Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy
Strana 4 z 6:   1    2    3    4    5    6  

ošklivý zvuk
MartinM77
Přidané 18.11.2012 22:02

Registrace: 01.12.11
Tak to bude asi křížek u převodovky. Předpokládám, že musím sundat celou zadní kyvnou vidlici, abych se na křížek dostal. Je k tomu zapotřebí nějakej zvláštní cajk, jako stahováky atd..nebo vystačím s běžným dílenským vybavením????

Tonda
ošklivý zvuk
Přidané 19.11.2012 06:55

Registrace: 16.02.07
Na sundání kyvky - běžné dílenské nářadí + přípravek na principu invertního kladiva (na demontáž pravého čepu pro ložisko kyvky) + momentové klíče (utažení čepů, šroubových spojů při zpětné montáži).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...

http://tonda1200.rajce.idnes.cz/Dilna/
MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 19.11.2012 07:11

Super, dekuji. Invertni kladivo, resp.ten pripravek musi mit zavit na uchyceni? Predpokladam, ze utahovaci momenty nekde najdu pc

Tonda
ošklivý zvuk
Přidané 19.11.2012 07:15

Přípravek zašroubuješ místo "prostředního" šroubu (ten tam slouží pouze jako záslepka) na pravém čepu - závit M6.

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 19.11.2012 07:24

Tonda napsal:
Přípravek zašroubuješ místo "prostředního" šroubu (ten tam slouží pouze jako záslepka) na pravém čepu - závit M6.

Jo presne takhle jsem to myslel.. Tak uvidime, o vikendu s tim zkusim pohnout dopredu
Snad me tam nic neprekvapi. Diky moc a diky vsem ostatnim, budu sem davat vysledky sveho pocinani. Kdyz jsem si u Hondy umel vymenit rozvodak, tak tohle snad taky dam pc

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 10:54

Tak vše je rozebráno a výsledek je následující - vůle na zadním rozvodu je téměř nulová, na obou křížcích taky nulová. Na výstupní hřídeli je to cca 45°, což mi přijde dost. Tak jsem na to koukal a přišel jsem na následující domněnku - pokud by ona vůle byla mezi jednotlivými ozubenými kolami v převodovce, tak je na každém převodovém stupni jiná vůle - pokud se pletu, tak prosím o opravu. Ale vzhledem k tomu, že je vůle stejná na všech rychlostních stupních, tak podezřívám posledního možného vyníka a tím je převod spojky na vstupní hřídel. Takže poprosím o Vaše názory argue

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 20:50

Nikdo žádnej názor????
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..

Biker755
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 20:59

Registrace: 26.08.10
Můj názor je,že jsi to kuchal zbytečně.Když já pořídil dvanáctku,tak jsem myslel,že z toho zešílím.Před tím jsem měl japonce,takže ticho.Dneska mi přijde,že je to koncert a šepot květin.Různé pazvuky jsou pořád stejné a nemění se,takže dnes je už nevnímám.
Dum spiro,spero.

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:02

Biker755 napsal:
Můj názor je,že jsi to kuchal zbytečně.Když já pořídil dvanáctku,tak jsem myslel,že z toho zešílím.Před tím jsem měl japonce,takže ticho.Dneska mi přijde,že je to koncert a šepot květin.Různé pazvuky jsou pořád stejné a nemění se,takže dnes je už nevnímám.

Možná ano, ale je lepší to zbytečně rozložit a složit, než být pak překvapen někde na cestách. Což tedy mohu být stejně Shock
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..

Biker755
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:13

nicholas1 napsal:
Biker755 napsal:

Možná ano, ale je lepší to zbytečně rozložit a složit, než být pak překvapen někde na cestách. Což tedy mohu být stejně Shock
Přeci nebudu rozebírat motor kvůli tomu,že by mne mohl někde,někdy zradit.Můj názor,řekni někomu kdo jezdí delší dobu na 12ce a porovnejte to,nebo bych využil servisákovu nabídku a zajel za ním,než bych to kuchnul.
Dum spiro,spero.

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:17

Biker755 napsal:
nicholas1 napsal:
Biker755 napsal:

Přeci nebudu rozebírat motor kvůli tomu,že by mne mohl někde,někdy zradit.Můj názor,řekni někomu kdo jezdí delší dobu na 12ce a porovnejte to,nebo bych využil servisákovu nabídku a zajel za ním,než bych to kuchnul.

Tak zatím jsem motor moc nerozebíral..zadní kolo bych sundal tak jako tak, takže jediné, co jsem dělal možná zbytečně je sundavání kyvky...

Tonda
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:30

nicholas1 - kdyby bylo vymačkané drážkování na spojkové lamele (případně spolu s vymačkaným drážkováním na vstupní hřídeli převodovky), tak to bude na neutrál při volnoběžných otáčkách slušně "rachtat" - při vymáčknutí spojky pazvuk zmizí.
Souhlasím s Biker755 - už jsem to psal o hezkých pár řádků výše - taky si myslím, že hledáš "čerta" tam kde neníWinkCool

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:37

Tonda napsal:
nicholas1 - kdyby bylo vymačkané drážkování na spojkové lamele (případně spolu s vymačkaným drážkováním na vstupní hřídeli převodovky), tak to bude na neutrál při volnoběžných otáčkách slušně "rachtat" - při vymáčknutí spojky pazvuk zmizí.
Souhlasím s Biker755 - už jsem to psal o hezkých pár řádků výše - taky si myslím, že hledáš "čerta" tam kde neníWinkCool

Jo je to možné, ale těžko se mi chápe, že ta vůle je tam normální..jezdil jsem na Yamaze, Hondě i Jawce a takhle velkou vůli jsem nezažil...pray

Tonda
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:40

No teď ale jezdíš na BMW, takže si vymaž z mozku staré vzpomínkyWinkGrin

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:41

Tonda napsal:

Se snažím, ale ten divnej zvuk....Grin

Biker755
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:48

nicholas1 napsal:
Tonda napsal:

Taky jsem byl vykulený jak sud piva a dnes,jak říkám je to koncert.
Dum spiro,spero.

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 26.11.2012 21:50

Biker755 napsal:
nicholas1 napsal:
Tonda napsal:

Taky jsem byl vykulený jak sud piva a dnes,jak říkám je to koncert.

Ok, no tak jsem to pěkně rozložil, vyčistil, umyl drobné skvrny od asfaltu a teď to zase složím helpless

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 09.12.2012 14:16

Tak..všechno je na svém místě, včera jsem zubním kartáčkem čistil zadní kolo - toluenem jde asfalt smýt nejlépe a ještě je u toho veselo thumbs up
Teď mě čeká štelování ventilových vůlí.
A ještě bych měl jeden problém - levé ventilové víko je od předchozího majitele trochu odřené - co s tím? Zabrousit, zaleštit, a nechat nastříkat komaxitem? Ale jak se zbavím staré barvy? Pískování se bojím...

servisak
ošklivý zvuk
Přidané 09.12.2012 14:59

Registrace: 02.01.09
Těch ventilu se neboj není to tak složitý jak to vypadá..
a k tomu víku bacha na pískování je lepší to sundat chemicky a pokud je hodně odřený po zbavení barvy dotmelit do požadovaného tvaru a nechat nastříkat komaxem.
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

MartinM77
ošklivý zvuk
Přidané 09.12.2012 15:05

servisak napsal:
Těch ventilu se neboj není to tak složitý jak to vypadá..
a k tomu víku bacha na pískování je lepší to sundat chemicky a pokud je hodně odřený po zbavení barvy dotmelit do požadovaného tvaru a nechat nastříkat komaxem.

Asi bych měl nastavit i axiální vůli na vahadle, ne?
No právě - pískování se dost bojím. Na druhou stranu nevím, jak jinak se zbavit barvy - nějaký louh?
Hele a on existuje nějaký tmel, který lze použít pod komaxit?

Strana 4 z 6:   1    2    3    4    5    6  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 48
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,707
Nejnovější člen: David14

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.35 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI