-ka lepší, navíc by na ni mohl jezdit až by měl nejmenší ŘP a výkonově se dá vylepšit, i když na úroveň 125ky asi ne.
Upravil Ivan dne 19.10.2015 09:25
Souhlas s Vojtou Polickým a Ivanem. Našemu je 9 a už 4 roky na tom jezdí. Ale mám tam 70ccm motor poloautomat - 4 kvalty s odstředivou spojkou. Doma už stojí připravená 125ka ale právě kvůli mačkání té spojky letos na ní jště neseděl. Snad příští rok. Já bych asi doporučil 125ku. Dá se k tomu koupit plynová rukověť kde jde nastavit doraz či to vyřešit jinak - snadněji, levněji. Ta padesátka je do budoucna k h.o.v.n.u. Obzvlášť pokud to bude Gorilla na papírech. Nejede to, v normálním provozu s tím překážíš a nemůžeš s ní na dálnici. A Ivan potvrdí, že na dálnici jsme jezdili při každé delší akci.
Díky za info Ono mi stejne nic nezbude, protoze ja se doma jen zminil ze o tom uvazuju a uz neni cesty zpet
Jestli DAXe nebo Gorillu je asi jen podle toho co se vic libi ne? Nebo je neco vhodnejsi pro kluka?
Carpe diem
DAX je trochu větší a způsob jízdy na něm víc připomíná velký motocykl. Ale i ten se mi vešel do kufru Opela Omegy Caravan. Na Monkey/Gorilla ve standardním provedení se sedí trochu skrčeněji a měl jsem pocit, že jejich rám je méně tuhý, to ale poznáš v extrému, u 50-ky určitě ne. Moje srdečná záležitost je Gorilla, i když DAXe jsem měl také a asi by se na něm i cestovalo lépe, navíc je dvoumístný, i když jen nouzově.
Zdendo, zase taková katastrofa to není. Můj měl nádrž na 5,5 litru, víc než Monkey, méně než Gorilla. Vím, mototuristé to mohou vidět jinak, ale primárně se na těch motorkách necestuje a i kdyby, dojezd 150-200 km stačí, ne? Na DAXu cestuje kamarád Ondra nebo další kamarád Vašek, oba znáš, Drákula byla na DAXu nejdál na srazu MotoRoute ve Vizovicích a nijak mne a Gorillu neomezovala, stejně každých 100 km stojíme.
Tak rozhodnuto, odpoledne jsem se stavil za Ivosem a objednal Gorillu. Bude to 50ccm s kitem na 75ccm s nizsim sedlem a 8' kolana.
To bude pod stromeckem radosti
Carpe diem