No a já si jej koupím zase. Pohodlnější auto jsem neměl. MB je polykač kilometrů a pokud jej máš ve výbavě Avantgard plus pár příplatkových prkotin tak je to i luxusní svezeníčko. Např. Audio Harman Kardon se systémem pro logic 7 je úžasné ozvučení. Když sem medvěda prodal tak sem musel dát za 40tis. hudbu do Captivy jak mě meďák rozmlsal a to nemluvím o měchoch atd. Nevím co se vám na něm sralo ale já měl 320CDI 6vál automat tiptronic a jako supr autíčko. Lepší sem fakt neměl. Jo a díly byly levnější jak na Chevrolet
Olej měníš po 10-15tis. km za 200kč/L a vleze tam 5,5L u Captivy je 4,5-5L za 650kč bez DPH/L. Brzdové kotouče taky levnější a tak bych mohl ve spotřebáku pokračovat
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
V diskuzi mi chybí jedna věc, a to zda za ty peníze je servis udělaný kvalitně.
Je sice hezké že mám v servisce razítko ale pokud servis něco domrší nebo naopak něco neprovede (a diskuzí na toto téma je tu dost) tak mi je razítko v danou chvíli k ničemu. Můžu se sice později domáhat nějaké kompenzace ale...
Takže za mě 1. kritérium je kvalita, pak teprve cena a další.
A ještě jedna poznámka, cena servisu se odvíjí od použitých dílů a náplní.
Předpokládám že v BMW dávají olej Castrol a origo BMW díly, zde se dá ušetřit nebo naopak utratit i o dost víc peněz pokud zvolím alternativního výrobce.
Lamark napsal:
...
Předpokládám že v BMW dávají olej Castrol a origo BMW díly, zde se dá ušetřit nebo naopak utratit i o dost víc peněz pokud zvolím alternativního výrobce.
když tam dáš nějakou "alternativu", tak to samozřejmě ovlivní záruku. Jinak například olej Castrol mi v BMW servisu účtuji ještě o 10Kč/litr levněji, než když si jej koupím sám jinde.
když tam dáš nějakou "alternativu", tak to samozřejmě ovlivní záruku. Jinak například olej Castrol mi v BMW servisu účtuji ještě o 10Kč/litr levněji, než když si jej koupím sám jinde.
No nevím... výrobce ti nemůže předepsat ZNAČKU, dává pouze specifikaci kterou je nutno dodržet. A to že "mistři světa používají oleje Castrol" není pro mne zarukou kvality. A ani o ceně to neni...
zbytečně to ženete do extrému.
pavel razítko chce , jen vybírá kde ho přijde na nejmíň peněz. To se dá pochopit.
Jen mi rozdíly v nabídkách servisů přijdou tak malé, že je smaže vynaložená cesta a čas na ní.
Nicméně každý má svůj systém a je to jeho věc i peněženka .
Tak trochu tolerance pro kolegu.
Přeju Ti šťasný výběr a spokojenou volbu servisu .
Lamark napsal:
...
Mě stál (myslím že v servisu kde jezdíš ty) něco kolem 600kč.
Kupuji ho za 170kč.
Lamark napsal:
V diskuzi mi chybí jedna věc, a to zda za ty peníze je servis udělaný kvalitně.
Je sice hezké že mám v servisce razítko ale pokud servis něco domrší nebo naopak něco neprovede (a diskuzí na toto téma je tu dost) tak mi je razítko v danou chvíli k ničemu. Můžu se sice později domáhat nějaké kompenzace ale...
Takže za mě 1. kritérium je kvalita, pak teprve cena a další.
Tak s tím si dovolím trochu nesouhlasit. Otázkou také je kolik si daný servis účtuje hodinu práce a také jestli ti tam ten Castrol naleje za 300 Kč a má na něm min. 200 % marži nebo za 200 Kč a spokojí se s "pouhou" 100% marží.
Lamark napsal:
...
Prosím tě a do jakého servisu BMW jezdíš? já že bych tam začal jezdit také. Protože mě ho tam tedy lejou za dvakrát tolik co ho jako obyčejný smrtelník koupím.A předpokládám že ho oni nakupujou ještě o polovinu levněji než já ho dokážu koupit.Kam jezdíš a co ti tam dávají a za kolik?
Lamark napsal:
...
Prosím tě a do jakého servisu BMW jezdíš? já že bych tam začal jezdit také. Protože mě ho tam tedy lejou za dvakrát tolik co ho jako obyčejný smrtelník koupím.A předpokládám že ho oni nakupujou ještě o polovinu levněji než já ho dokážu koupit.Kam jezdíš a co ti tam dávají a za kolik?
BMW Bielsko Biala, Castrol GPS 10W40 - cena z poslední faktury je 50,08 PLN/litr včetně VAT
Bob napsal:
To 3X to je cca 300kč stejný jako platím za litr castrolu v bmw DE
To HanesPH
asi jsem divný, ale mě to přijde jako normální cena . 600/litr, jak psal waltr je už dost. Jasně, když si sednu k netu a projedu eshopy, koupím levněji, ale nepovezu kanystr oleje do BMW servisu
Hanes napsal:
No právě, ten olej koupíš v pohodě za 150 Kč za litr. Do 200 Kč ho koupíš úplně v pohodě. V BMW ho budou kupovat tak cca. za 100 Kč litr možná i míň.
a jaká je pointa?
...když jdeš do pizzerie a dáš si pizzu za 100Kč, tak její výrobní náklady jsou 20Kč. Nosíš si tam vlastní těsto?
Hanes napsal:
No právě, ten olej koupíš v pohodě za 150 Kč za litr. Do 200 Kč ho koupíš úplně v pohodě. V BMW ho budou kupovat tak cca. za 100 Kč litr možná i míň.
a jaká je pointa?
...když jdeš do pizzerie a dáš si pizzu za 100Kč, tak její výrobní náklady jsou 20Kč. Nosíš si tam vlastní těsto?
Hanes napsal:
a jaká je pointa?
Pointa je v tom že když ti v Bmw naúčtujou za litr oleje 300 Kč tak na tom mají cca. 200% marži. Což mě přijde jako k....a dost. Nebo tobě to přijde normální? Ještě chceš nějakou pointu. Já se motám kolem aut a zrovna v poslední době jsem se bavil v několika značkových servisech aut o olejích, a bylo mě řečeno že je úplně normální že si některý zákazníci přinesou vlastní olej na servisní úkon. a pak se jim účtuje jenom práce + náhradní díly.A pizzu mám moc rád.
Hanes napsal:
a jaká je pointa?
Pointa je v tom že když ti v Bmw naúčtujou za litr oleje 300 Kč tak na tom mají cca. 200% marži. Což mě přijde jako k....a dost. Nebo tobě to přijde normální? Ještě chceš nějakou pointu. Já se motám kolem aut a zrovna v poslední době jsem se bavil v několika značkových servisech aut o olejích, a bylo mě řečeno že je úplně normální že si některý zákazníci přinesou vlastní olej na servisní úkon. a pak se jim účtuje jenom práce + náhradní díly.A pizzu mám moc rád.
Mě to přijde normální.
Kolik si myslíš, že jsou výrobní náklady BMW GS? A proč ho prodávají za 400 tis.? Cena nového se pak samozřejmě promítá i do ceny ojetého. Tam ti marže nevadí?